Hyppää pääsisältöön

Viikon 32 vinkit: Tarjolla uusia kansainvälisiä sarjastartteja ja yleisurheilun EM-kisat!

Neliosaisen brittisarjan pääroolin näyttelee Lee Ingleby.
Uusi brittidraama Syyttömästi tuomittu alkaa. Neliosaisen brittisarjan pääroolin näyttelee Lee Ingleby. Kuva: Steffan Hill 2016 Yle TV1,Hermione Norris,Adrian Rawlins,Syyttömästi tuomittu

Elokuun ensimmäinen täysi viikko tuo mukanaan useita uusia kansainvälisiä sarjoja sekä Berliinissä alkavat yleisurheilun EM-kisat.

Uusina sarjoina alkavat muun muassa tanskalainen, 1800-luvun Tansaniaan sijoittuva draamasarja Liberty sekä brittiläinen draamasarja Syyttömästi tuomittu, joka kertoo vaimonsa murhasta tuomitusta perheenisästä, joka on koko vankeutensa ajan vakuuttanut syyttömyyttään ja vapautuessaan alkaa selvittää totuutta vaimonsa murhasta. Viikon aikana saadaan nauttia myös toisesta uudesta brittisarjasta, kun sairaalamaailmaan sijoittuva trilleri Voit luottaa minuun alkaa perjantaina. Luvassa myös muita sarjauutuuksia!

Maanantaina Radio 1:ssä ja Areenassa kuullaan myös suorana Tampereen teatterikesästä Kotimaisia kohtaloita -kuunnelmasarjan ensimmäinen osa. Samaisena päivänä alkavat myös yleisurheilun EM-kisat Berliinistä. Järjestyksessään 24. yleisurheilun EM-kisoissa kisataan viikon ajan. Kisat ovat osa uutta Super EM 2018 -monilajitapahtumaa, jossa kisataan Euroopan mestaruuksista yhteensä kolmessatoista eri lajissa. Yleisurheilua ja Super EM-kisoja seurataan tiiviisti Kakkosella ja Yle Areenassa!

Radio Suomen Luonto-Suomen illassa pureudutaan ötököiden maailmaan ja Areenan Toivotuissa saadaan nauttia muun muassa legendaarisesta Heikistä ja Kaijasta!

Lue viikon muut tärpit alta!

MAANANTAI 6.8.

Kosmiset surffitytöt - uusi sarja

Yle Areena
Kun surffihullujen avaruusteinityttöjen Kikin ja Zoeyn alus laskeutuu maan päälle, muuttuu hiljainen Lightning Point -kylä galaksien välisten seikkailujen ja romanssien näyttämöksi. Sarjan 26 jaksoa ovat katsottavissa Yle Areenassa kuuden kuukauden ajan.

Yleisurheilun EM-kilpailut alkavat

Yle TV2 klo 15.00 ja Yle Areena
Järjestyksessään 24. yleisurheilun Euroopan-mestaruuskilpailut järjestetään 6.-12.8. Berliinissä. Kilpailulajeja on yhteensä 47. Kisat ovat kautta aikain ensimmäiset EM-kilpailut Berliinissä ja kolmannet koko Saksassa. Kisoja seurataan tiiviisti Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa.

Yleisurheilun EM-kisat ovat osa EBUn luomaa uutta Super EM 2018 -monilajitapahtumaa. Berliinissä ja Glasgow'ssa kisataan 2.-12.8 Euroopan mestaruuksista yhteensä kolmessatoista eri lajissa.

estejuoksijoita vesiesteellä.
Yleisurheilun EM-kisat Berliinissä. estejuoksijoita vesiesteellä. Kuva: Yle Kuvapalvelu Yleisurheilun EM 2018

Kotimaisia kohtaloita

Yle Radio 1 ja Yle Areena klo 19.02
Kolmiosaisen kuunnelmasarjan ensimmäinen osa kuullaan suorana Tampereen teatterikesästä. Kotimaisia kohtaloita on syntynyt Tampereen yliopiston teatterityön tutkinto-ohjelman (Näty) ja Yle Draaman yhteistyönä. Kuunnelmasarjan pääosassa on joukko suomalaisen kuvataiteen klassikkomaalauksia ja niiden katsojissaan herättämät tarinat, muistot ja tuntemukset.

