Hyppää pääsisältöön

Kioski FOOD: Supermaukas Falafel-salaatti -resepti

Annos falafel-salaattia sinisellä lautasella
Falafel-salaatti Annos falafel-salaattia sinisellä lautasella Kuva: Anna-Kreetta Saarinen/Yle falafel,salaatti,Tsatsiki

Kioski FOOD on uusi ruokakanava Youtubessa ja Instagramissa.
Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo.17.00!

Falafel-salaatti (kahdelle)

Falafelit:

  • 1 tölkki tai n.250g kikherneitä (valmiiksi liotettuja)
  • ruukku korianteria
  • ruukku persiljaa
  • 1 rkl valkosipulijauhetta tai 2 kynttä
  • 2 rkl juustokuminaa
  • 2 tl suolaa
  • pieni sipuli
  • ½ dl korppujauhoja
  • 2 - 3 rkl kasviöljyä paistamiseen
  • Salaatti:

  • kaksi lehteä lehtikaalia
  • punainen paprika
  • puolikas kurkku
  • 1 rkl öljyä
  • Tsatsiki:

  • 200 g luonnonjogurttia
  • puolikas kurkku
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • 1 tl suolaa
  • Tee ensin falafel-taikina: palastele sipuli ja laita kaikki ainekset kulhoon, soseuta sauvasekoittimella. Jätä maustumaan.

    Tee sitten tsatsiki: raasta puolikas kurkku ja sekoita se sekä mausteet jogurttiin. Jätä maustumaan.

    Leikkaa lehtikaalista ruoto pois ja palastele lehdet mahdollisimman pieneksi. Höylää kurkku juustohöylällä ja palastele paprika pieniksi kuutioiksi. Sekoita ainekset ja lorauta hieman öljyä päälle.

    Kuumenna kasviöljy paistinpannulla tai paistokasarissa, muotoile falafel-taikinasta palleroita ja paista niitä öljyssä n. 5 min tai niin kauan, kunnes ovat kullanruskeita. Kasaa annos ja nauti!

    • Ankea suomalainen ruokakulttuuri jäi menneille vuosikymmenille

      Makumaisemamme kansainvälistynyt viime vuosina.

      Suomalainen ruokaperinne on muuttunut vaurastumisen ja yhteiskunnallisen kehityksen myötä. Kansainvälistyminen ja uudet raaka-aineet muokkaavat makutottumuksiamme. Yhä useampi myös ilmentää identiteettiään ja arvojaan ruuan kautta. Voidaanko enää edes puhua käsitteestä "suomalainen ruokakulttuuri"?

    • Kioski FOOD: helpot linssiburritot

      Tässä ohje nopeisiin ja helppoihin linssiburritoihin.

      Kioski FOOD on uusi ruokakanavaYouTubessa ja Instagramissa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo 17.00! Nopeat linssiburritot: 2,5 dl vettä 1dl kuivia, punaisia linssejä 1/2 dl tummaa soijarouhetta puolikas tölkki tomaattimurskaa 3 rkl rypsiöljyä 1 kasvisliemikuutio 2 kynttä valkosipulia 1 sipuli pippuria voit la

    Lue myös - yle.fi:stä poimittua

    Uusimmat sisällöt - Ruoka

    • Jos joku asia suomalaisia yhdistää, niin se on ehdottomasti kahvihetki

      Rakkaalla kahvihetkellä on monta erilaista nimeä.

      Ihmiset juovat tätä nykyä Suomessakin monia erilaisia, usein vieraskielisiä nimillä kutsuttavia kahveja, mutta itse kahvihetki on ainakin monille Aristoteleen kantapään facebook- ryhmän jäsenistä perisuomalainen. Päiväkahviseuraa kukaan enää lehti-ilmoituksella tuskin itselleen etsii, mutta päiväkahvit on kyllä selvästi monelle yhtä kuin päivän ykköshetki .

    • Ankea suomalainen ruokakulttuuri jäi menneille vuosikymmenille

      Makumaisemamme kansainvälistynyt viime vuosina.

      Suomalainen ruokaperinne on muuttunut vaurastumisen ja yhteiskunnallisen kehityksen myötä. Kansainvälistyminen ja uudet raaka-aineet muokkaavat makutottumuksiamme. Yhä useampi myös ilmentää identiteettiään ja arvojaan ruuan kautta. Voidaanko enää edes puhua käsitteestä "suomalainen ruokakulttuuri"?

    • Makupaloissa tehtiin ruokaa hauskasti ja helposti

      Janne Pekkala ja Timo Nykyri kokkasivat arkeen ja juhlaan.

      Makupalat-ohjelmassa ammattikokki Janne Pekkala ja toimittaja Timo Nykyri valmistivat konstailematonta kotiruokaa. Kansansuosioon nousseessa tv-ohjelmassa kokattiin myös juhlahetkiin Juhlamakupaloissa.

    • Kioski FOOD: helpot linssiburritot

      Tässä ohje nopeisiin ja helppoihin linssiburritoihin.

      Kioski FOOD on uusi ruokakanavaYouTubessa ja Instagramissa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo 17.00! Nopeat linssiburritot: 2,5 dl vettä 1dl kuivia, punaisia linssejä 1/2 dl tummaa soijarouhetta puolikas tölkki tomaattimurskaa 3 rkl rypsiöljyä 1 kasvisliemikuutio 2 kynttä valkosipulia 1 sipuli pippuria voit la

    • Kioski FOOD: Tofu bowl -resepti

      Kioskin uuden ruokakanavan FOODin ensimmäinen resepti.

      Kioski FOOD on uusi ruokakanava Youtubessa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo.17.00! Ensimmäisessä lähetyksessä valmistui herkullinen Tofu Bowl.

    • Alexandran kasvisopas

      Luonnon tarjoamat vitamiinit ja mineraalit.

      Alexandra kirjoittaa lyhyesti siitä, mitä vitamiineja ja mineraaleja tärkeimmät kasviksemme ja yrttimme sisältävät. Opimme myös, mitkä kasvit auttavat mihinkin vaivaan ja mitä tunnettuja ja yllättäviä vaikutuksia niillä voi olla meille ja ympäristöllemme.