Hyppää pääsisältöön

Näin katsot tai kuuntelet ohjelman Yle Areenasta

Yle Areena on Suomen suurin netti-tv ja -radiopalvelu. Sieltä löytyy vaikka mitä: läjäpäin tv-sarjoja ja muun muassa urheilun erikoislähetyksiä, radiokuunnelmia, suoria lähetyksiä, RSO:n konsertteja, lastenohjelmia. Areenan käyttö älykännykällä tai tabletilla on helppoa.

Yle Areena -sovellus avaa oven kaikkeen Ylen tarjontaan, ilmaiseksi!

Areenan sovellus löytyy tai sen voi asentaa lähes kaikkiin uudempiin televisioihin. Tässä jutussa neuvotaan Areena-sovelluksen käyttö mobiililaitteella eli puhelimella tai tabletilla.

Näin asennat Yle Areena -sovelluksen kännykkään tai tablettiin

1. Avaa laitteen sovelluskauppa. Applen laitteissa (iPhone ja iPad) se on App Store, muissa laitteissa Google Play.

2. Kirjoita hakukenttään Yle Areena ja klikkaa Areenan kuvaketta tai klikkaa AVAA tai HAE.

3. Näpäytä ASENNA (Android-laitteet) tai kuvaketta, jossa pilvestä lähtee nuoli (Applen laitteet). Vaikka ollaankin sovelluskaupassa, tämä ei maksa mitään! Applen laitteissa joudut ehkä tässä kohtaa kuittaamaan asennuksen kirjoittamalla Apple-tilisi salasanan. Odottele.

4. Kun sovellus on latautunut, paina AVAA.

5. Näyttöön ilmestyy teksti Kirjautuneena saat enemmän. Pystyt ohittamaan sen tekstistä OHITA. Oman Yle Tunnuksen luominen kuitenkin kannattaa! Kun olet kirjautunut Yle Tunnuksella, voit korvamerkitä suosikkiohjelmasi, niin ne löytyvät saman tien. Silloin Areena myös muistaa, mistä kohdasta jätit ohjelman kesken.

Nyt olet Areenassa ja voit etsiä haluamaasi sisältöä.

Näin haet Areenasta ohjelmia ja katsot tai kuuntelet niitä

1. Avaa Areena-sovellus laitteestasi. Areena aukeaa oletuksena TV-ohjelmiin. Paina laidan valikossa näkyvää TV-kuvaketta, niin Areenan Podcastit-puoli aukeaa. Sieltä löydät myös Ylen radiokanavat ja radio-ohjelmat.

2. Etusivun laidassa on suurennuslasin kuva. Paina sitä ja kirjoita hakemasi ohjelman nimi. Valitse ehdotetuista hakutuloksista oikea ohjelma.

(ohje jatkuu kuvan jälkeen)

Kuvakaappaus Yle Areena -sovelluksesta: Tv-sarjan nimeä hakupalkissa.
Yle Areenan haku ehdottaa lähinnä olevaa tulosta. Haku "myrky..." tuo tulokseksi Myrskyluodon Maijan ja saaristoaiheisten ohjelmien koosteen. Kuvakaappaus Yle Areena -sovelluksesta: Tv-sarjan nimeä hakupalkissa. Kuva: Yle Nettiä ikä kaikki,Yle Areena,Haku (Dungeons & Dragons)

3. Kun olet löytänyt haluamasi ohjelman, klikkaa ohjelman kuvaa tai otsikkoa. Jos kyseessä on sarja, valitse haluamasi jakso. Ohjelma käynnistyy painikkeesta Katso tai Kuuntele. Teksti Katso: K3, J1 tarkoittaa sarjan kolmatta kautta (K3) ja sen ensimmäistä jaksoa (J1).

Vinkki: Jos katsot Areenaa puhelimella, käännä luuri vaaka-asentoon, niin kuva täyttää koko ruudun.

4. Jos haluat hypätä radio-ohjelmassa eteenpäin tai saada lisätietoja, klikkaa ohjelmaa, niin se aukeaa koko ruutuun. Sinisestä pallosta vetämällä voit siirtyä ohjelmassa eteen- tai taaksepäin.

5. Kun haluat lopettaa, paina Tauko-painiketta: kaksi valkoista pystypalkkia. Jos ohjelma jää päälle, vaikka haluat edetä muihin ohjelmiin, sulje se painamalla ruksia.

Areenassa on tuhansia tunteja videoita, radio-ohjelmia ja podcasteja, joten sisältö ei lopu kesken!

TULOSTA ohje: Areena-sovelluksen kuvakkeet eli painikkeet (pdf, kaksi sivua, tehty 2018).

Tämä ohje on alunperin julkaistu Ylen Nettiä ikä kaikki -kampanjan sivuilla. Kampanja haastoi vuonna 2018 kaikki suomalaiset: "Opeta läheisillesi arjessa hyödyllinen digitaito". Neljän viikon aikana ikäihmisille opetettiin yli 5000 digitaitoa ja tehtiin apu näkyväksi!

Tarvitseko apua digiasioissa? Liity Digitreenien Facebook-ryhmään!

Muokkaukset:
15.9.22: Korjattu tekstin ohjepolut ajan tasalle.

Keskustele