Luvassa on kertomuksia erilaisista suomalaisista ja suomalaisuuksista, eli Suomessa syntyneiden, täällä kasvaneiden ja tänne eri syistä kohtalon heittämien ihmisten ajatuksia siitä, millaista on elää Suomessa vuonna 2018. Sarjan ensimmäinen osa on konsertin muotoon rakennettu livekuunnelma, jossa tarinat limittyvät instrumentalisti Jone Takamäen improvisoimaan musiikkiin ja äänimaailmaan. Esitys kuuluu Tampereen Teatterikesän ohjelmistoon. Sarjan seuraavat kuunnelmat lähetetään sunnuntaina 12.8. ja 19.8. klo 15.00.

Ruotsin ihailluin mies 1/2

Yle Fem klo 19.45
Pehr G. Gyllenhammar on Volvon entinen toimitusjohtaja ja arvostettu ruotsalainen liikemies. Johtajan uransa alkuvaiheessa Gyllenhammar otti riskejä ja sai vastustusta korkeammalta portaalta, mutta se kannatti. Aktiivinen 81-vuotias on edelleen merkittävä vaikuttaja elinkeinoelämässä ja kaikin puolin näkyvä hahmo. Yle Areena 91 päivää

Mr. Volvo, eli ruotsalainen liikemies Pehr G Gyllenhammar
Ruotsin ihailluin mies. Mr. Volvo, eli ruotsalainen liikemies Pehr G Gyllenhammar Kuva: Janne Danielsson / Yle Kuvapalvelu dokumenttisarjat,Ruotsin ihailluin mies

Royn täytyy selvitä 1/2

Yle Fem klo 20.45
Roy on vain muutaman kuukauden ikäinen, kun hänen äitinsä Maja saa tietää, ettei poika todennäköisesti elä edes 2-vuotiaaksi. Hän sairastaa parantumatonta lihastautia nimeltä SMA1, joka aiheuttaa lihasten surkastumista. Lopulta potilas ei enää jaksa hengittää. Royn ainoa toivo oli lääketieteellinen koe. Maja Ödmann kuvasi vuoden ajan taisteluaan poikansa elämän puolesta. Tuotanto: SVT, 2017 / Nordvision. Yle Areena 110 päivää

pieni lapsi katsoo kameraan, äiti kutittaa häntä nenällään.
Royn täytyy selvitä. pieni lapsi katsoo kameraan, äiti kutittaa häntä nenällään. Kuva: Sveriges Television / Yle Kuvapalvelu dokumenttisarjat,Royn täytyy selvitä

TIISTAI 7.8.

Tanja ja kuuro Eurooppa - sarjan päätösjakso

Yle TV1 klo 20.00
Kuuro Tanja Honkanen rakastaa matkustamista ja on reissannut ympäri maailmaa. Nyt on ollut aika tutustua omaan maanosaan, Eurooppaan. Viimeisessä lomakohteessaan Sloveniassa Tanja treenaa paikallisen koripallotähden kanssa sekä voittaa pelkonsa ja pääsee ihailemaan järvimaisemaa ilmasta käsin. Sarja löytyy katalogina Yle Areenasta toistaiseksi.

Kahdeksanosaisessa sarjassa kuuro Tanja Honkanen seikkailee Euroopan yhdeksässä maassa.
Tanja ja kuuro Eurooppa. Kahdeksanosaisessa sarjassa kuuro Tanja Honkanen seikkailee Euroopan yhdeksässä maassa. Yle TV1,Tanja ja kuuro Eurooppa

KESKIVIIKKO 8.8.

