Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Elävän arkiston blogi pääkuva

Onnea Neil Hardwick! Tunnetko sitaatit ohjaajan teoksista?

Ohjaaja Neil Hardwick seisoo käytävällä alimmassa mustavalkoisessa kuvassa. Päällä on värikäs kuvakollaasi hänen ohjaamistaan ohjelmista.
Neil Hardwick on ohjannut lukuisia elokuvia ja sarjoja, kuten Tankki täyteen, Reinikainen sekä Sisko ja sen veli. Ohjaaja Neil Hardwick seisoo käytävällä alimmassa mustavalkoisessa kuvassa. Päällä on värikäs kuvakollaasi hänen ohjaamistaan ohjelmista. Kuva: Yle Kuvapalvelu/Kollaasi: Hannele Yli-Viitala Neil Hardwick,Reinikainen,Sisko ja sen veli,Tankki täyteen

Neil Hardwick täyttää 70 vuotta 22. heinäkuuta. Sen kunniaksi Areenaan julkaistaan lisää hänen ohjaamiaan sarjoja, jotka kutittelevat nauruhermoja. Sisko ja sen veli sekä Reinikainen ovat katsottavissa nyt. Tankki täyteen löytyy Areenasta jo ennestään. Kokeile, muistatko kuka sanoi mitä näissä unohtumattomissa sarjoissa.

Toivotut: Neil Hardwickin unohtumattomat

"Kengännumero jaettuna kahdella tekee kaks jalakaa."

"Eiks sulle riitä tavallinen kuolemanpelko ilman, että pelkäät jääväs eloon?"

"Se on hyvä vene, se kelluukin ihan niin kuin Suomen markka vaan."

"Se on ihan kuulkaa ku verenkierto oli kaikonnu, jos leht ei tuu. Määki kökötän ku kuallu sammakko viemäris."

"Voin antaa puoli minuuttia ajastani."

"Ryyppäisivät ja pelaisivat korttia, niin kuin kunnon miehet."

"Jos mä yritän rentoutuu, mä pelkään koko ajan, että mä en muist mist mun piti hermostuu."

"Ei kukaan täysjärkinen tänne yrittäis töihin, jos sais olla maalla."

Onko jokin näistä sarjoista löydetty sanonta juurtunut sinun sanavarastoosi? Kommentoi ja kerro meille!

Kommentit
 • Areenan ohjeet kertovat ongelmatilanteista

  Areenan virhelistaus näyttää ongelmat palvelussa

  Areenan ohjesivustolle on avattu uusi näkymä, joka kertoo Areenan vikatilanteista ja niiden korjauksista. Areenan ohjeiden Tiedetyt ongelmat -listassa kerrotaan ongelmista, joita Areenan käytössä tällä hetkellä on. Nostamme ongelman listalle, kun olemme siitä tietoisia ja olemme saaneet sen toistettua.

 • Helei, suomalainen mytologia puri! Hiisivuoressa tavalliset ihmiset muuttuivat näkymättömiksi

  Hui Hai Hiiden kaikki jaksot ovat nyt Areenassa.

  Pienet, jännityksestä hikiset kädet puristivat Hiisivuoren keiju Bereniken kättä, kun lapsisankarit ratkoivat seikkailun arvoituksia. Berenike eli ohjelman käsikirjoittaja Anu Tuomi-Nikula tiesi, että sadun taika oli saavutettu, kun ohjelman muut tekijät muuttuivat lasten silmissä näkymättömiksi ja he näkivät vain Hiisivuoren maailman.

 • Pekka Töpöhännän kadonnut Radiolähetys ja särähtävät neekerikissat

  Pellonpään ja Väänäsen luenta jälleen kokonaisena Areenassa

  Matti Pellonpään ja Kari Väänäsen lastenkirjaluennat Radiomafialle ovat silkkaa kulttikamaa. Veikkoset elävöittivät Nalle Puhin ja Pekka Töpöhännän seikkailut omaan jäljittelemättömään tyyliinsä. Kuulijalle Töpöhännän Amerikan-seikkailun luennasta kuitenkin särähtää korvaan halventava neekerikissa-sana ja sen käyttö. Samaisesta luennasta myös katosi yksi jakso, joka kuullaan nyt ensimmäistä kertaa ensilähetyksensä jälkeen.