Hyppää pääsisältöön

FLOW FESTIVAL 2018: Samaistuttava Sigrid on tulevaisuuden supertähti

Sigrid Flow Festivalilla
Sigrid Flow Festivalilla Kuva: Nelli Kenttä, YleX Sigrid,Flow Festival

Superlahjakas Sigrid saattaa näyttää tavalliselta, mutta on kaikkea muuta.

Flow Festivalin Black Tentissa odotukset ovat korkealla: lavalle on nousemassa norjalaisartisti, joka valittiin vuoden alussa BBC:n Sound of 2018 -listauksen lupaavimmaksi uudeksi artistiksi.

Siis sellaiseksi, jolta on lähitulevaisuudessa aihetta odottaa nousua kansainvälisen muusiikkimaailman kärkikastiin.

Kello tulee kymmenen, ja 21-vuotias Sigrid astuu tuhatpäisen yleisön eteen valkoisessa t-paidassa ja farkkushortseissa, hiukset poninhännällä.

Sigrid Flow Festivalilla
Sigrid otti suomalaisyleisön haltuunsa ensimmäisestä biisistä lähtien. Sigrid Flow Festivalilla Kuva: Nelli Kenttä, YleX Sigrid,Flow Festival

Artistin look ja olemus ovat kaikkea muuta kuin nousevan maailmantähden – keikan mittaan käykin selväksi, että Sigridin arkinen pukeutuminen ja rennon stressaamaton olemus ovat äärimmäisen tärkeä osa hänen viehätystään.

Yleisö ottaa heti omakseen

Sigrid on julkaissut vasta kaksi EP:tä, eikä suuria radiohittejä ole vielä alla kovinkaan montaa.

Siksi ennen keikkaa vähän jännittää, mitenköhän artistin tuntemattomammat biisit uppoavat Flow Festivalin yleisöön.

Jännitys on turhaa, sillä heti ensimmäisenä kuullusta, toistaiseksi julkaisemattomasta Go To Warista alkaen suomalaisyleisö suorastaan syö Sigridin kädestä.

Kun Sigrid käskee yleisöä taputtamaan, se taputtaa.

Kun Sigrid käskee yleisöä laulamaan mukana, se laulaa mukana – vaikka vielä hetki sitten ei olisikaan tiennyt kappaleen sanoja.

– Kiitos kun kutsuitte minut, minä olen Sigrid ja tämä on mun bändi, artisti tervehtii yleisöä ennen viimeisimmän sinkkunsa Schedules ensisäveliä.

Heinäkuussa julkaistu Schedules on selvästi jo löytänyt paikkansa yleisön soittolistoilla, sillä tutut sävelet saavat Flow-kansan laulamaan täysillä yhden tämän kesän hyväntuulisimman uutuuden tahtiin.

Sigrid Flow Festivalilla
Norjalaisartistin keikalla kuultiin myös aiemmin julkaisemattomia biisejä. Sigrid Flow Festivalilla Kuva: Nelli Kenttä, YleX Sigrid,Flow Festival

Supertähti naapurintytön vaatteissa

Kappaleiden välissä yleisössä ihmetellään eri seurueissa Sigridin odottamatonta karismaa: naapurintyttömäinen, hyvin tavallisen näköinen artisti onkin kaikkea muuta kuin tavallinen.

Hänen esiintyessään tuntuu siltä, kuin Sigrid laulaisi suoraan itselle, vaikka teltta on täynnä ihmisiä.

Minkäänlaisesta jännityksestä ei näy – saati kuulu – lavalla häivääkään, vaan Sigrid tanssii, hymyilee ja nauraa itsevarmasti laulunsa lomassa.

On kuin esiintyminen olisi hänelle luonnollisinta maailmassa.

Sigrid Flow Festivalilla
Sigrid Flow Festivalilla Kuva: Nelli Kenttä, YleX Sigrid,Flow Festival

Toki hänen erityislaatuisuuteensa vaikuttaa varsin vahvasti myös hänen laulutaitonsa: etenkin vähäeleisellä säestyksellä alkavan Rawin tai Dynamite-slovarin kohdalla Sigridin vahva ääni pääsee oikeuksiinsa.

On kyseessä hidas balladi tai tanssittavampi hitti, Sigridin ääni taipuu ja kantaa särkymättä.

Laulajalle ominaiset woo-huudahdukset lähes jokaisessa kappaleessa ovat hauskoja, ja sopivat luontevasti artistin leikkisään naapurintytön imagoon.

Toista kertaa Suomessa – toivottavasti ei viimeistä

– Olen käynyt Suomessa kerran ennenkin. Vietin silloin koulun kautta viikon Lahdessa, Sigrid kertoo Don’t Kill My Vibe -hitin jälkeen.

– Silloin oli kivaa, mutta nyt on ihan parasta!

Sigridin välispiikit ovat harvassa, ja ne koostuvat lähinnä yleisön kiittelemisestä ja tanssiin kutsumisesta.

Kuin huomaamatta spiikkejä ei edes kaipaa, sillä artistin olemus ja esiintyminen pitävät vahvasti otteessaan.

On selvää, että Sigrid viihtyy lavalla, ja että yleisö viihtyy hänen kanssaan.

Edes päälavalla aloittava legendaarinen Lauryn Hill ei saa keikalta aikaan yleisökatoa, vaan Sigrid pitää mustan teltan otteessaan viimeiseen biisiin saakka.

Juuri ennen viimeisenä kuultavaa Strangers-hittiä Sigrid tekee jotakin, mikä tunnin keikan perusteella vaikuttaa todella sigridmäiseltä: hän istahtaa lavan reunalle bändinsä eteen, juo vettä ja kohauttelee virnistellen olkiaan yleisön huutaessa.

Kun Strangers viimein lähtee soimaan, räjähtää Black Tent vielä yhteen tanssiin ja raikuvaan yhteislauluun.

Sigrid Flow Festivalilla
Sigrid oli silminnähden mielissään suomalaisyleisöltä saamastaan vastaanotosta. Sigrid Flow Festivalilla Kuva: Nelli Kenttä, YleX Sigrid,Flow Festival

Sigridin ensimmäisen Suomen keikan perusteella on selvää, että lavalla nähtiin valtavan lahjakas artisti, jonka nousu kansainvälisten supertähtien A-listalle on vain ajan kysymys.

Mikä mielenkiintoisinta, hän ei tarvitse yleisön hurmaamiseen vaikuttavia lavavisuaaleja, katseet kääntäviä asukokonaisuuksia tai taitavia tanssikoreografioita – lavalla nähty nuori norjalainen on farkkushortseissaan kuin kuka tahansa meistä, ja toisaalta ei kukaan muu kuin Sigrid.

Vaikka Sigridin ympärillä riittää tällä hetkellä varmasti vientiä ympäri maailman, toivottavasti hänet tullaan näkemään Suomessa mahdollisimman pian uudelleen.