Hyppää pääsisältöön

Flow Festivalia juhlitaan tänä viikonloppuna – tsekkaa YleX:n keikkatärpit!

Flow Festival -alue
Flow Festival -alue Kuva: Jussi Hellsten Flow Festival

Flow Festival tuo Helsinkiin kansainväliset supertähdet ja tulevaisuuden kovimmat nimet.

Erittäin kova festarikesä lähestyy loppuaan, mutta yksi suven odotetuimmista viikonlopuista on vielä edessä.

Helsingin Suvilahdessa perinteisesti vietettävä kaupunkikulttuuri- ja musiikkifestari Flow Festival on suurta herkkua erityisesti elektronisen musiikin ja mielenkiintoisten, uusien artistien ystäville – festarien kenties parasta antia onkin päätyä jonkin itselle vieraan artistin keikalle ja poistua siltä fanina.

Mutta kuinka valita yli sadan bändin ja artistin joukosta ne kaikkein kiinnostavimmat keikat?

Uuden musiikin X:n tinkimättömät musiikkitoimittajat Anne Lainto ja Ida Karimaa jakavat parhaat vinkkinsä ja valitsevat jokaiselta festaripäivältä kolme sellaista vetoa, joita ei ainakaan kannata missata.

Perjantai 10.8.

20:30 Onni Boi, Seat Black Tent

Ida Karimaa: Keväällä 2017 YleX:n Nosteessa esitelty Onni Boi tekee eritoten yön pikkutunneille ja tahmaisille klubilattioille täydellisesti sopivaa haikean tanssittavaa elektropoppia.

Artisti on jatkanut ensisinglensä julkaisun jälkeen vahvalla debyytti-EP:llä ja jalat liikkeeseen pistävillä, lämmintä energiaa huokuvilla keikoilla.

Vuoden alussa Onni Boi nousi tulevan vuoden läpilyöjiä ennustavalle YleX:n Läpimurto 2018 -longlistille.

Boi Band keikkaili Flow'ssa jo viime vuonna, mutta kuten yhtyeen uran, myös lavan suhteen on tapahtunut merkittävää kehitystä: Red Garden on vaihtunut tänä vuonna Black Tentiin.

22:00 Sigrid, Seat Black Tent

Anne Lainto: Upea norjalainen Sigrid huokuu musiikin tekemisen iloa!

Mimmi hurmasi asenteellisella Don't Kill My Vibe -biisillään viime vuoden helmikuussa ja nappasin sen saman tien viikon tehokseni.

Sigrid on valloittava ja lahjakas luonnonlapsi, joka säveltää hittiä toisen perään ja vetää Flow’ssa varmasti yhden kesän vakuuttavimmista pop-keikoista!

22:45 Ms. Lauryn Hill, Main Stage

Ida Karimaa: 20 vuotta sitten debyyttialbuminsa The Miseducation of Lauryn Hill julkaissut Ms. Lauryn Hill on elävä legenda, jonka kesän ainoaa Euroopan keikkaa ei voi missata.

Soolouransa lisäksi The Fugees -yhtyeestä tunnettu R'n'B:n, soulin ja hiphopin supertähti on edelleen tänä päivänä esikuva monelle nuorelle nousijalle.

Hillin ajatonta musiikkia ovat hiljattain sämplänneet mm. Drake ja Cardi B.

Tähti nostatti varmasti monen pulssia perumalla ja siirtämällä pari viikkoa sitten useita Yhdysvaltain kiertueensa keikkoja, mutta toivotaan, että Hill tekee frankoceanit ja saapuu tunnetusta myöhästelystään ja epävarmoista aikatauluistaan huolimatta esiintymään Suvilahteen!

Flow Festival -väkeä Flow-kyltin edessä.
Flow Festival -väkeä Flow-kyltin edessä. Kuva: Konstantin Kondrukhov Flow Festival

Lauantai 11.8.

17:15 D.R.E.A.M.G.I.R.L.S., Lapin Kulta Red Arena

Ida Karimaa: Jos et vieläkään usko, että Suomessa on kovia räppäreitä (siis niitä, joihin tupataan liittää sukupuolta määrittävä etuliite), suuntaa Taika Mannilan ja Lina Schifferin muodostaman D.R.E.A.M.-dj-duon megashow'hun ja ylläty.

