Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Elävän arkiston blogi pääkuva

Kesähäät tiedossa? Nappaa oppia Kotikadusta! – Seitsemäs kausi nyt Areenassa

Kotikadun Teemu ja Mimmi juhlivat häitään. Sulhasella on yllään palomiehen virkapuku ja hän nuolee kirvestä, jossa on kermavaahtoa. Vierellä morsian Mimmi.
Teemu Luotola (Ville Keskilä) ja Mimmi Kallio (Lotta Lehtikari) tahtoivat toisensa Kotikadun osassa 211. Kotikadun Teemu ja Mimmi juhlivat häitään. Sulhasella on yllään palomiehen virkapuku ja hän nuolee kirvestä, jossa on kermavaahtoa. Vierellä morsian Mimmi. Kuva: Yle/Jyrki Valkama Kotikatu,Ville Keskilä,Lotta Lehtikari,hääjuhla

Oletko menossa naimisiin kuluvana tai tulevana suvena? Ota oppia Mimmi Kallion (Lotta Lehtikari) ja Teemu Luotolan (Ville Keskilä) häistä, joita vietettiin Kotikadun seitsemännellä kaudella (jaksot 206–238). Pariskunnan rakkausjuhlassa on paljon kauniita hääperinteitä, mutta osaltaan juhla toimii myös varoittavana esimerkkinä.

Toivotut: Kotikadun 7. kausi

1. Sulhasen isä antaa arvokkaita neuvoja

Hannes Luotola (Risto Autio) kertoo avioon astuvalle pojalleen vinkkejä, miten vaimon kanssa pysyy sopu. Myöhemmin samana päivänä Hannes oli aivan toista mieltä neuvostaan. Keskusteltavaa Luotolan pariskunnalla riittäisi.

Jos joskus osaa sulkea suunsa ajoissa, se ei tarkoita sitä, että olis jotenkin pehmo, vaan se on suurta viisautta.― Hannes Luotola

2. Morsian on hermorauniona ja katumapäällä

Mimmiä arveluttaa avioliitto, vaikka hän olikin se, joka Teemua kosi. Hääpäivän aamuna kädet hikoavat ja vessassa täytyy käydä tiuhaan. Tuntuu siltä, ettei avioliitto sovi kaikille. Kun sulhanen on vielä myöhässä, ei morsiamen jännitys laske. Vihkimisen aikana morsian antaa sulhasen odotuttaa vastaustaan.

3. Kaasolla on sydänsuruja

Morsian valitsi kaasokseen vasta eronneen Pirkko Mäkimaan (Kaisla Löyttyjärvi) ja se saattoi olla suuri virhe. Kaaso pitää itsensä kiireisenä ja muut aikataulutettuna, jotta ei ehtisi miettiä murheitaan. Morsian, muista kysyä, miten kaaso voi!

4. Kirkossa pariskunnan ystävä soittaa ja laulaa

Kotikadulta muusikoksi valikoituu Kimmo Söder (Jarkko Sarjanen), joka tarttuu kitaraan ja laulaa kappaleen Elämälle kiitos. Häiden tässä vaiheessa sulhasen äiti Karin (Anitta Niemi) herkistyy ja livauttaa kuiskaten toiveen miehelleen.

Mä haluan vielä yhden lapsen.― Karin Luotola

5. Mahtipontinen poistuminen kirkosta

Pelastuslaitoksen soittokunta, kirveskuja ja riisiä paloletkusta. Vaikka häissä ei olisi satoja vieraita, ei se ole este näyttävälle poistumiselle kirkosta. Soittokunta esittää häämarssin Ruususen tahtiin ja riisin heittämisessä vieraita avustaa palokunta letkun kanssa. Kirveskuja saattelee tuoreen avioparin ja muun hääväen kohti juhlapaikkaa.