Luonto-Suomen ötökkäilta

Yle Radio Suomi ja Yle Areena klo 18.02
Parituntisessa ötökkäillassa pähkäillään luontomme pikkuvipeltäjiä, surisevia ja ryömiviä otuksia, joita on näin kesällä liikkeellä enemmän kuin paljon. Kuuntelijoiden kysymyksiin hurmaavista tai mielenkiintoisista ötököistä ovat suorassa lähetyksessä vastaamassa koppakuoriaisasiantuntija Ilpo Mannerkoski ja hyönteisasiantuntija Juha Pöyry. Juontajina Riku Lumiaro ja Maija Salminen. Puhelinnumero lähetykseen on 0203-17600

Prisma: Kyllä lääkäri tietää 1/4 - uusi tuotantokausi

Yle TV1 klo 19.00
Tohtori Michael Mosley ja hänen tutkijatiiminsä ottavat selvää, onko toisinaan hurjissakin terveysväittämissä perää. Neljännellä tuotantokaudella otetaan selvää mm. siitä, auttaako aspiriini elämään pidempään, voiko lihava olla hyvässä kunnossa ja onko sängyssä makoilu terveellistä? Yle Areena 15 päivää

Lääkäri ja toimittaja Michael Mosley tutkii terveyden muoti-ilmiöitä ja terveysväittämiä.
Prisma: Kyllä lääkäri tietää. Lääkäri ja toimittaja Michael Mosley tutkii terveyden muoti-ilmiöitä ja terveysväittämiä. Kuva: BBC 2016 Yle TV1,Michael Mosley,prisma: kyllä lääkäri tietää

Elossa 24h - toinen tuotantokausi alkaa uusintana

Yle TV1 klo 20.00
Elossa 24h kertoo tosielämän inhimillisiä tarinoita suomalaisen terveydenhuollon potilaista ja heidän läheisistään sekä heitä hoitavasta sitoutuneesta henkilökunnasta. Yhden vuorokauden aikana kuvattu ohjelmasarja näyttää, minkälaista ammattilaisuutta ja koneistoa terveyden- ja sairaanhoidossa tarvitaan 24 tunnin aikana. Yle Areena toistaiseksi

TORSTAI 9.8.

Yle Areenan Toivotut: elokuu

Yle Areena
Elokuussa retroillaan täysin siemauksin eikä kahvihammasta ehdi kolottaa. Toivotut-julkaisut vievät seuraamaan Heikin ja Kaijan perhe-elämää 1960- ja 70-luvun Tampereella. Heikki ja Kaija -sarjaa alettiin esittää Tamvision tuottamana syyskuussa 1961. Sarjan ensimmäiset jaksot lähetettiin suorina eikä niitä tallennettu mihinkään. Nyt julkaistaan kaikki Ylen arkistossa tallella olevat jaksot, kaikkiaan 42 kappaletta.

Pääosaa esittävät Heikki ja Kaija olivat oikeasti aviopari – myös heidän lapsensa Janne oli mukana. Roine-Auvinen perheen ensi-iltakiireiden vuoksi Janne-pojan ristiäiset kuvattiin osaksi sarjaa. Sarjassa käsiteltiin 1960-luvun ajankohtaisia teemoja: Esimerkiksi miten nuori perhe ja vanhukset pärjäävät hyvinvointiyhteiskunnassa. Yhteiskunnan varjopuolia tuotiin esille mm. Sylvi Salosen Lahtiskan hahmon kautta. Mukaan mahtui myös huumoria, ystävien apua ja vuorollaan heidän auttamistaan sekä tottakai kahvinjuontia.

Elokuussa menemme myös Anu Kaipaisen ja Raili Ruston luomaan Ilokylään ja seuraamme Ilokylän lasten elämää hurmaavissa satukaupungin kulisseissa. Lapsia valistetaan laulaen ja leikkien. Neiti Nötterö, tuokaa tötterö! 16.8. julkaistaan lisäksi Pertsa ja Kilu -sarjan loputkin jaksot eli Pertsa ja Kilu kippareina sekä Pertsa ja Kilu: Timanttirosvot. Kaikki elokuussa julkaistavat ohjelmat jäävät pysyvästi Areenaan.

