Hyppää pääsisältöön

Valkoinen prinsessa – draamasarja valtataistelujen Englannista 1400-luvulla

Kahdeksanosainen näyttävä sarja Valkoinen prinsessa kuvaa Englannin myrskyistä historiaa 1400-luvulla.
Keskellä valtataistelua: Yorkin Elisabet (Jodie Comer), hänen äitinsä, leskikuningatar Elisabet Woodville (Essie Davis), kuningas Henrik VII (Jacob Collins-Levy) ja äitinsä lady Margaret Beaufort (Michelle Fairley). Kahdeksanosainen näyttävä sarja Valkoinen prinsessa kuvaa Englannin myrskyistä historiaa 1400-luvulla. Kuva: Company Television TWP Limited 2016 Yle TV1,Valkoinen prinsessa

TV1 tiistaisin 2.7. - 20.8.2019 klo 22.55 - 23.50, Areenassa

Kirjailija Philippa Gregoryn historiallisten romaanien dramatisointi jatkuu. Brittiläis-amerikkalainen draamasarja Valkoinen prinsessa (16) perustuu Gregoryn samannimiseen romaaniin, ja on jatkoa Valkoinen kuningatar -sarjalle.

Kahdeksanosainen näyttävä sarja kuvaa Englannin myrskyistä historiaa 1400-luvulla.

Kahdeksanosainen näyttävä sarja Valkoinen prinsessa kuvaa Englannin myrskyistä historiaa 1400-luvulla.
Kahdeksanosainen näyttävä sarja Valkoinen prinsessa kuvaa Englannin myrskyistä historiaa 1400-luvulla. Kuva: Company Television TWP Limited 2017 Yle TV1,Valkoinen prinsessa
Kahdeksanosainen näyttävä sarja Valkoinen prinsessa kuvaa Englannin myrskyistä historiaa 1400-luvulla.
Kahdeksanosainen näyttävä sarja Valkoinen prinsessa kuvaa Englannin myrskyistä historiaa 1400-luvulla. Kuva: Company Television TWP Limited 2017 Yle TV1,Valkoinen prinsessa
Kahdeksanosainen näyttävä sarja Valkoinen prinsessa kuvaa Englannin myrskyistä historiaa 1400-luvulla.
Kahdeksanosainen näyttävä sarja Valkoinen prinsessa kuvaa Englannin myrskyistä historiaa 1400-luvulla. Kuva: Company Television TWP Limited 2017 Yle TV1,Valkoinen prinsessa

Hajanainen valtakunta

Lancasterin ja Yorkin sukujen välinen ”ruusujen sota” hajottaa Englannin valtakuntaa.

Yorkin suvun viimeinen kuningas, Rikhard III, kaatuu Bosworthin taistelussa. Valtaistuimelle nousee Lancasterin suvun Henrik VII (Jacob Collins-Levy).

Englannin uusi kuningas haluaa yhdistää valtakunnan ottamalla puolisokseen Yorkin Elisabetin (Jodie Comer). Henrik valitsee itselleen myös uuden vaakunan. Tudorin vaakunassa yhdistyvät Lancasterin suvun punainen ja Yorkin valkoinen ruusu.

Kahdeksanosainen näyttävä sarja Valkoinen prinsessa kuvaa Englannin myrskyistä historiaa 1400-luvulla.
Kahdeksanosainen näyttävä sarja Valkoinen prinsessa kuvaa Englannin myrskyistä historiaa 1400-luvulla. Kuva: Company Television TWP Limited 2017 Yle TV1,Valkoinen prinsessa

Voimakkaiden naisten valtataistelu

Kuninkaan pyrkimyksiä uhkaavat perheen sisäiset jännitteet ja epäluulo puolisoiden välillä. Samaan aikaan Henrik VII:n äiti, lady Margaret Beaufort (Michelle Fairley) ja Yorkin Elisabetin äiti, leskikuningatar Elisabet Woodville (Essie Davis) vehkeilevät toisiaan sekä omia lapsiaan vastaan.

Valkoinen prinsessa -sarjan pääosissa nähdään myös Rebecca Benson (Margaret Plantagenet), Vincent Regan (Jasper Tudor), Suki Waterhouse (Yorkin Cecily), Joanne Whalley (Burgundin herttuatar), Rhys Connah (Edward Plantagenet, Warwickin jaarli) ja Patrick Gibson (poika).

The White Princess. Tuotanto: Lionsgate / Company Pictures, Playground Entertainment, Starz, Britannia/Yhdysvallat, 2017. Draamasarja on esitetty Ykkösellä edellisen kerran vuonna 2018.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.