6. Hääjuhla vanhempien ravintolassa

Juhlapaikaksi Mimmi ja Teemu ovat valinneet sulhasen vanhempien omistaman Wanhan Bensiksen ja ruoasta huolehtivat oman ravintolan työntekijät. Sulhasen isän puhe pidetään tietysti bensatankkien vieressä. Jatkoille löytyy sopiva paikka ravintolan alakerran baarista.

7. Jekkuja sulhasen kavereilta

Hääleikit hääpari päätti jättää vähiin. Tärkeintä on ystävien ja sukulaisten kanssa seurustelu, ruoka ja musiikki. Sulhasen työkaverit muistavat häntä aivan erityisellä lahjalla sekä tietenkin piilopullolla. Kakkua aviopari leikkaa perinteisiin sopivasti yhdessä, mutta kun sulhanen on ammatiltaan palomies, kakku leikataan kirveellä!

Kylän suurin kypärä ja letku letkeä!― Teemun työkaverit

8. Eksien kohtaamisia ja mustasukkaisuutta

Hääjuhlassa entiset rakastetut kohtaavat toisensa. Kaaso Pirkko tapaa entisen miehensä Jannen (Misa Nirhamo) uuden rakkaansa Ann-Marien (Eva Röse) kanssa, eikä kyyneliltä vältytä. Pirkon unelma on särkynyt ja juhla päättyy hänen kohdaltaan dramaattisissa tunnelmissa. Pennasen Hessu ja Mäkimaan Mirja ovat ratkaisseet suhteensa kipukohdat ja vaipuvat häähumussa haikeisiin mietteisiin. Edes sulhanen ei välty mustasukkaisuuden tunteelta.

9. Tanssitaanko häävalssi?

Mimmi ei ole tanssijatyyppiä, eikä hän siksi haluaisi antautua häävalssin pyörteisiin. Se kun muistuttaa häntä ikävästi menneisyydestä. Mutta tanssitaanko valssi uuden aviomiehen kanssa kuitenkin?

Juonipaljastuksia kaudesta 7

  • Kotikadun seitsemännellä kaudella syttyy uusia rakkauksia ja salaisia suhteita. Pertti (Jukka Puotila) iskee silmänsä Mäkimailla siivoavaan Metteen (Saija Lentonen) ja Luotolan Hannes (Risto Autio) syventää suhdettaan muuksi kuin ammatilliseksi luomutuottaja Suvituuli Hokkanen-Remeksen (Matleena Kuusniemi) kanssa.
  • Pirkko Mäkimaa (Kaisla Löyttyjärvi) suree avioliiton loppumista Jannen (Misa Nirhamo) kanssa. Entiselle pariskunnalle tulee tulisia riitoja pikku-Martin (Guled Abokar) huoltajuudesta, sillä Pirkko ei sulata Jannen uutta ruotsalaista tyttöystävää. Toisaalta kauden lopussa myös Pirkko löytää uuden rakkauden ja tekee ratkaisun, joka vie koko perheen kauemmas tutusta kotikadusta.
  • Eeva Mäkimaa (Lena Meriläinen) valmistautuu väitöstilaisuuteen. Hän ei saa mieheltään Pertiltä kaipaamaansa tukea, mutta akateemisissa ympyröissä fiksu ja kaunis nainen saa vaivatta seuraa. Aviopari kokee mustasukkaisuutta puolin ja toisin.
  • Mimmi (Lotta Lehtikari) saa lääkäristä uutisia, jotka romuttavat nuorenparin unelmat.
  • Partaset saavat perheenlisäystä.
  • Mäkimaan Maijan (Tiina Rinne) muisti pätkii, mutta Mauri Alho (Aake Kalliala) toimii lohduttavana olkapäänä.
  • Karin Luotola (Anitta Niemi) haluaa lapsen, eikä siinä juuri isän, Hanneksen, mielipidettä kysytä. Varttuneemmalla iällä raskaus ei ole aivan simppeli juttu ja kauden lopussa koetaan dramaattisia hetkiä, jotka saavat Luotolan pariskunnan käpertymään sairaalasängyn ääreen.
Keskustele