Hyppää pääsisältöön

”Perheen nuoriso teki meille Allsång-kyltin mukaan” – Vesa ja Inkeri Ruokonen yhteislauluohjelmassa Skansenilla

Vesa Ruokonen Vantaalta osallistui Allsång på Skansen -ohjelmaan.
Perheen nuoriso teki Vesa Ruokoselle hienon kyltin Allsång på Skansenia varten. Vesa Ruokonen Vantaalta osallistui Allsång på Skansen -ohjelmaan. Yle TV1,allsång på skansen

Vantaalaiset Vesa ja Inkeri Ruokonen fanittavat Allång på Skansen -ohjelmaa. Niin paljon, että he ovat matkustaneet kahtena kesänä paikan päälle laulamaan.

Tänä kesänä Vesa ja Inkeri Ruokonen olivat mukana Allsång på Skansenin ensimmäisessä lähetyksessä tiistaina kesäkuun 26. päivä. Vesa kertoo meille unohtumattomasta matkastaan ja kohtaamisesta juontaja Sanna Nielsenin kanssa Skansenilla!

Skansenille hyvissä ajoin!

”Olen muutaman vuoden ajan seurannut kesäisin Ylen tv-kanavilta ohjelmaa Allsång på Skansen. Kaksi kertaa olen ollut paikan päällä Skansenilla, viime kesänä ja kuluvana kesänä kauden aloitusiltana. Tänä vuonna oli ikään kuin tutumpaa saapua paikalle. Viime vuonna puolisoni ja minä opimme, miten kannattaa menetellä Allsång-matkalla. Mielestämme kannattaa tulla jo edellisenä päivänä maanantaina Tukholmaan.”

”Skansenilla olimme tänä kesänä lähetyspäivänä tiistaina jo heti kello 15 jälkeen paikallista aikaa, vaikka tv-lähetys yhteislauluillasta alkoi vasta kello 20.”

”Yhteislaulutilaisuuteen pääsee jokainen joka on Skansenin portilla maksanut pääsymaksun alueelle. Niinpä itselleen ei voi varata etukäteen istuinpaikkaa. Siksi on hyvä olla todella ajoissa liikkeellä. Jo Skansenin porttien ulkopuolella voi ostaa itselleen Allsång på Skansen -lauluvihon.”

”Kun tulimme kello 15 jälkeen varaamaan paikkoja, esiintymislavalla oli harjoitukset täydessä vauhdissa. Joidenkin artistien esityksen kohdalla sanottiin, että koska se meni niin hyvin (så bra), otamme sen vielä kerran uudestaan (en gång till). Kello 17 alkoi ohjelman kenraaliharjoitus. Saimme siis jo tuolloin nähdä ja kuulla illan tv-ohjelman sisällön kaikkine artisteineen, yhteislauluineen sekä välispiikkauksineen ja haastatteluineen. Tämä kenraaliharjoitus päättyi kello 18.”

”Kello 18 jälkeen oli ohjelmassa taukoa. Lauluvihkoja myytiin käytävillä, samoin popcorneja. Noin kello 19.40 annettiin yleisölle joitakin ohjeita, laulettiin pari yhteislaulua sekä onnittelulaulu tv-kuvaajalle, jolla oli syntymäpäivä. Koko yleisö nousi seisomaan onnittelulaulun ajaksi.”

Mina damer och herrar, Sanna Nielsen!

”Pian laskettiinkin jo sekunteja siihen, kun televisiointi alkaa. Kuulutus julisti: ”Mina damer och herrar, Sanna Nielsen”. Sanna asteli lavalle ja ilmoille kajahti tunnuslaulu: ”Stockholm i mitt hjärta låt mig besjunga dig nu åldrad i ungdomlig grönska öarnas stad, det är du!”. Televisiolähetys oli siis alkanut ja se näkyi Suomessakin.”