Kuvassa vasemmalla mies, Heikki, ja oikealla nainen, Kaija. He katsovat toisiaan silmiin. Kuva mustavalkoinen, pariskunta 1960-luvulta.
Heikki ja Kaija nähdään Areenan elokuun Toivotuissa. Kuvassa vasemmalla mies, Heikki, ja oikealla nainen, Kaija. He katsovat toisiaan silmiin. Kuva mustavalkoinen, pariskunta 1960-luvulta. Kuva: Pertti Nättilä/Yle Heikki ja Kaija,Vili Auvinen,Eila Roine,Tamvisio,näyttelijät

Kivisiä kertomuksia: Kivi kielen päällä

Yle Radio 1 ja Yle Areena klo 17.10
Kivi on mukana kaiken elollisen ytimessä, maailman synnystä alkaen. Torstaina 2.8. alkanut radiosarja vie kulttuuri- ja luontoretkelle kivien maailmaan. Toimittaja Tiina Harpf kohtaa ihmisiä, joita kivet kiinnostavat. Kiviin tutustutaan kulttuurin ja luonnontieteen näkökulmista niin harrastuksena kuin taiteen lähteenäkin. Sarjan toisessa osassa puhutaan kiveen liittyvistä sananlaskuista, sanonnoista ja paikannimistä. Haastateltavana ovat luokanopettaja Soili Hyvärinen, nimistöasiantuntija Helinä Uusitalo, erityisasiantuntija Sirkka Paikkala ja arkistotutkija Juha Nirkko.

Kino Klassikko: Pikku Caesar (7)

Yle Teema klo 21.00
(Little Caesar, USA 1931) Menestyksellään gangsterielokuvien vyöryn käynnistänyt klassikko pikkukonnasta, joka raivaa tietään alamaailman huipulle. Ohjaus: Mervyn LeRoy. Pääosissa: Edward G. Robinson, Douglas Fairbanks Jr. Yle Areenassa vain suorana. Uusinta

Edward G. Robinson elokuvassa Pikku Caesar
Pikku Caesar. Edward G. Robinson elokuvassa Pikku Caesar Pikku Caesar,kino klassikko

Vallan ja rakkauden välissä (16) - uusi sarja alkaa

Yle TV1 klo 21.05
(Maximilian, das Spiel von Macht und Liebe) Keskiajalla nykyinen Eurooppa oli sirpaleisten pikkuvaltioiden sekä kilpailevien aatelis- ja hallitsijasukujen verinen temmellyskenttä, jossa valta saattoi vaihtua hetkessä. Vuonna 1477 varakkaan Burgundin herttua kuolee taistelussa. Hänen ainoa perillisensä, nuori ja kaunis Marie de Bourgogne, julistautuu herttuattareksi. Kauanko itsellinen nainen pystyy pitämään otteen vallankahvasta, kun oman pikkuvaltion aatelisetkin voivat puukottaa selkään?

Ei kulu kauaakaan, kun herttuatar saa varteenotettavan avioliittotarjouksen Habsburgien suvulta. Usean kansallisuuden muodostaman Pyhän saksalais-roomalaisen valtakunnan keisari Fredrik III tarjoaa poikaansa Maximiliania Burgundin Marielle puolisoksi, nuoren miehen lujasta vastustuksesta huolimatta. Naimakaupan järjestyminen vaikuttaisi merkittävästi hajanaisten pikkuvaltioiden keskinäisiin voimasuhteisiin, ja siksi sillä oli vastustajansa. Mitä hyvää naimakauppa tarjoaisi Burgundille ja Habsburgeille?

Kaksi vastentahtoista nuorta joutuu mukautumaan valtakunnan etuun, mutta voiko uhraus tuoda heille itselleen maallisen hyvän ja sotilaallisen turvallisuuden lisäksi myös odottamattoman onnen? Tuotanto: ZDF, Saksa ja ORF, Itävalta 2017. Yle Areena 32 päivää

Nuori herttuatar katsoo eteenpäin vauva sylissään. Takana näkyy kirkko, molemmin puolin mies ja nainen sekä väkijoukkoa.
Vallan ja rakkauden välissä. Nuori herttuatar katsoo eteenpäin vauva sylissään. Takana näkyy kirkko, molemmin puolin mies ja nainen sekä väkijoukkoa. Kuva: ZDF / ORF draamasarjat,Vallan ja rakkauden välissä

