Hyppää pääsisältöön

Yle vastaa: Radio Suomessa soi myös iskelmä

Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä
Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä Yle,yle vastaa

Julkaisemme Ylestä lehdille lähetettyjä kirjoituksia, vastauksia ja oikaisuja. Tämä vastaus on julkaistu Ilkassa 3.8.2018.

Radio Suomen musiikista on keskusteltu Ilkan mielipidepalstalla paljon (Ilkka 31.7.).

Radio Suomi on kaikkien suomalaisten kanava ja maamme kuunnelluin radiokanava. Sen ääressä viihtyvät tutkitusti kaikenikäiset suomalaiset. Siksi kanavalla soi musiikkia, josta jokainen voi löytää itselleen sopivaa kuunneltavaa.

Ison kanavan musiikin valinta on vaativa laji, koska jokaisella kuuntelijalla on oma musiikkimakunsa.

Radio Suomen päiväsaikaan soivan musiikin valitsee musiikkitoimittajien raati, ja mukana ovat halutessaan myös alueiden toimittajat. Musiikkivalikoima on laaja ja siihen kuuluu myös iskelmä, jota kanavalla soi 20 prosenttia koko tarjonnasta.

Soitamme myös esimerkiksi tangoa, humppaa sekä poppia ja rockia musiikin erikoisohjelmissa pitkin viikkoa. Yritämme pitää Radio Suomen musiikkilinjan mahdollisimman laajana, mutta siitä huolimatta kaikkien kuuntelijoiden toiveita musiikin suhteen on mahdotonta toteuttaa, koska toiveita ja kuulijoita on niin paljon.

Ymmärrämme, että radiossa soitettava musiikki on ihmisille tärkeää ja se herättää paljon tunteita. Saamme kanavan musiikkivalinnoista paljon palautetta. Kuuntelemme kaikkien ikäryhmien toiveita ja käymme mielellämme keskustelua Ylen radiokanavista.

Musiikkitoiveita ja palautetta Ylen ohjelmista voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen ohjelmapalaute@yle.fi, verkossa osoitteessa palaute.yle.fi/, puhelimitse numeroon 020 690 414 tai postitse osoitteella Ylen Ohjelmapalaute, PL 61, 00024 Yleisradio.

Jonna Ferm
Ohjelmapäällikkö
Yle Radio Suomi