Hyppää pääsisältöön

Allsång på Skansenissa esiintyvä Molly Sandén: "Meidän on lakattava yrittämästä näyttää Kardashianeilta ja opittava tykkäämään itsestämme"

Molly Sandén.
Molly Sandén esiintyy vuoden toiseksi viimeisessä Allsång på Skansenissa. Molly Sandén. Kuva: SVT / Janne Danielsson Allsång på Skansen,Yle TV1,Molly Sandén

Laulaja Molly Sandén on yhteislaulun suuri ystävä.

"Olen yhteislaulufani! Olen seurannut Allsång på Skansenia joka vuosi ja välillä istunut alas sen äärelle tai antanut sen soida taustalla. Mahdollisuus itse seistä lavalla on jotain aivan erityistä."

Molly Sandén tunnetaan esiintymisistään Melodifestivalenissa, jossa on kilpaillut kolmesti. Hän on myös ajankohtainen singlellään Större.

Älä usko Instagram-kuviin!

Musiikin ohella Sandén on tullut tunnetuksi inspiroivana esikuvana nuorille, jotka eivät hyväksy somessa vallitsevia epärealistisia kauneusihanteita.

Sandénia sekä kehuttiin että haukuttiin, kun hän muutama vuosi sitten julkaisi itsestään alastonkuvan Instagramissa, jossa näkyy muutama vatsamakkara. Kuva otettiin Felix-kappaleen musiikkivideon yhteydessä. Laulu kertoo ongelmallisesta suhtautumisesta omaan vartaloon.

Sandénin julkaiseman kuvan herättämä huomio kertoo, kuinka ahdasmielisiä näkemykset somessa ovat. Eihän nuoren, terveen naisen vatsa ole litteä, kun hän istuu.

"Koko somessa julkaistava kuvasto on retusoitua, paranneltua ja siloteltua. Älä usko näkemääsi, jopa kuva vesipullosta on lavastettu", Sandén huokaa.

Uniikkius on coolia

Molly Sandén on aikaisemmin urallaan saanut sietää runsaasti häijyä puhetta ulkonäöstään.

Kokemukset voisivat helposti olla liian raskaita nuorelle artistille, mutta Sandén on pitänyt pintansa eikä ole ottanut kommenteista itseensä.

"Ideaali lienee, että kaikkien on näytettävä samanlaiselta. Jos joku erottuu joukosta, hänet korjataan. On hienoa, että olemme erilaisia! Kupla, jossa kaikki näytämme Kim Kardashianilta, on puhkaistava."

Molly Sandén lausuu mielellään rohkaisevia sanoja heille, jotka tuntevat painetta näyttää tietynlaiselta ja joiden itseluottamus on kovilla.

"Sano, että näytät juuri sellaiselta, kun näytät! Omista vartalosi! Vaikka et tuntisi itsesi varmaksi, esitä varmaa! Tarkista ryhtisi, rentoudu - lupaan, että olet kaunis juuri tuollaisena."

Ruotsinkielinen teksti: Eva Frantz
Suomennos: Eva Lamppu

Allsång på Skansen esitetään suorana Yle TV1:ssä ja Areenassa joka tiistai klo 21.00 kahdeksan viikon ajan 26.6.2018 alkaen. Ohjelman suomeksi selostaa Hanna Pakarinen.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.