Hyppää pääsisältöön

"Ihmisen kaksinaisuus pitää minut hereillä öiseen aikaan" – alakulttuurin sekatyöläinen Perttu Häkkinen

Toimittaja, tietokirjailija ja muusikko Perttu Häkkinen vieraili Arto Nybergin haastateltavana syyskuussa 2017. Työssään varsinkin alakulttuureita ja originelleja ihmisiä käsitelleeltä Häkkiseltä oli tuolloin ilmestymässä dokumenttiromaani Hukkuminen – Kertomus Kumpulan surmayöstä.

Häkkinen oli työskennellyt kirjansa parissa kahden vuoden ajan. Kumpulan surmassa häntä oli kiinnostanut tapauksen epäselvyys. Häkkisen tulkintana oli, että vuonna 2001 tapahtuneessa kidutusmurhajutussa annettiin elinkautistuomio miehelle, joka ei voinut olla osallinen murhaan. Ilmestyttyään kirja sai runsaasti huomiota suomalaisessa mediassa.

Aikaisemmassa kirjassaan Valonkantajat (2015) Häkkinen oli uppoutunut suomalaisiin salatieteisiin. Kirjassa Häkkinen tutki ja esitteli mm. eksentrikko Ior Bockin, valtakunnannatsi Pekka Siitoimen ja ufotutkija Juhan af Grannin tapauksia, vaikutuksia ja elämiä.

Ylipäätään Häkkinen oli ennen kaikkea kiinnostunut ihmisestä. Ihmisen tutkiminen ja selvittäminen lukeutui hänen tärkeimpiin missioihinsa toimittajana: "Ihmisessä on samalla jotain hirvittävän ylevää ja samalla jotain hirvittävän alhaista. Törkeä eläin, jossa on jaloja, itsekehitykseen tähtääviä piirteitä."

Etenkin Yle Puheelta tuttu Häkkinen oli kirjallisen työnsä lisäksi myös kotimaisen elektronisen musiikin uranuurtaja. Häkkinen perusti vuonna 1998 elektronisen musiikin yhtye Imatran Voiman yhdessä Jaakko Kestilän kanssa. Muusikkona Häkkinen käytti taiteilijanimeä Randy Barracuda.

Perttu Häkkinen kuoli tapaturmaisesti elokuussa 2018. Hän oli kuollessaan 39-vuotias.

 • Hiihtokoulussa vedettiin sukset jalkaan ysäritunnelmissa

  Pikku Kakkosen hiihtokoulu opetti hiihdon saloihin.

  "Suk-suk-suk-sukset ja sau-sau-sau-sauvat" mukaan ja ladulle! Ysärimuotia ja -fiilistä tarjoileva Hiihtokoulu opetti lama-ajan lapsille hiihtämisen perusteita. Hiihtokoulu esitettiin Pikku Kakkosessa ensimmäistä kertaa vuonna 1996 ja sen oppeja voi katsoa nyt pysyvästi Areenasta.

 • ”Nyt sattu muuten Juhaa leukaan” – Kummelin Koistisen kootut kikkailut

  Legendaarinen ja hyväleukainen hätähousu vauhdissa.

  Juha Koistinen jos kuka on syntynyt muurahaisia housuissaan. Mies käyttää käytännössä kaiken vapaa-aikansakin holtittomaan kikkailuun ja heilumiseen. Maskuliinisella leukaluustolla varustettu veikkonen pitää kuitenkin koheltamisellaan työpaikkansa ilmapiirin keveänä. Timo Kahilaisen esittämän Koistisen kikkoja nähtiin Kummelissa vuosina 1993 sekä 1994.

 • Formulaliukua ja rokkia – Luisteluleikit Laura Lepistön, Valtter Virtasen ja muiden taitoluistelutähtien opastuksella

  Taitoluistelijat opettavat lapsille luistelua ja leikkejä.

  Miten sopii yhteen pingviinikävely ja luistelu? Taitoluistelijatähdet opettavat lapsille luistelua ja hauskoja leikkejä Pikku Kakkosen ja Suomen Taitoluisteluliiton ohjelmasarjassa vuodelta 2008. Luistimilla voi kokeilla vaikka formulaliukua, kisarokkia, merikotkahyppyjä tai rallijarrutusta. Luisteluoppaina ovat mm. Kiira Korpi, Laura Lepistö, Susanna Pöykiö ja Valtter Virtanen. Katsomisen jälkeen näitä temppuja voi lähteä jäälle testaamaan!

 • "Lennä Nykäsen Matti, lennä" – Sleepy Sleepers livenä Tulilinjalla

  Lahtelainen huumoripumppu provosoi Tampereella 1990.

  Lahtelainen huumorirock-yhtye Sleepy Sleepers esiintyi helmikuusssa 1990 Tampereen Tullikamarilla. Suorana lähetyksenä esitetyn Tulilinja-ohjelman konsertin päätöskappaleena kuultiin oodi maailman parhaalle mäkihyppääjälle: Nykäsen Matille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto