Hyppää pääsisältöön

Toimittaja, tietokirjailija ja muusikko Perttu Häkkinen on kuollut

Kuvassa Perttu Häkkinen
Kuvassa Perttu Häkkinen Kuva: Jukka Lintinen / Yle Yle Puhe,Perttu Häkkinen

Perttu Häkkinen menehtyi sunnuntaina 12.8. tapaturmaisesti.

Kaipaamme rakasta kollegaamme syvästi. Hänen älykäs, valoisa ja huumorintajuinen persoonansa valaisi päiviämme niin työyhteisössä kuin ohjelmissaankin.

Perttu oli poikkeuksellinen toimittaja. Hän oli tekijänä aidosti ihmisläheinen, innostava, innostuva, pelkäämätön ja tarkkanäköinen. Ilman Perttua ja hänen tiimiään, moni kiinnostava aihe olisi jäänyt suurelle yleisölle tuntemattomaksi ja kuulijat jääneet monilta osin sivistymättä.

Perttu oli aidosti kiinnostunut vieraistaan ja kohteli heitä aina kunnioittavasti. Hän löysi aina mielenkiintoiset aiheet, kysyi oikeat kysymykset ja teki tämän kaiken omalla jäljittelemättömällä verbaalisella tyylillään.

Tämä on suuri menetys meille kaikille. Toivotamme voimia Pertun läheisille.

Olli Junes on Yle Puheen ohjelmapäällikkö ja Perttu Häkkisen pitkäaikainen työtoveri

 • Olisiko Linnan juhlat syytä päivittää? Yle Puheen Aktissa keskusteltiin itsenäisyyspäivän juhlaperinteistä

  Miten uudistaisit itsenäisyyspäivän juhlintaa?

  Mikäli pönötyksessä järjestettäisiin maailmanmestaruuskisoja, Suomen itsenäisyyspäivä sijoittuisi iloisesti kärkisijoille. Lipunnosto, jumalanpalvelus, Tuntematon sotilas sekä tasavallan presidentin juhlavastaanotto ovat osa Suomen perinteistä itsenäisyyspäivän juhlintaa. Pönötyksestä huolimatta, Linnan juhlat on vuosittain television seuratuin ohjelma.

 • Häviävätkö perinteiset kirjat kokonaan? Yle Puheen Kevyet mullat -ohjelman kuukauden teemana on ollut kirjallisuus

  Kevyet mullat kokosi yhteen uhanalaiset kirjallisuuden lajit

  Kirjat esineinä elävät muutoksen aikaa. Perinteisen niteen rinnalle ovat nousseet muun muassa e-kirjat ja äänikirjat. Vaikka kirja ei katoaisikaan, moni kirjoihin liittyvä ilmiö on hiipumassa. Jarmo Laitanevan toimittama Yle Puheen Kevyet mullat -ohjelma kokosi yhteen uhanalaiset kirjallisuuden lajit ja lukemisen tavat. Kevyet mullat: Lukeminen Lukeminen ei ole pelkkää viihtymistä.

 • Uskonnollisia ilmiöitä ja demokratian haasteita

  Homo religiosus ja Demokratiaongelma - Puheen uudet ohjelmat

  Lokakuun lopulla Yle Puheen iltapäivissä aloittaa kaksi uutta ohjelmasarjaa ja kolme uutta ohjelmantekijää. Puheenaiheiksi nostetaan uskonnollisuus ilmiöineen ja suomalaisen demokratian ongelmat. Yllättävän monesta asiasta löytyy uskonnoista tuttuja piirteitä. Aiheeseen paneutuu tiistaista 23.10.