Hyppää pääsisältöön

YleX ensinäyttö: Mikael Gabriel Kivi sakset seteli –musiikkivideostaan: “Me kaikki voitetaan toisemme ja yhessä ollaan voittamattomia”

Mikael Gabriel
Mikael Gabriel Kuva: Nana Simelius Mikael Gabriel

Koko kansan Mikael Gabriel julkaisi kesäkuun alussa viidennen albuminsa Ääripäät, jonka Kivi sakset seteli kappaleen musiikkivideo on tänään YleX:n ensinäytössä.

Kolmikko kokoon luonnollisesti

Videolla nähtävät Elastinen ja Pyhimys ovat koko albumin ainoat fiittaajat.

Mikael Gabriel kertoo kuunnelleensa molempien tuotantoa päivittäin ennen oman musiikin tekemistä, sekä saaneensa apua kaksikolta uransa aikana. Kappaleelle haluttiin mukaan Suomen parhaat räppärit ja siksi valinta oli luonnollinen:

– Tän levyn laatu vaati tiettyä tasoa, eikä Suomesta löydy niin montaa ketkä tohon ois sopinu, Gabriel perustelee.

Vierailevien artistien lisäksi myös videon tekijät Nana ja Juhana Simelius saavat Gabrielilta kehuja lahjakkuudesta.

Suunnittelupalaverissa innostuttiin roolipelaamisesta, ideoita lensi ja Nana nappasi talteen oleellisimmat ajatukset. Porukan lavastaja rakensi käsin pelilaudan, sekä maalasi figuurit.

– Siinä on todellista omistautumista mitä Simeliusten jengiltä saa aina. Siksi niiden kanssa on kiva työskennellä, meidän visiot ja hulluus kohtaa.

Lautapeli metaforana musiikkibisnekselle

Videolla kolmikko pelaa toisiaan vastaan samalla laudalla, mutta kilpailuasetelmasta huolimatta seisovat lopulta yhdessä rinnakkain.

Gabrielin mukaan tämä kuvastaa täydellisesti hänen ajatusmaailmaansa artistien välisestä positiivisesta kilpailusta, joka vie skeneä eteenpäin.

– Koen, että ollaan jokainen raivattu tietä tahoillamme ja tullaan raivaamaan vielä pitkään.

Myöskään kappaleen nimi ei ole merkityksetön. Kivi viittaa Elastiseen (Elaksis Kivi) ja seteli kuvaa tuhlaajapoikana tunnettua Miklua.

– Pyhimys on tietenkin sakset koska se on myös mun levy-yhtiössä tuotantopäällikkönä. Me kaikki voitetaan toisemme ja yhessä ollaan voittamattomia, Gabriel kertoo.

Mikael myöntää, että uusien musiikkivideoiden julkaiseminen ei tänä päivänä enään hirveästi jännitä, mutta toivoo silti, että ihmiset tykkäävät.

Kysyttäessä monennellako otolla tähti onnistui heittämään nopan ilmaan ja ottamaan kiinni katsomatta, artisti vastaa itsevarmasti:

– Ensimmäisellä tietenkin. Ja viel ihan oikeesti.