Ulkolinja: Ruotsin uusi pakolaispolitiikka

Yle TV1 klo 22.40
(Tvärvändningen - om svängningen i flyktingpolitiken) Ruotsi tunnettiin pitkään liberaalista suhtautumisesta maahanmuuttajiin. Vuoden 2015 pakolaiskriisi sai kuitenkin myös Ruotsin tiukentamaan pakolaispolitiikkaansa. Miten näin kävi? Yle Areena 37 päivää

PERJANTAI 10.8.

Hullu hullumpi yläaste - uudet jaksot Yle Areenassa

Yle Areena klo 12.00
Yläkoululaisten ja opettajien elämästä huumorilla ja rakkaudella kertovassa sarjassa nähdään ystävykset Antti, Keijo ja Kalle sekä tutut hahmot opettajanhuoneesta ja koulusta. Neljässä upouudessa jaksossa muistellaan ensimmäisiä koulupäiviä, vertaillaan vartaloita, nähdään miten jutut leviävät ennennäkemättömiin mittasuhteisiin erityisesti opettajanhuoneessa ja perehdytään perinpohjaisesti nuorisoa raitistavaan ja reipastavaan pingikseen.

Vuonna 2015 sarjan rovaniemeläinen luoja Tuomas Toivainen oli vasta 17-vuotias, kun Hullu hullumpi yläaste -sarjan ensimmäiset jaksot julkaistiin. Ne naurattivat sekä yläkoululaisia, opettajia että kaikkia, jotka ovat joskus olleet nuoria. Sarja on ollut ehdolla Kultainen Venla -gaalassa ja saanut kunniamaininnan kansainvälisillä Prix Jeunesse -festivaaleilla.

Kino: Tämän pojan elämä (16)

Yle Teema klo 21.00
(This Boy's Life, USA 1993) Leonardo DiCaprion ja Robert De Niron tähdittämä1950-luvulle sijoittuva varttumiskuvaus kapinallisesta teinipojasta ja hänen väkivaltaisesta isäpuolestaan. Pääosissa: Robert De Niro, Leonardo DiCaprio, Ellen Barkin. Ohjaus: Michael Caton-Jones. Yle Areena 8 päivää

nainen ja poika istuvat. Nainen katsoo poikaa, poika nojaa käteensä.
Tämän pojan tarina. nainen ja poika istuvat. Nainen katsoo poikaa, poika nojaa käteensä. Kuva: Yle Kuvapalvelu elokuvat

Voit luottaa minuun 1/4 (12) - uusi sarja alkaa

Yle TV1 klo 21.05
(Trust Me) Uusi brittiläinen trilleri sijoittuu sairaalamiljööseen ja se leikittelee ajatuksella, että kuka tahansa pystyy tekemään mitä tahansa kunhan vain haluaa sitä tarpeeksi.

Sairaanhoitaja Cath Hardacre tekee työtä sydänverellään ja vaatii samaa tasoa myös kollegoilta. Kun Britannian terveydenhuoltojärjestelmä osoittautuu surkeaksi ja ihmisiä menehtyy kotisairaalassa laiminlyöntien ja hoitovirheiden vuoksi, Cath aikoo vuotaa jutun lehteen. Viime hetkellä hän muuttaa mielensä ja viekin tapaukset sairaalan johtoportaaseen. Vastaanotto on suorastaan hyinen – Cath saa potkut.

Miten eronnut yh-äiti selvittää itsensä ulos tilanteesta, jossa elämän peruskivi murenee alta? Kaiken lisäksi Cathin paras ystävä, ensiaputyöhön erikoistunut lääkäri Ally Sutton, seuraa sydäntään ja muuttaa uuden ihastuksensa perässä toiselle puolen maapalloa. Ally jättää Cathille kaiken, mukaan lukien todistukset lääkärin ammatista. Hetken mielijohteesta Cath, erittäin taitava sairaanhoitaja, päättää ottaa haltuun lääkäriystävänsä identiteetin ja hakee sen avulla lääkärinpaikkaa jossain traumaosastolla.

Kauanko Cath/Ally pystyy vetämään peiteroolia pätevänä lääkärinä hektisellä ensiapuosastolla - ammatissa, jossa pienikin epäpätevyydestä johtuva virhe saattaa johtaa potilaan kuolemaan? Ja kaikki tämä sen vuoksi, että Cath haluaa vain auttaa ihmisiä ja hänellä on siihen kutsumus. Tuleeko siitä hänen turmionsa? Tuotanto: Red Production Company/ BBC, Britannia 2017. Yle Areena 30 päivää

Nainen lääkärin vaatteissa katsoo kameraan.
Voit luottaa minuun. Nainen lääkärin vaatteissa katsoo kameraan. Kuva: Mark Mainz / Yle Kuvapalvelu televisiosarjat,Trust me

LAUANTAI 11.8.

Myrskyn jälkeen 1/3 (12)

Yle TV1 klo 21.15
Kaarina Hazardin ja Leea Klemolan käsikirjoittama draamasarja sijoittuu lähitulevaisuuden Helsinkiin. Myrsky on romahduttanut Suomen infrastruktuuria ja saanut ihmisten arjen tolaltaan. Tapahtuneella näyttää olevan seurauksensa myös ihmisten tunne-elämälle, erityisesti miehille. Järjestyspoliisin komisario Rauni Kolehmainen yrittää parhaansa mukaan pitää kasassa sekä onnahtelevaa maailmaa että omia kotiolojaan. Pääosassa Kaarina Hazard. Myrskyn jälkeen palkittiin tammikuussa 2018 kolmella Kultaisella Venlalla. Yle Areena puoli vuotta. Uusinta

Kaarina Hazard seisoo rakennuksen vierellä, taustalla Pasilan tv-torni.
Myrskyn jälkeen. Kaarina Hazard seisoo rakennuksen vierellä, taustalla Pasilan tv-torni. myrskyn jälkeen

Rochefortin tytöt (S)

Yle Teema klo 21.15
(Les demoiselles de Rochefort, Ranska 1967) Catherine Deneuven tähdittämä musikaali satamakaupungin kaksossisaruksista, jotka etsivät rakkautta innolla mutta turhankin kaukaa. Pääosissa: Catherine Deneuve, Francoise Dorléac, Gene Kelly. Ohjaus: Jacques Demy. Yle Areena 31 päivää

Delphine Garnier (Catherine Deneuve) ja Solange Garnier (Françoise Dorléac) elokuvassa Rochefortin tytöt
Rochefortin tytöt. Delphine Garnier (Catherine Deneuve) ja Solange Garnier (Françoise Dorléac) elokuvassa Rochefortin tytöt Rochefortin tytöt,teeman elokuvat

SUNNUNTAI 12.8.

Radio Variaatio: Pariisin testamentit

Yle Radio 1 ja Yle Areena klo 18.00
Esseisti Jaana Seppänen kulkee Pariisin kaduilla ja museoissa. Kaupungissa eletään terrori-iskujen takia jo kolmatta vuotta poikkeustilaa. Konekiväärein varustetut sotilaat partioivat vaikenevine aseineen, mutta linnut laulavat ja ihmiset nostavat luottavaisina kasvonsa kohti lämmittävää aurinkoa.

Seppänen miettii, millaisia henkisiä testamentteja kaupunki on ihmiselle jättänyt ja kuinka se, mitä on testamentattu, saattaakin muuttua joksikin aivan muuksi: marmoripatsas pronssiksi, elävä luonto kuolleeksi, rehellinen puhe valheeksi, petetty rakkaus väkivallaksi. Taide kuitenkin testamenttaa vapautta ja siitä perinnöstä on pidettävä kiinni. Rodinin marmoriin veistetyt rakastavaiset eivät koskaan kyllästy toisiinsa. Käsikirjoitus ja lukija: Jaana Seppänen. Ohjaus ja äänisuunnittelu: Elli Salo ja Juhani Liimatainen. Tuottaja: Juha-Pekka Hotinen.

Liberty 1/5 (12) - uusi sarja alkaa

Yle Fem klo 19.50
(Tanska, 2018) Draamasarja vie meidät 1980-luvun lopun Tansaniaan, jossa on kaksi pohjoismaalaista perhettä komennuksella. Sarjan alussa Niels Knudsenin vaimo lapsineen saapuu Tansaniaan. Niels yrittää ylipuhua maanviljelijät liittymään osuuskuntiin. Hanke on vastatuulessa, mutta mies iloitsee vaimonsa Kirstenin, heidän vastasyntyneen tyttärensä ja poikansa Christianin jälleennäkemisestä. Kirsten suunnittelee työskentelevänsä paikallisessa sairaalassa. Christian saa yhteyden toisiin nuoriin, mutta häntä kiinnostaa enemmän ruohon polttaminen kuin opiskelu.

Jonas Larsson on asunut Katrinan kanssa Afrikassa jo pitkään ja pyörittää Tansaniassa sahaa, joka on rakennettu ruotsalaisilla kehitysapurahoilla. Häntä eväti motivoi samat ihanteet kuin Nielsiä, mutta hänen toimintansa on kieltämättä menestyksekästä. Tansaniassa raha on valtaa, etenkin kun sitä on nopeasti saatavilla.

Perheiden kautta seuraamme myös sukupolvien kertomusta. Vanhempien idealistinen työ ja halu toteuttaa itsensä kostautuvat, sillä heidän omat lapsensa syrjäytyvät. Elämäntehtävä kasvaa perhettä tärkeämmäksi ja uuden kulttuurin kohtaaminen aiheuttaa kaikille osapuolille paineita. Sarja perustuu Jakob Ejersbon samannimiseen romaaniin. Tuotanto: DR / Yhteistuotanto. Yle Areena toistaiseksi.

Partasuinen mies katsoo ohi kameran. Auringon säteet näkyvät takana.
Liberty. Partasuinen mies katsoo ohi kameran. Auringon säteet näkyvät takana. Kuva: DR / Aske Foss draamasarjat,Liberty

Syyttömästi tuomittu (12) - uusi sarja

Yle TV1 klo 22.00
(Innocent, Iso-Britannia, 2017) Seitsemän vuotta sitten tapahtui raaka rikos, jonka jälkiä siivotaan yhä. Kun nuori nainen, jonkun tytär, vaimo ja äiti, on murhattu, omaisten on vaikea antaa anteeksi. Teosta tuomittiin uhrin oma aviomies, joka on vakuuttanut syyttömyyttään kaikki nämä vuodet. Hän vetoaa jälleen tuomioistuimeen, tällä kertaa onnistuneesti. Toteutuiko oikeus viimein, pääsikö syytön mies vapaaksi – vai onko vaimonsa tappaja laskettu nyt irti muotoseikkojen vuoksi?

Vastaus riippuu siitä, kenen silmin asiaa katsoo. Miten uhrin sisar perheineen, uhrin lapset ja teosta vankilatuomion istunut mies kokevat oudon tilanteen? Vain suru on yhteinen, mutta muuten omaiset ovat joutuneet piikkilanka-aidan eri puolille. Onko anteeksianto mahdollinen, ja kenen ylipäätään kuuluisi antaa anteeksi ja kenelle?

Poliisitutkinta avataan uudelleen ja mielenkiintoisia vihjeitä nousee heti pintaan. Miksi ne painettiin aikanaan villaisella? Selviääkö surma vihdoin, ja tuoko se helpotusta Davidiä ympäröivään vihamieliseen kuplaan? Yle Areena 90 päivää

Neliosaisen brittisarjan pääroolin näyttelee Lee Ingleby.
Syyttömästi tuomittu. Neliosaisen brittisarjan pääroolin näyttelee Lee Ingleby. Kuva: Steffan Hill 2016 Yle TV1,Lee Ingleby,Syyttömästi tuomittu

Lue myös - yle.fi:stä poimittua