Hyppää pääsisältöön

Särkynyt enkeli – puhutteleva brittisarja kovia kokeneesta papista ja yhteisöstä

Kuusiosainen brittisarja kertoo köyhän kaupunkiseurakunnan papista ja hänen seurakuntalaisistaan.
Näyttelijä Sean Bean nähdään katolisena pappina. Kuusiosainen brittisarja kertoo köyhän kaupunkiseurakunnan papista ja hänen seurakuntalaisistaan. Kuva: LA Productions 2016 Yle TV1,Sean Bean,Särkynyt enkeli

TV1 lauantaisin 31.10. - 5.12.2020 klo 23.20 - 00.20, Katsottavissa Areenassa

Isä Michael Kerrigan toimii pappina köyhässä kaupunkiseurakunnassa, jossa henkinen ja maallinen avuntarve on suurta. Papin puoleen käännytään syvimmän epätoivon hetkellä, mutta joskus liian myöhään.

Brittiläinen draamasarja Särkynyt enkeli (12) kertoo katolisesta papista, joka yrittää auttaa seurakuntalaisiaan parhaansa mukaan ja korjata sitä, mikä heissä on rikki. Jokainen uusi ihmiskohtalo viiltää syvältä, sillä myös isä Michaelilla on haavansa menneisyydestä. Särkyneiden sielujen paimenelle tehtävä on palkitsevaa, mutta samalla raastavaa.

Yhteiskunnallista otetta

Kuusiosaisen sarjan on käsikirjoittanut monikertaisesti palkittu Jimmy McGovern, jonka työt ovat tunnettuja yhteiskunnallisesta otteestaan. Särkynyt enkeli on realistinen kuvaus omasta ajastamme ja ikuisesta kaipauksesta.

Sarjan pääroolissa loistaa palkittu näyttelijä Sean Bean. Näyttelijä, jonka McGovern nimenomaan halusi papin rooliin. Parivaljakko on tehnyt aikaisemmin yhteistyötä Emmy-palkitussa sarjassa Seinää vasten (The Accused).

Fantasiasarjoista tuttu

Sean Bean tunnetaan muun muassa Eddard Starkin roolista Game of Thronesin ensimmäisellä kaudella ja Boromirin roolista Taru sormusten herrasta -trilogiassa. Nyt hän tekee huikean roolin pappina, joka haluaa olla seurakuntalaistensa palveluksessa liki yötä päivää.

Auttaako Isä Michael työssään myös itseään, vai keskittyykö hän kanssaihmisten ahdinkoon, jotta voisi unohtaa omansa?

Särkynyt enkeli -sarjan muissa rooleissa nähdään Clare Calbraith, Adrian Dunbar, Anna Friel, Muna Otaru, Mark Stanley, Aisling Loftus, Paula Malcomson, Ned Dennehy ja Danny Sapani.

Broken. Ohjaus: Ashley Pearce ja Noreen Kershaw. Tuotanto: BBC, Britannia, 2017. Draamasarja on esitetty Ykkösellä edellisen kerran 2018.

Karismaattinen näyttelijä Sean Bean nähdään uuden brittisarjan katolisena pappina.
Isä Michaelin seurakuntalaiset tarvitsevat maallista ja henkistä apua. Karismaattinen näyttelijä Sean Bean nähdään uuden brittisarjan katolisena pappina. Kuva: LA Productions 2016 Yle TV1,Särkynyt enkeli
Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.