Hyppää pääsisältöön

Shetlandsaarten murhat – neljäs tuotantokausi

Komeisiin Shetlannin maisemiin asettunut rikostutkija Jimmy Perez jatkaa tutkimuksiaan uusissa jaksoissa.
Komisario Jimmy Perez (Douglas Henshall) Shetlannin maisemissa. Komeisiin Shetlannin maisemiin asettunut rikostutkija Jimmy Perez jatkaa tutkimuksiaan uusissa jaksoissa. Yle TV1,shetlandsaarten murhat

TV1 lauantaisin 6.6. - 11.7.2020 klo 22.35 - 23.35 (4. kausi) ja 18.7. - 22.8. klo 22.45 - 23.45 (5. kausi), Areenassa

Upeisiin Shetlannin maisemiin asettunut komisario Jimmy Perez palaa ruutuun.

Suosikkisarjasta Shetlandsaarten murhat (12) nähdään uusintana neljännen tuotantokauden jaksot. Kauden kuudessa jaksossa seurataan jatkuvajuonista tarinaa. Palkitusta sarjasta uusitaan myös viides kausi.

Pääroolissa nähdään palkittu näyttelijä Douglas Henshall. Perezin tiimissä jatkavat tutut rikostutkijat Alison ”Tosh” McIntosh (Alison O’Donnell) ja Sandy Wilson (Steven Robertson).

Komeisiin Shetlannin maisemiin asettunut rikostutkija Jimmy Perez jatkaa tutkimuksiaan uusissa jaksoissa.
Komeisiin Shetlannin maisemiin asettunut rikostutkija Jimmy Perez jatkaa tutkimuksiaan uusissa jaksoissa. Yle TV1,shetlandsaarten murhat

Sama vai eri tekijä?

Perez selvittää neljännen kauden jaksoissa tapauksia, joissa on häiritsevällä tavalla samankaltaisia piirteitä.

Kotisaarelleen palaa mies, Thomas Malone (Stephen Walters), joka on istunut nuoren naisen murhasta tuomittuna vankilassa 23 vuotta. Mies on vakuuttanut syyttömyyttään alusta asti.

Oliko sittenkin joku muu syyllinen teini-ikäisen Lizzie Kilmuirin murhaan? Perezin on tartuttava vanhaan rikosjuttuun.

Epäluulo ympäröi saarelle palannut Malonea, eikä tilannetta helpota se, että paikallinen toimittaja Sally McColl joutuu henkirikoksen uhriksi. Perezin on kovista paineista huolimatta sivuutettava juorut ja voimakkaat ennakkoluulot, jotta hän voi saada selville totuuden.

Sarjaa kuvattu Norjassa

Sarjan neljättä kautta on kuvattu Shetlannissa ja Glasgowssa. Monimutkainen rikostutkinta vie Perezin ja muut tutkijat myös Norjan maisemiin.

Muissa rooleissa nähdään Mark Bonnar, Cassie-tyttären biologinen isä Duncan Hunter. Syyttäjä Rhona Kellyn roolissa jatkaa Julie Graham. Uusia kasvoja ovat Doctor Who:n näyttelijä Neve McIntosh sekä Sean McGinley, Gerard Miller, Allison McKenzie ja Michael Moreland.

Shetlandsaarten murhat perustuu suositun kirjailijan Anne Cleevesin osin suomennettuihin rikosromaaneihin.

Shetland. Käsikirjoitus: Ann Cleeves ja David Kane. Ohjaus: Lee Haven Jones. Tuotanto: Silverprint Pictures/ITV Studios, BBC Scotland, 2017. Sarja on esitetty Ykkösellä edellisen kerran 2018.

Keskustele
 • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

  Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

  Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.

 • Jouluiset gospelin sävelet kaikuvat Riemulauluissa su 12.12. klo 10

  Haastateltavana lastenlääkäri Leena Kaartinen.

  Joulukuun Riemulauluissa teemana on Tienraivaaja. Saarnakeskustelussa haastatellaan lastenlääkäri Leena Kaartista, joka on tehnyt merkittävää auttamistyötä Afganistanissa. Lahden Gospelkuoro tunnelmoi Marjaana Turusen johdolla. Laulusolistina esiintyy Laura Autio. Lotilan koulun musiikkiluokkien Laulupuu-kuoron herkät lauluesitykset tuovat herkkää adventin tunnelmaa. Riemulaulujen juontajina toimivat Elina Vaittinen ja Riku Suokas.

 • Hoosianna kajahtaa televisiossa ja radiossa ensimmäisenä adventtina 28.11.

  Ensimmäinen adventti kutsuu laulamaan Hoosiannaa.

  Ensimmäisenä adventtisunnuntaina 28.11. klo 10 lähetetään Hoosianna-jumalanpalvelukset suorana sekä televisiossa että radiossa. Televisiojumalanpalvelus tulee Pyhän Pietarin kirkosta Siuntiosta ja radiojumalanpalvelus on perheiden Hoosianna-kirkko, joka lähetetään Lohjalta Pyhän Laurin kirkosta.