Hyppää pääsisältöön

Itse asiassa kuultuna: M.A. Numminen

Taiteilija M.A. Nummisen uraan mahtuu kirjallisuutta, musiikkia, filosofiaa sekä kunniatohtorius – ja jänis.
M.A. Nummisella on edelleen monta rautaa tulessa. Taiteilija M.A. Nummisen uraan mahtuu kirjallisuutta, musiikkia, filosofiaa sekä kunniatohtorius – ja jänis. Yle TV1,Itse asiassa kuultuna: M.A. Numminen

TV1 sunnuntaina 29.7.2018 klo 10.00 - 11.00, uusinta maanantaina 30.7. klo 11.05
Areenassa 30 päivää

Muusikko, säveltäjä, sanoittaja, laulaja, rumpali, kirjailija, tuottaja, radiotoimittaja, tv-kolumnisti, Åbo Akademin kunniatohtori – niin ja jänis. Mitä monitaituri M.A. Numminen ajattelee urastaan?

Hurjapää poikavuosina

Mauri Antero Numminen syntyi Somerolla maaliskuussa vuonna 1940 – päivää ennen talvisodan päättymistä. Hänen vanhempansa olivat Osuusliike Oraksen toimitusjohtaja Paavo Numminen ja äiti Aira Numminen.

Numminen luonnehtii itseään hyvän kodin lapseksi. Melkoinen hurjapää ja joukonjohtaja hän oli jo lapsena. Kymmenvuotiaana hän kertoo kiinnostuneensa räjähdysaineista, joita poikien kanssa räjäyteltiin. Jännitystä haettiin muun muassa ruumishuoneelta ja keskiaikaisen kirkon kellareista.

Sata keikkaa vuodessa

M.A. Nummisen julkinen ura alkoi Helsingissä, jonne nuori mies oli muuttanut opiskelemaan sosiologiaa, filosofiaa ja kielitiedettä.

Miehellä on edelleen hurja määrä keikkoja vuodessa. Ja ideat eivät lopu. Mistä tulee kaikki se positiivinen energia, jota Numminen ympärilleen jatkuvasti levittää?

Nummista haastattelee toimittaja Juho-Pekka Rantala. Haastattelu on esitetty Ykkösellä edellisen kerran vuonna 2014.

Keskustele