Hyppää pääsisältöön

Raakakakku mustikoista – taivaallisen hyvää ja terveellistä

Mustikka-raakakakku
Mustikka-raakakakku Kuva: YLE/Strömsö mustikka,marjat,kakut,Strömsö (tv-ohjelma)

Rawfood, raakaravinto tai elävä ravinto on suosittu ruuanlaittomenetelmä, varsinkin koska se on hellävarainen ruoan ravintoaineille.

Leivoimme herkullisen mustikkapiirakan täysin ilman sokeria, viljatuotteita, maitotuotteita ja paistamista, ja käytimme niiden sijaan pähkinöitä ja taateleita. Tuloksena oli taivaallisen hyvä ja terveellinen kakku.

Mustikoissa on lisäksi paljon antioksidantti antosyaniinia, joka parantaa näköä ja vahvistaa muistia.

Ainekset, 6 hengelle

kakkupohja:

  • 6 dl manteleita
  • 20 kpl taateleita – tuoreita, siemenet poistettu
  • 1 hyppysellinen suolaa

päällys:

  • 4 dl cashewpähkinöitä – liotettuja
  • 2 dl mustikoita – tuoreita
  • 2 dl vettä
  • 5 kpl taateleita – tuoreita, siemenet poistettu
  • 2 rkl hunajaa
  • 4 rkl kookosöljyä – sulatettua

Tee näin:

  1. Pyöräytä monitoimikoneessa tasaiseksi seokseksi (mahdollisesti hetken ensin manteleita).
  2. Levitä kakkuvuokaan, jossa on irtoreunat, ja tasoittele sormin.
  3. Pyöräytä mikserillä tasaiseksi seokseksi. Levitä pohjan päälle.
  4. Pane kakku kylmään viideksi tunniksi.
  • Raakakakku mustikoista – taivaallisen hyvää ja terveellistä

    Laktoositonta, gluteenitonta ja leivottu ilman uunia.

    Rawfood, raakaravinto tai elävä ravinto on suosittu ruuanlaittomenetelmä, varsinkin koska se on hellävarainen ruoan ravintoaineille. Leivoimme herkullisen mustikkapiirakan täysin ilman sokeria, viljatuotteita, maitotuotteita ja paistamista, ja käytimme niiden sijaan pähkinöitä ja taateleita. Tuloksena oli taivaallisen hyvä ja terveellinen kakku.

  • Kokeile täyteläistä ruismuhennosta lisukkeena

    Oiva kotimainen vaihtoehto esimerkiksi riisille.

    Meidän pitäisi käyttää enemmän kotimaisia viljalajejamme esimerkiksi riisin asemesta. Tätä täyttävää ruismuhennosta voi tarjota monien ruokien lisukkeena.

  • Liemessä kypsennetyt kaskinauriit täyteläisen ruismuhennoksen kera

    Kotimaisista raaka-aineista hyvää tulee.

    Monikaan ei ole välttämättä kuullut kaskinauriista. Ennen perunan yleistymistä se oli Pohjoismaissa perusruoka-aine, ja sitä viljeltiin nimensä mukaisesti hiljattain kasketuilla mailla. Sen voi myös korvata nauriilla, jota saa kaupoista helpommin.

Strömsö

  • Raakakakku mustikoista – taivaallisen hyvää ja terveellistä

    Laktoositonta, gluteenitonta ja leivottu ilman uunia.

    Rawfood, raakaravinto tai elävä ravinto on suosittu ruuanlaittomenetelmä, varsinkin koska se on hellävarainen ruoan ravintoaineille. Leivoimme herkullisen mustikkapiirakan täysin ilman sokeria, viljatuotteita, maitotuotteita ja paistamista, ja käytimme niiden sijaan pähkinöitä ja taateleita. Tuloksena oli taivaallisen hyvä ja terveellinen kakku.

  • Neulo Tanja Majavan Suomi-sukat

    Uusi sukkamalli Strömsön katsojalta.

    Tanja Majava suunnitteli oman sukkamallinsa. Inspiraatio löytyi Strömsön katsojien lähettämistä kuvioista.Nyt voimme kaikki neuloa Tanjan mahtavat sukat, koska hän päätti jakaa neuleohjeen kanssamme.