Hyppää pääsisältöön

Tommy Körberg Allsång på Skansenissa: "Laulaminen tekee hyvää!"

Tommy Körberg.
Tommy Körberg esiintyy Allsång på Skansenissa. Tommy Körberg. Kuva: SVT / Janne Danielsson Yle TV1,Allsång på Skansen,Tommy Körberg

Kansan rakastama artisti ja näyttelijä Tommy Körberg on iloinen, että saa esiintyä yhteislauluohjelmassa.

Tommy Körberg on lukenut tutkimuksista, joiden mukaan laulaminen on terveellisempää kuin urheilu. "Jos kärsii matalasta verenpaineesta, se kohoaa, kun laulaa, ja jos paine on korkealla, se laskee. Laulu tekee hyvää sielulle ja ruumiille."

Eikä se haittaa, vaikka ei osaisi laulaakaan. "Sen kuulee, kun yleisö avaa suunsa, mutta ei ole kyse siitä, vaan siitä että avaa sydämensä."

Kuunnelkaa Joni Mitchelliä!

Körberg on tullut tunnetuksi Ruotsissa monien esitysten ja musikaalien kautta. Hän on edustanut Ruotsia Euroviisuissa kahdesti, vuonna 1969 ja 1988.

Jos Körberg saisi mahdollisuuden laulaa dueton valitsemansa artistin kanssa, tämä olisi Joni Mitchell. "Hänen sanoituksissaan on järkeä ja hänellä on kiinnostava elämäntarina. Kaikkien nuorten naislaulajien pitäisi kuunnella Mitchelliä."

Yhteislaulu ylitse muiden

Körberg sanoo rakastavansa suomenruotsalaista Bengt Ahlforsia. "Hän on mahdottoman hauska kupleteissaan. Esitän yleensä kappaleen Drömmen om Gun ja se uppoaa aina yleisöön."

Körberg kysyy aina yleisöltään, jos joukosta löytyy Gun-niminen henkilö. Myös Gunnar tai jokin vastaava kelpaa. Körberg houkuttelee aina jonkun esiintymään Gunina ja henkilö saa kiitoksekseen Tommyn kukat, eikä hänen tarvitse itse kantaa kukkia kotiin.

Yhteislauluista yksi on ylitse muiden, nimittäin Stig Olinin kappale En gång jag seglar i hamn. Mutta mies ei paljasta, minkä kappaleen aikoo esittää Skansenilla.

Lavalla upeita artisteja

Illan muut artistit ovat Tove Styrke, Samir & Viktor, Blen, ja Emma Peters & Hanna Dorsin.

Ruotsinkielinen teksti: Anne Hietanen
Suomennos: Eva Lamppu

Allsång på Skansen esitetään suorana Yle TV1:ssä ja Areenassa joka tiistai klo 21.00 kahdeksan viikon ajan 26.6.2018 alkaen. Ohjelman suomeksi selostaa Hanna Pakarinen.

Körberg esittää kappaleen Drömmen om Gun TV4:n ohjelmassa Nyhetsmorgon.

Keskustele