Hyppää pääsisältöön

Raakakakku mustikoista – taivaallisen hyvää ja terveellistä

Mustikka-raakakakku
Mustikka-raakakakku Kuva: YLE/Strömsö mustikka,marjat,kakut,Strömsö (tv-ohjelma)

Rawfood, raakaravinto tai elävä ravinto on suosittu ruuanlaittomenetelmä, varsinkin koska se on hellävarainen ruoan ravintoaineille.

Leivoimme herkullisen mustikkapiirakan täysin ilman sokeria, viljatuotteita, maitotuotteita ja paistamista, ja käytimme niiden sijaan pähkinöitä ja taateleita. Tuloksena oli taivaallisen hyvä ja terveellinen kakku.

Mustikoissa on lisäksi paljon antioksidantti antosyaniinia, joka parantaa näköä ja vahvistaa muistia.

Ainekset, 6 hengelle

kakkupohja:

  • 6 dl manteleita
  • 20 kpl taateleita – tuoreita, siemenet poistettu
  • 1 hyppysellinen suolaa

päällys:

  • 4 dl cashewpähkinöitä – liotettuja
  • 2 dl mustikoita – tuoreita
  • 2 dl vettä
  • 5 kpl taateleita – tuoreita, siemenet poistettu
  • 2 rkl hunajaa
  • 4 rkl kookosöljyä – sulatettua

Tee näin:

  1. Pyöräytä monitoimikoneessa tasaiseksi seokseksi (mahdollisesti hetken ensin manteleita).
  2. Levitä kakkuvuokaan, jossa on irtoreunat, ja tasoittele sormin.
  3. Pyöräytä mikserillä tasaiseksi seokseksi. Levitä pohjan päälle.
  4. Pane kakku kylmään viideksi tunniksi.

Strömsö

Strömsö Instagramissa

Ruudussa