R'n'B- ja räppisävytteisistä seteistään tunnettu kaksikko on koonnut Flow'n Red Arenalle rap-spektaakkelin, jossa YleX:n Uuden musiikin X:ssä esitellyt kiinnostavat kotimaiset nousijat Adikia, duot Sofa ja AK, Yeboyah sekä F yhdistävät voimansa D.R.E.A.M.:in kanssa.

Vahvan ennakkokutinan mukaan luvassa on jotain erittäin tuoretta, kiinnostavaa ja asenteellista.

21:30 6LACK, Lapin Kulta Red Arena

Ida Karimaa: 6LACK eli Black taitaa haikeankaihoisan R'n'B:n, trapin ja hiphopin välimaastossa liikkuvan soundin ja tarttumapintaa antavien sanoitusten teon.

Jenkkiräppärin piti konsertoida Suomessa Tavastialla jo alkuvuodesta, mutta odottamattomien muutosten takia keikka peruuntui.

Nyt on siis oiva hetki paikata alkuvuoden menetys ja tsekata muun muassa The Weekndin kanssa yhteistyötä tehneen räppärin tunnelmallinen keikka Flow'ssa.

22:30 Arctic Monkeys, Main Stage

Anne Lainto: Käsittämätöntä, että tämä on Arctic Monkeysin ensimmäinen keikka Suomessa!

Uusin Tranquility Base Hotel & Casino -albumi hämmensi faneja elokuvamaisella skifi-tunnelmallaan ja erosi vahvasti aiemmista kitaravetoisista, hitikkäistä albumeista.

Yhtye on soittanut keikoillaan myös vanhoja hittejä, joten uskon viimeistään I Bet You Look Good On The Dance Floor -kappaleen saavan eloa yleisöön.

Festarikansaa Flow Festivalilla
Festarikansaa Flow Festivalilla Kuva: Jussi Hellsten Flow Festival

Sunnuntai 12.8.

16:30 Jorja Smith, Lapin Kulta Red Arena

Anne Lainto: En ihmettele, että tämä nainen voitti arvostetun Critics' Choice -palkinnon Brit Awardsissa.

Hän yhdistelee musiikissaan 90-luvun R’n’B:tä ja soulia, mutta kuulostaa silti tältä päivältä.

Jorja Smithin tyyli on niin klassinen, että voisin kuvitella hänestä seuraavaa suurta kansainvälistä artistia.

Preditahin tuottama, tanssittava On My Mind on yksi viime vuoden parhaista biiseistä.

18:30 BROCKHAMPTON, Lapin Kulta Red Arena

Anne Lainto: Älä anna "poikabändi"-termin hämätä – Brockhampton on kaikkea muuta kuin köyhiä tanssikoreografioita ja sydänsuruista kertovia rakkauslauluja.

Hiphop-maailmasta ammentavan Brockhamptonin keikkoja on hehkutettu jo pitkään ja vihdoin näämme, onko uniikki yhtye hehkutuksen arvoinen.

Keikalla kiinnostaa nähdä erityisesti, nousevatko yhtyeen kaikki 15 jäsentä lavalle, ja jos, niin miten he sen tekevät?!

21:30 Kendrick Lamar, Main stage

Ida Karimaa: Kendrickin keikalla pääset todennäköisesti osallistumaan kesän isoimpaan yhteislaulusessioon, kun Kenny kehottaa täpötäyttä päälavan edustaa laulamaan Humblea.

Kelvannee maanantaina töissä perusteluksi sille, miksi ääni on lähtenyt.

Anne Lainto: Tarvitseeko tätä edes perustella? Tämä on luultavasti Flow’n kovin keikka.

Vinkki: Käy vessassa ennen keikkaa, sillä Kendrick ei anna yleisölle yhtäkään juomanhaku- tai vessataukoa.

Todistin tämän maaliskuussa Kööpenhaminassa ja löydät minut bajamajoilta ennen Kendrickin vetoa.

Flow Festivalin Balloon Stage
Flow Festivalin Balloon Stage Kuva: Konstantin Kondrukhov Flow Festival

Kovien keikkojen ja kiinnostavien artistien lisäksi Suvilahdessa on luvassa taidetta, elokuvanäytöksiä sekä kenties Suomen vaikuttavimmat festivaalipuitteet.

Mikäli Flow-viikonloppu jää tänä vuonna välistä, mukaan Flow-tunnelmiin pääsee myös YleX:n Instagramissa.

Flow Festival Helsingin Suvilahdessa 10.–12.8.2018.