Kioski FOOD on uusi ruokakanava Youtubessa ja Instagramissa.
Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo.17.00!
Falafel-salaatti (kahdelle)
Falafelit:
- 1 tölkki tai n.250g kikherneitä (valmiiksi liotettuja)
- ruukku korianteria
- ruukku persiljaa
- 1 rkl valkosipulijauhetta tai 2 kynttä
- 2 rkl juustokuminaa
- 2 tl suolaa
- pieni sipuli
- ½ dl korppujauhoja
- 2 - 3 rkl kasviöljyä paistamiseen
Salaatti:
- kaksi lehteä lehtikaalia
- punainen paprika
- puolikas kurkku
- 1 rkl öljyä
Tsatsiki:
- 200 g luonnonjogurttia
- puolikas kurkku
- 1 tl valkosipulijauhetta
- 1 tl suolaa
Tee ensin falafel-taikina: palastele sipuli ja laita kaikki ainekset kulhoon, soseuta sauvasekoittimella. Jätä maustumaan.
Tee sitten tsatsiki: raasta puolikas kurkku ja sekoita se sekä mausteet jogurttiin. Jätä maustumaan.
Leikkaa lehtikaalista ruoto pois ja palastele lehdet mahdollisimman pieneksi. Höylää kurkku juustohöylällä ja palastele paprika pieniksi kuutioiksi. Sekoita ainekset ja lorauta hieman öljyä päälle.
Kuumenna kasviöljy paistinpannulla tai paistokasarissa, muotoile falafel-taikinasta palleroita ja paista niitä öljyssä n. 5 min tai niin kauan, kunnes ovat kullanruskeita. Kasaa annos ja nauti!