Hyppää pääsisältöön

Toimittaja, tietokirjailija ja muusikko Perttu Häkkinen on kuollut

Kuvassa Perttu Häkkinen
Kuvassa Perttu Häkkinen Kuva: Jukka Lintinen / Yle Yle Puhe,Perttu Häkkinen

Perttu Häkkinen menehtyi sunnuntaina 12.8. tapaturmaisesti.

Kaipaamme rakasta kollegaamme syvästi. Hänen älykäs, valoisa ja huumorintajuinen persoonansa valaisi päiviämme niin työyhteisössä kuin ohjelmissaankin.

Perttu oli poikkeuksellinen toimittaja. Hän oli tekijänä aidosti ihmisläheinen, innostava, innostuva, pelkäämätön ja tarkkanäköinen. Ilman Perttua ja hänen tiimiään, moni kiinnostava aihe olisi jäänyt suurelle yleisölle tuntemattomaksi ja kuulijat jääneet monilta osin sivistymättä.

Perttu oli aidosti kiinnostunut vieraistaan ja kohteli heitä aina kunnioittavasti. Hän löysi aina mielenkiintoiset aiheet, kysyi oikeat kysymykset ja teki tämän kaiken omalla jäljittelemättömällä verbaalisella tyylillään.

Tämä on suuri menetys meille kaikille. Toivotamme voimia Pertun läheisille.

Olli Junes on Yle Puheen ohjelmapäällikkö ja Perttu Häkkisen pitkäaikainen työtoveri

 • Äänestä! Kirja vs. Leffa: The Great Gatsby

  Kirja vs. Leffa: The Great Gatsby, kirja vai leffa?

  Jarmo Laitanevan toimittaman Kirja vs. Leffa -ohjelmasarjan seitsemännessä jaksossa sukelletaan New Yorkin jazz-aikakauden merkkiteokseen, kun käsittelyssä on F. Scott Fitzgeraldin The Great Gatsby vuodelta 1925 ja kirjan pohjalta uusimpana Baz Luhrmannin ohjaama The Great Gatsby - Kultahattu vuodelta 2013. Kumpi on parempi - kirja vai leffa? Anna äänesi.

 • Äänestä! Kirja vs. Leffa: Tuntematon sotilas

  Kirja vs. Leffa: Tuntematon sotilas, kirja vai leffa?

  Jarmo Laitanevan toimittaman Kirja vs. Leffa -ohjelmasarjan kuudennessa osassa keskiössä on Tuntematon sotilas, joka ei esittelyjä kaipaa. Pääpaino keskustelussa on Väinö Linnan kirjassa ja Aku Louhimiehen elokuvasovituksessa. Kumpi on parempi, kirja vai leffa?

 • Äänestä! Kirja vs. Leffa: Harry Potter ja viisasten kivi

  Kirja vs.Leffa: Harry Potter ja viisasten kivi

  Jarmo Laitanevan toimittaman Kirja vs. Leffa -ohjelmasarjan viides jakso lähetetään suorana Helsingin keskustakirjasto Oodista. Puheissa on ensimmäinen Harry Potter -teos ja siitä tehty elokuva Harry Potter ja viisasten kivi. Kumpi on parempi, kirja vai leffa?