Hyppää pääsisältöön

Syyttömästi tuomittu – brittisarja perheenisän painajaisesta

Neliosaisen brittisarjan pääroolin näyttelee Lee Ingleby.
Draamasarjan pääroolin näyttelee Lee Ingleby. Neliosaisen brittisarjan pääroolin näyttelee Lee Ingleby. Kuva: Steffan Hill 2016 Yle TV1,Lee Ingleby,Syyttömästi tuomittu

TV1 sunnuntaisin 12.8. - 2.9.2018 klo 22.00 - 22.50, uusinta torstaisin n. klo 23.40
Katsottavissa Areenassa

Hirviö vai syytön mies?

Perheenisä David Collins on istunut seitsemän vuotta vankilassa tuomittuna vaimonsa Taran murhasta. Mies on vakuuttanut johdonmukaisesti syyttömyyttään.

Brittiläinen rikossarja Syyttömästi tuomittu (12) kertoo perheenisän painajaisesta, rakkaudesta, valheista ja petoksesta. Pääroolin tekee näyttelijä Lee Ingleby.

Neliosaisen brittisarjan pääroolin näyttelee Lee Ingleby.
Rosie (Eloise Webb, oik.) ja Jack Collins (Fionn O'Shea). Neliosaisen brittisarjan pääroolin näyttelee Lee Ingleby. Yle TV1,Syyttömästi tuomittu
Neliosaisen brittisarjan pääroolin näyttelee Lee Ingleby.
Alice (Hermione Norris) ja Rob Moffatt (Adrian Rawlins). Neliosaisen brittisarjan pääroolin näyttelee Lee Ingleby. Kuva: Steffan Hill 2016 Yle TV1,Hermione Norris,Adrian Rawlins,Syyttömästi tuomittu

Uskollinen veli tukena

Vaimon sisar Alice Moffatt (Hermione Norris) on vakuuttunut miehen syyllisyydestä ja kantaa syvää kaunaa. Nainen huolehtii yhdessä aviomiehensä Robin (Adrian Rawlins) kanssa Collinsin lapsista.

Perheen ja ystävien halveksima mies saa tukea uskolliselta veljeltään Phililtä (Daniel Ryan). Tämä on uhrannut oman elämänsä ja kampanjoi väsymättä Davidin syyttömyyden puolesta.

Avataanko tutkinta uudelleen?

Taran tapausta tutkineella rikoskomisario William Beechillä (Nigel Lindsay) on paljon menetettävää, jos Davidin tuomio kumotaan. Nuorempi rikostutkija Cathy Hudson (Angel Coulby) on valmiina tarttumaan juttuun, mikäli tutkinta avataan uudestaan.

Yllättäen vapauteen pääsevä David aikoo taistella takaisin elämänsä ja selvittää totuuden vaimonsa kuolemasta. Paluu arkeen ei kuitenkaan ole niin yksinkertaista kuin mies on ajatellut.

Neliosaisen brittisarjan pääroolin näyttelee Lee Ingleby.
Rikostutkija Cathy Hudson (Angel Coulby). Neliosaisen brittisarjan pääroolin näyttelee Lee Ingleby. Kuva: Steffan Hill 2016 Yle TV1,Angel Coulby,Syyttömästi tuomittu
Neliosaisen brittisarjan pääroolin näyttelee Lee Ingleby.
David Collins (Lee Ingleby) ja veljensä Phil Collins (David Ryan). Neliosaisen brittisarjan pääroolin näyttelee Lee Ingleby. Yle TV1,Lee Ingleby,Daniel Ryan,Syyttömästi tuomittu

Kuka on syyllinen?

Neliosaisen draamasarjan ovat käsikirjoittaneet nimekkäät tekijät, Minkä taakseen jättää -sarjan luonut Chris Lang sekä muun muassa Hiljainen todistaja -sarjaa kirjoittanut Matthew Arlidge.

Syyttömänä tuomittu on tarina itsensä kokoamisesta ja uudesta alusta tilanteessa, joka näyttää liki mahdottomalta. Yhteisössä moni epäilee yhä Davidia, mutta kuka on syyllinen hirvittävään rikokseen?

Sarjan muissa rooleissa nähdään Fionn O'Shea, Eloise Webb, Samuel Edward-Cook, Zahra Ahmadi ja Elliot Cowan.

Innocent. Ohjaus: Richard Clark. Tuotanto: TXTV/ITV, Britannia, 2017.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.