Hyppää pääsisältöön

Lopun alku – draamasarja Lapin metsäsodasta

Lopun alku on Heikki Kujanpään ohjaama kaksiosainen minisarja Lapin metsäsodasta.
Päärooleissa ovat Saana Hyvärinen ja Tommi Eronen. Lopun alku on Heikki Kujanpään ohjaama kaksiosainen minisarja Lapin metsäsodasta. Yle TV1,Saana Hyvärinen,Tommi Eronen,Lopun alku

TV1 keskiviikkoisin 15. - 22.8.2018 klo 22.25 - 23.20
Areenassa 7 päivää

Lopun alku on Heikki Kujanpään ohjaama kaksiosainen draamasarja Lapin metsäsodasta.

Brysseliin kotiutunut kolmekymppinen virkanainen Nella lähetetään kotiseudulleen Suomen Lappiin. Hänen tehtävänään on laatia raportti Euroopan viimeisiä ikimetsiä koskevasta konfliktista.

Erilaiset näkemyksen metsien käytöstä ja suojelusta vetävät rintamalinjoja alueen asukkaiden välille. Vastakkain asettuvat myös luonnonsuojelu ja teollisuustuotanto. Tai näin ainakin Nella näkee tilanteen kunnes tajuaa, että yksinkertaisia totuuksia ei ole olemassa.

Päärooleissa nähdään Saana Hyvärinen, Kai Lehtinen ja Tommi Eronen.

Käsikirjoitus: Veli-Pekka Hänninen. Tuotanto Making Movies - Nordberg & Aho Oy: 2009. Minisarja on esitetty edellisen kerran Kakkosella vuonna 2014.

Keskustele
 • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

  Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

  Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.

 • Jouluiset gospelin sävelet kaikuvat Riemulauluissa su 12.12. klo 10

  Haastateltavana lastenlääkäri Leena Kaartinen.

  Joulukuun Riemulauluissa teemana on Tienraivaaja. Saarnakeskustelussa haastatellaan lastenlääkäri Leena Kaartista, joka on tehnyt merkittävää auttamistyötä Afganistanissa. Lahden Gospelkuoro tunnelmoi Marjaana Turusen johdolla. Laulusolistina esiintyy Laura Autio. Lotilan koulun musiikkiluokkien Laulupuu-kuoron herkät lauluesitykset tuovat herkkää adventin tunnelmaa. Riemulaulujen juontajina toimivat Elina Vaittinen ja Riku Suokas.

 • Hoosianna kajahtaa televisiossa ja radiossa ensimmäisenä adventtina 28.11.

  Ensimmäinen adventti kutsuu laulamaan Hoosiannaa.

  Ensimmäisenä adventtisunnuntaina 28.11. klo 10 lähetetään Hoosianna-jumalanpalvelukset suorana sekä televisiossa että radiossa. Televisiojumalanpalvelus tulee Pyhän Pietarin kirkosta Siuntiosta ja radiojumalanpalvelus on perheiden Hoosianna-kirkko, joka lähetetään Lohjalta Pyhän Laurin kirkosta.