Hyppää pääsisältöön

Maailmanhuiput tähdittävät Suomen Overwatch-maajoukkuetta – Yle näyttää MM-karsintapelit suorana

Tracer-hahmo Overwatch-pelistä
Suomen Overwatch-maajoukkueen otteita Etelä-Korean MM-karsintaturnauksessa voi seurata Ylen kanavilla. Tracer-hahmo Overwatch-pelistä Kuva: AOP Overwatch (videopeli),e-urheilu,Tracer,Overwatch League

Suomen maajoukkue osallistuu Etelä-Koreassa 17.–19. elokuuta pelattavaan MM-karsintaturnaukseen. Suomen pelit näkyvät suorana Yle Areenassa, sekä turnauksen päättävä ottelu TV2:ssa.

MM-lopputurnaus pelataan marraskuussa Blizzardin massiivisen Blizzcon-tapahtuman yhteydessä. Lopputurnaukseen selviää neljästä ympäri maailman pelattavasta karsintaturnauksesta kustakin kaksi parasta joukkuetta.

Suomen lisäksi Etelä-Korean Incheonin Paradise City -luksushotellissa jatkopaikoista taistelevat Hong Kongin, Japanin, Venäjän, Taiwanin ja isäntämaa Etelä-Korean maajoukkueet.

Suomi ei suinkaan lähde karsintoihin "vain pelailemaan". Sinivalkopaidan pukee nimittäin peräti kuusi pro-pelaajaa kansainvälisestä OW-liigasta.

#yleoverwatch

"All-stars-miehistö"

Suomen OW-maajoukkueen tähtikatraan muodostavat Joona ”Fragi” Laine (Philadelphia Fusion), Timo ”Taimou” Kettunen (Dallas Fuel), Jiri ”LiNkzr” Masalin (Houston Outlaws), Joonas ”Zappis” Alakurtti (Florida Mayhem), Jonas ”Shaz” Suovaara (LA Gladiators), Benjamin ”BigGoose” Isohanni (LA Gladiators) sekä suomalaisen Team Gigantti -joukkueen pelaaja Tuomo ”Davin” Leppänen. Valmentajana toimii Giganttia seuratasolla luotsaava Joni ”Seita” Paavola.

Laineen edustama Fusion sijoittui päättyneellä OW-liigakaudella toiseksi ja myös Suovaaran ja Isohannin Gladiators selvisi pudotuspeleihin asti. Leppäsen meriittilista ei "liigalaisten" rinnalla kalpene, sillä Gigantti on Contenders-liigan hallitseva Euroopan mestari. Kotimaassa joukkue voitti puolestaan juuri Assyilla Overwatchin Suomen mestaruuden.

Suomen maajoukkueen kokosi erityisesti MM-taivalta varten nimetty kolmihenkinen komitea, johon kuuluivat valmentaja Paavolan lisäksi suomalaisen ENCE-organisaation toimitusjohtaja Petri ”Procyon” Hämälä sekä maajoukkueen yhteisövastaava Nasim ”Nasse” Haque.

- Kerättiin Suomen "all-stars" joukkue Overwatch Leaguen pelaajista. Eli parhaat kaverit valittiin, Hämälä selitti prosessia Yle E-urheilulle.

- Jatkopaikka on minimitavoite. Jos ei siihen ylletä, niin silloin tulos on pettymys.

"E-Leijonat"

Suomen joukkueella on myös kokemusta MM-tasolta, sillä Kettunen ja Alakurtti kuuluivat jo vuonna 2016 MM-lopputurnauksessa neljänneksi sijoittuneeseen maajoukkueeseen. Viime vuonna karsinnoissa pelasi kaksikon lisäksi myös Masalin.

"E-Leijonat" kuuluvatkin ainakin paperilla karsintaturnauksen parhaimmistoon, sillä vain Venäjällä ja Etelä-Korealla on OW-liigan pelaajia rostereissaan. Toisaalta korealaiset edustavat Overwatchin maailmankärkeä, ja Etelä-Korean maajoukkueessa on esimerkiksi viisi pelaajaa OW-liigan runkosarjan voittaneen New York Excelsiorin riveistä.

- Pystymme kamppailemaan ketä vastaan tahansa. Korea tulee tietenkin olemaan vaikea vastus, sillä he ovat viime aikoina doiminoineet kenttää, Hämälä ennakoi.

- Muiden pitäisi sitten kaatua. Venäjä on periaatteessa se joukkue, joka meidän kanssa kamppailee koviten kakkossijasta.

Ninjas in Pyjamasin Joonas 'zappis' Alakurtti ja Joona 'Fragi' Laine
Joonas "zappis" Alakurtti ja Joona "Fragi" Laine tähdittävät Suomen maajoukkuetta. Vuonna 2017 kaksikko edusti talvi-Assyilla vielä Ninjas in Pyjamasia. Ninjas in Pyjamasin Joonas 'zappis' Alakurtti ja Joona 'Fragi' Laine Kuva: Joel Tainio Overwatch (videopeli),e-urheilu,Assembly (tapahtuma)

Lähetysajat

Yle näyttää Suomen OW-maajoukkueen kaikki MM-karsintaottelut suorana.

Perjantai 17.8.
klo 9:30 Suomi – Hong Kong, Yle Areena
klo 13:00 Suomi – Etelä-Korea, Yle Areena

Lauantai 18.8.
klo 9:30 Suomi – Venäjä, Yle Areena

Sunnuntai 19.8.
klo 6:00 Suomi – Japani, Yle Areena
klo 12:55 Suomi – Taiwan, Yle TV2 & Yle Areena

Ottelut selostavat Tomi Rinne ja JP Joutsenlahti. Kisastudiossa asiantuntijoina nähdään Ville Kempas sekä Ville Saastamoinen ja juontajana Raakel Aaltonen.

Katso Yle E-urheilun lähetysajat Yle Areenasta.

Päivitetty 8.8. kello 15.18: Lisätty kommentit Petri Hämälältä.