Hyppää pääsisältöön

Näin katsot tai kuuntelet ohjelman Yle Areenasta

Yle Areena on Suomen suurin netti-tv ja -radiopalvelu. Sieltä löytyy vaikka mitä: läjäpäin tv-sarjoja ja muun muassa urheilun erikoislähetyksiä, radiokuunnelmia, suoria lähetyksiä, RSO:n konsertteja, lastenohjelmia. Areenan käyttö älykännykällä tai tabletilla on helppoa.

Yle Areena -sovellus avaa oven kaikkeen Ylen tarjontaan, ilmaiseksi!

Näin asennat Yle Areena -sovelluksen kännykkään tai tablettiin

1. Avaa laitteen sovelluskauppa. Applen laitteissa (iPhone ja iPad) se on App Store, muissa laitteissa Google Play.

2. Kirjoita hakukenttään Yle Areena ja klikkaa Areenan kuvaketta tai klikkaa AVAA tai HAE.

3. Näpäytä ASENNA (Android-laitteet) tai kuvaketta, jossa pilvestä lähtee nuoli (Applen laitteet). Vaikka ollaankin sovelluskaupassa, tämä ei maksa mitään! Applen laitteissa joudut ehkä tässä kohtaa kuittaamaan asennuksen kirjoittamalla Apple-tilisi salasanan. Odottele.

4. Kun sovellus on latautunut, paina AVAA.

5. Näyttöön ilmestyy teksti Kirjautuneena saat enemmän. Pystyt ohittamaan sen oikeasta alakulmasta (OHITA). Oman Yle Tunnuksen luominen kuitenkin kannattaa! Kun olet kirjautunut Yle Tunnuksella, voit korvamerkitä suosikkiohjelmasi, niin ne löytyvät saman tien. Silloin Areena myös muistaa, mistä kohdasta jätit ohjelman kesken.

Nyt olet Areenassa ja voit etsiä haluamaasi sisältöä.

Näin haet Areenasta ohjelmia ja katsot tai kuuntelet niitä

1. Avaa Areena-sovellus laitteestasi.

2. Etusivulla on oikeassa ylälaidassa suurennuslasin kuva. Paina sitä ja kirjoita hakemasi ohjelman nimi. Voit myös rajata hakua vain televisioon tai radioon. Valitse ehdotetuista hakutuloksista oikea ohjelma.

(ohje jatkuu kuvan jälkeen)

Kuvakaappaus Yle Areena -sovelluksesta: Tv-sarjan nimeä hakupalkissa.
Yle Areenan haku ehdottaa lähinnä olevaa tulosta. Haku "myrky..." tuo tulokseksi Myrskyluodon Maijan ja saaristoaiheisten ohjelmien koosteen. Kuvakaappaus Yle Areena -sovelluksesta: Tv-sarjan nimeä hakupalkissa. Kuva: Yle Nettiä ikä kaikki,Yle Areena,Haku (Dungeons & Dragons)

3. Kun olet löytänyt haluamasi ohjelman, klikkaa ohjelman kuvaa tai otsikkoa. Jos kyseessä on sarja, valitse haluamasi jakso. Ohjelma käynnistyy toista-painikkkeesta eli ympyrästä, jossa on valkoinen kolmio. Kirkkaan värisestä toista-painikkeesta voit aloittaa katselun tai kuuntelun saman tien. Jos painike on hailakan värinen, jakso on vasta tulossa Areenaan.
Vinkki: Jos katsot Areenaa kännykällä, käännä luuri vaaka-asentoon, niin kuva täyttää koko ruudun.

4. Jos haluat hypätä radio-ohjelmassa eteenpäin tai saada lisätietoja, avaa ohjelma liu’uttamalla koko ruutuun. Sinisestä pallosta vetämällä voit siirtyä ohjelmassa eteen- tai taaksepäin.

5. Kun haluat lopettaa, paina Tauko-painiketta: Ympyrässä kaksi valkoista pystypalkkia. Ennen kuin etenet muihin ohjelmiin, sulje vielä äskeinen ohjelma ruksilla tai nuolella.

Areenassa on tuhansia tunteja videoita, radio-ohjelmia ja podcasteja, joten sisältö ei lopu kesken!

TULOSTA ohje: Areena-sovelluksen kuvakkeet eli painikkeet (pdf, kaksi sivua).

Tämä ohje on alunperin julkaistu Ylen Nettiä ikä kaikki -kampanjan sivuilla. Kampanja haastoi vuonna 2018 kaikki suomalaiset: "Opeta läheisillesi arjessa hyödyllinen digitaito". Neljän viikon aikana ikäihmisille opetettiin yli 5000 digitaitoa ja tehtiin apu näkyväksi!

Tarvitseko apua digiasioissa? Liity Digitreenien Facebook-ryhmään!

Keskustele