Hyppää pääsisältöön

Kioski FOOD: Pestopasta-resepti

Annos pestopastaa
Annos pestopastaa Kuva: Anna-Kreetta Saarinen/Yle pesto,pasta,ruoka

Kioski FOOD on uusi ruokakanava Youtubessa ja Instagramissa.
Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo.17.00!

Pestopasta (kahdelle)

  • 1 ruukku basilikaa
  • 50 g pinjansiemeniä tai cashew-pähkinöitä
  • 2 kynttä valkosipulia
  • 100 g raastettua parmesaania
  • 1 dl oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria maun mukaan
  • täysjyväspagettia kahdelle (n. 200g kuivana)

Keitä pasta runsaassa vedessä.
Survo peston ainekset morttelissa, tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Sekoita valmis pesto valmiiseen pastaan. Pronto!

  • Ankea suomalainen ruokakulttuuri jäi menneille vuosikymmenille

    Makumaisemamme kansainvälistynyt viime vuosina.

    Suomalainen ruokaperinne on muuttunut vaurastumisen ja yhteiskunnallisen kehityksen myötä. Kansainvälistyminen ja uudet raaka-aineet muokkaavat makutottumuksiamme. Yhä useampi myös ilmentää identiteettiään ja arvojaan ruuan kautta. Voidaanko enää edes puhua käsitteestä "suomalainen ruokakulttuuri"?

  • Kioski FOOD: helpot linssiburritot

    Tässä ohje nopeisiin ja helppoihin linssiburritoihin.

    Kioski FOOD on uusi ruokakanavaYouTubessa ja Instagramissa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo 17.00! Nopeat linssiburritot: 2,5 dl vettä 1dl kuivia, punaisia linssejä 1/2 dl tummaa soijarouhetta puolikas tölkki tomaattimurskaa 3 rkl rypsiöljyä 1 kasvisliemikuutio 2 kynttä valkosipulia 1 sipuli pippuria voit la

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Ruoka