Hyppää pääsisältöön

Gabriel Lion pyrkii pinnalle ilman fiittejä: En halua raidaa muiden haipilla

Gabriel Lion
Gabriel Lion Kuva: Juuli Aschan / YleX Laulaja

Gabriel Lion tunnetaan biiseistä Mä en haluu tietää ja Ekstaasiin. Tuorein sinkku Dirty Margarita julkaistaan perjantaina 3.8.

Turkulainen Gabriel Lion valittiin hiljattain YleX –listauksen sijalle neljä. Se tarkoittaa sitä, että uskomme artistin tekevän läpimurtonsa tämän vuoden aikana.

Gabriel Lion ei ole lähtenyt rakentamaan omaa uraansa nimekkäiden fiittien avulla. Hän pitää erittäin tärkeänä sitä, että saavuttaa suosion omilla meriiteillään.

– En halua raidaa muiden haipilla. Se tarkoittaa, ettei usko omaan juttuunsa. Mulle on tärkeintä uskoa itseensä ja olla uskollinen omalle jutulle. Mä en haluu tietää –kappale todisti sen, että hyvällä biisillä pääsee esille. Ei siihen tarvita fiittiä, artisti kommentoi YleX:lle.

Gabriel Lion tunnetaan sensuellista soundistaan, joka muotoutui kokeilujen kautta ronskimmasta jenkkityylisestä räpistä kohti melodisempaa ilmaisua.

Tuottajat Sebastian Leino ja Niko Lith kiinnostuivat Gabriel Lionista, vaikka hänen ensimmäinen Ei oo mitään välii –biisi ei tehnytkään kovin suurta vaikutusta heihin. Tuottajat näkivät silti Gabriel Lionin potentiaalin ja uniikin tyylin biisin ohi.

– Kyllä mä itsekin tiedostan, ettei se ole paras biisi, mutta ilman sitä en olisi tässä.

Gabriel Lion
Gabriel Lion Kuva: Juuli Aschan / YleX Laulaja

Nykyään Gabriel Lionin studion seiniä koristavat kultalevyt ja hän käy levy-yhtiön järjestämillä kakkukahveilla. Myös muut artistit kehuvat hänen biisejään, viimeisimpänä VilleGalle.

– Tuntuu tosi hyvältä saada nyt arvostusta, koska mua dissattiin Ei oo mitään välii -biisin takia tosi pitkään. Olen uskonut omaan juttuuni, enkä välittänyt siitä, mitä muut sanovat.

Gabriel Lionin ensimmäiset demot olivat puhdasta räppiä, mutta tiimi lähti kokeilemaan erilaisia juttuja yhdessä ja testaamaan myös laulamista.

– Se tuli mulle täytenä yllätyksenä, että osaankin laulaa, Gabriel Lion kertoo.

Nykyään urbaania elektronista R&B-poppia tekevä Gabriel Lion erottuu muista kotimaisista poppareista sensuellilla ja modernilla soundilla, joka sopii myös tanssilattialle. Se on jotain ihan muuta kuin ennen.

– Tein aiemmin ronskimpia lyriikoita, mutta en julkaissut niitä biisejä. Ei Suomessa voi sanoa asioita samalla tavalla kuin Jenkeissä, koska yleisö kiinnittää enemmän huomiota sanoituksiin.

Gabriel Lion ihailee Cheekin saavutuksia ja haaveilee Emma-ehdokkuudesta. Fried Musicille levyttävä artisti tekee parhaillaan debyyttialbumia, jonka julkaisupäivää ei ole vielä päätetty.

Gabriel Lion on kuitenkin tehnyt jo lukuisia erilaisia kappaleita valmiiksi, joten biiseistä se ei ainakaan jää kiinni.

 • FLOW FESTIVAL 2018: Kendrick Lamar oli viikonlopun odotetuin artisti – eikä syyttä

  Kalifornialaisräppäri kruunasi tämän vuoden Flow'n.

  Kendrick Lamar kruunasi Flow Festivalin tähtien täyteisen viikonlopun. Flow Festivalin päälavalla sunnuntai-iltana nähdään perinteisesti maailmanluokan artisti, jonka vuoksi koko viikonlopun Suvilahdessa tanssineet festarikävijät jaksavat jatkaa vielä kolmannen päivän. Vuosi sitten lavan otti haltuun Frank Ocean, vuonna 2016 Helsingissä nähtiin Sia. Tänä

 • FLOW FESTIVAL 2018: Arctic Monkeys tarjosi hengästyttävän rock-show’n Suvilahden lauantai-illassa

  Arctic Monkeys nähtiin ensimmäistä kertaa Suomessa.

  Brittibändi teki 21 biisin setillään selväksi, että tänne Flow'hun tultiin tanssimaan, ei jutustelemaan. Vuonna 2002 perustettu Arctic Monkeys on yhtye, joka on jo vuosien ajan nauttinut valtavaa suosiota indierockin ystävien parissa. Nyt, 16 vuotta myöhemmin, brittibändi nähdään ensimmäistä kertaa livenä Suomessa. Kun Flow Festivalin päälavan ympäristöä tarkkailee juuri

 • FLOW FESTIVAL 2018: Samaistuttava Sigrid on tulevaisuuden supertähti

  Norjalaisartisti hurmasi Black Tentin yleisön.

  Superlahjakas Sigrid saattaa näyttää tavalliselta, mutta on kaikkea muuta. Flow Festivalin Black Tentissa odotukset ovat korkealla: lavalle on nousemassa norjalaisartisti, joka valittiin vuoden alussa BBC:n Sound of 2018 -listauksen lupaavimmaksi uudeksi artistiksi. Siis sellaiseksi, jolta on lähitulevaisuudessa aihetta odottaa nousua kansainvälisen muusiikkimaailman kärkikastiin. Kello t