Hyppää pääsisältöön

Assembly on täällä taas! Counter-Striken Suomen mestaruudesta taistellaan suorana Ylen kanavilla – katso lähetysajat täältä

Suomen suurin videopelifestivaali Assembly Summer 2018 järjestetään Helsingin Messukeskuksessa torstaista sunnuntaihin 2.–5. elokuuta. Yle näyttää Counter-Strike: Global Offensiven eSM-lopputurnauksen ottelut suorana Yle Areenassa ja finaalin TV2:ssa.

Yle Areenassa julkaistaan myös tallenne Assembly Summereilla lauantaina käytävästä Sim Racing 2018 eSM-finaalista. Lauantai-iltana CS:GO-finaalin jälkeen TV2:ssa seurataan puolestaan Assyjen Democompoa, eli vänkiä tietokoneella tehtyjä demoja. Lisäksi Yle FTW:ssä seurataan suorana Assemblyn PlayerUnknown's Battlegrounds -turnausta.

CS:GO Suomen-mestaruusturnaus

Ikonisen taktisen ammuntapelin Counter-Strike: Global Offensiven Suomen mestaruus ratkotaan Assembly Summereilla. Lopputurnaukseen on selviytynyt karsintojen kautta neljä Suomen parasta CS-jengiä ja eSM-tittelin kohtalo ratkeaa lauantain finaalissa, joka näytetään suorana Yle TV2:ssa.

Mukana mestaruustaistossa ovat ENCE eSports, Nyyrikki Esports, SuperJymy sekä hallitsevana Suomen mestarina suoran kutsun lopputurnaukseen saanut HAVU Gaming.

Nyyrikki ja SuperJymy nappasivat kisapaikat Assemblyille suljetuista karsintaturnauksista. Heinäkuussa Kölnin ESL One -huipputurnauksessa esiintynyt ENCE sai puolestaan edustusoikeuden voitettuaan kesäkuun alussa Vectoraman CS:GO-turneen.

Assemblyjen CS:GO-turnaus pelataan ns. sveitsiläisellä cup-systeemillä. Voitolla jatkaa, häviöllä putoaa alempaan jatkokaavioon, jossa vielä voitoilla pääsee eteenpäin. Kaksi tappiota merkitsee lopullista putoamista jatkosta. Ottelut pelataan paras-kolmesta-kartasta-periaatteella.

#ylecsgo

Otteluohjelma ja tulokset

torstai 2.8.
ENCE - SuperJymy 2-0
HAVU - Nyyrikki 2-0

perjantai 3.8.
Nyyrikki - SuperJymy 0-2
ENCE - HAVU 2-0

lauantai 4.8.
14.45 HAVU - SuperJymy, 2-1
20.45 ENCE - HAVU Yle TV2 & Yle Areena

23.55 Democompo, Yle TV2 & Yle Areena

Seuraa suoraa lähetystä artikkelin kuvaa klikkaamalla. Kaikki tulevat e-urheilulähetykset löytää puolestaan Yle Areenasta.

Counter-Strike -turnauksen selostuksista vastaa suomeksi klassikkoparivaljakko Teemu “wabbit” Hiilinen ja Juha “aNGeldusT” Kurppa sekä ruotsiksi Björn Karlsson ja John Kronberg. Kisastudiossa asiantuntijoina toimivat puolestaan tutut Joona Leppänen ja Jenny Kåla, juontajana häärii allekirjoittanut eli Otto Rönkä.

Tsättää päivän peleistä, e-urheilusta... tai mistä vaan:

Lue lisää:

Millä konsolilla voitetaan virtuaalifutiksen maailmanmestaruus? Yle näyttää FIFA eWorld Cupin finaalin suorana

Uusimmat sisällöt - E-urheilu