”Olimme viime vuoden käynnillämme ja televisioruutujen äärellä huomanneet, että monet yleisön joukossa heiluttavat lippuja – Suomen lippujakin runsaasti – tai kohottavat kylttejä. Kotona ennen matkaamme perheemme nuoriso teki minulle plakaatin. Siinä oli teksti ”Allsång på Skansen”, Suomen ja Ruotsin liput sekä nimi Sanna ja sydämen kuva. Näin fanitin yhteislaulua ja tilaisuuden juontajaa Sanna Nielseniä."

”Tämän kyltin kanssa emme päässeet kuitenkaan televisiokuvaan. Mutta ei haittaa, sillä Sanna huomasi kylttini ja kuin kiitokseksi ohi kulkiessaan hipaisi käsivarttani samalla, kun lauloi mikkiin esilaulajana yhteislaulua.”

Uusia artistituttavuuksia

”Yhteislauluun osallistumista Skansenilla vaikeuttaa se, että että meille suomalaisille useimmat siellä laulettavista lauluista ovat tuntemattomia. Samoin monet esiintyvistä artisteista ovat olleet ainakin minulle ennestään tuntemattomia, toki Ruotsissa ja kansainvälisestikin tunnettuja lahjakkaita esiintyjiä.”

”Allsång på Skansenin avausjaksossa tiistaina 26.6. vierailivat artistit Shirley Clamp, Shirin, Jireel ja Peter Jöback. Kuulimme, että Peter Jöback oli vieraillut ohjelmassa aiemmin jo parisenkymmentä kertaa. Vaimoni mieleen jäi erityisesti hänen koskettava tulkintansa laulusta Stockholm i Natt, joka esitettiin illan extra-ohjelmassa.”

”Jos olivatkin laulut ja artistit minulle melko tuntemattomia, niin illan juontaja Sanna Nielsen oli tullut viime vuoden käynnistä ja televisiosta tutuksi. Hän on todella ihana, suloinen ja valloittava. Toivoisin, että hän voisi jatkaa tässä tehtävässä vielä monena kesänä.”

”Toivoisin myös, että Suomessa näytettäisiin tätä ruotsalaisten yhteislaulua tulevinakin kesinä, toiveena olisi lisäksi vastaava supisuomalainen yhteislauluohjelma. Onhan Ruotsissakin kilpailevalla kanavalla toinen yhteislauluohjelma Lotta på Liseberg.”

”Kaikille Allång-faneille tiedoksi, että Ruotsin television nettisivuilta SVT Playsta voi ohjelmaa katsella Suomessakin. Ruotsin netistä näkyy myös varsinaisen televisiolähetyksen jälkeinen noin puolen tunnin ohjelmajakso, jossa artistit esiintyvät uudelleen ja yhteislauluja lauletaan vielä muutaman kerran.”

Allsång på Skansen suorana Yle TV1:ssä ja Areenassa tiistaisin klo 21.00. Ohjelman suomeksi selostaa Hanna Pakarinen.

Keskustele
  • Jouluisen gospelin sävelet kaikuvat Riemulauluissa su 12.12. klo 10

    Haastateltavana lastenlääkäri Leena Kaartinen.

    Joulukuun Riemulauluissa teemana on Tienraivaaja. Saarnakeskustelussa haastatellaan lastenlääkäri Leena Kaartista, joka on tehnyt merkittävää auttamistyötä Afganistanissa. Lahden Gospelkuoro tunnelmoi Marjaana Turusen johdolla. Laulusolistina esiintyy Laura Autio. Lotilan koulun musiikkiluokkien Laulupuu-kuoron herkät lauluesitykset tuovat herkkää adventin tunnelmaa. Riemulaulujen juontajina toimivat Elina Vaittinen ja Riku Suokas.

  • Hoosianna kajahtaa televisiossa ja radiossa ensimmäisenä adventtina 28.11.

    Ensimmäinen adventti kutsuu laulamaan Hoosiannaa.

    Ensimmäisenä adventtisunnuntaina 28.11. klo 10 lähetetään Hoosianna-jumalanpalvelukset suorana sekä televisiossa että radiossa. Televisiojumalanpalvelus tulee Pyhän Pietarin kirkosta Siuntiosta ja radiojumalanpalvelus on perheiden Hoosianna-kirkko, joka lähetetään Lohjalta Pyhän Laurin kirkosta.