Hyppää pääsisältöön

Oravat, E-loveenat vai Ylikellottajat – mikä Suomen Overwatch-maajoukkueelle lempinimeksi? Äänestä somessa

Suomi aloittaa 17. elokuuta urakkansa Overwatchin MM-karsinnoissa Etelä-Koreassa. Seitsenhenkinen maajoukkue taistelee paikasta marraskuussa Yhdysvaltain Anaheimissa järjestettävässä MM-lopputurnauksessa.

Suomella on kaikki valmiina maajoukkuetaistoa varten: tiimi on koottu Suomen parhaista pelaajista ja mahdollisuudet jatkoon ovat loistavat. Mutta yksi tärkeääkin tärkeämpi seikka puuttuu vielä: lempinimi!

Perinteisten urheilulajien puolella maailman maajoukkueilla on lähes poikkeuksetta lempinimet. Suomenkin joukkueilla asian laita on näin: miesten jalkapallomaajoukkue on Huuhkajat ja naisten Helmarit. Jäkismiesten Leijonat on jo ikonistakin ikonisempi lempinimi.

Overwatch-maajoukkuekin tarvitsee oitis oman lempinimen. Ylen E-urheilutoimitus (= allekirjoittanut) ehdotti jo taannoin köykäisesti "E-Leijonia", mutta ainakin Facebookissa ehdotus teilattiin surutta maanrakoon.

Keksikää itte parempi!

"Virallinen" äänestys on päällä Yle E-urheilun Twitterissä. Äänestyksessä on listattu jo esitettyjä ehdotuksia, mutta mikään ei estä keksimästä omaa parempaa! Muistathan Twitterissä lisätä ehdotuksen perään #yleow !

Toimituksemme valitsee voittajan eniten kannatusta saaneiden lempinimien joukosta ja rupeaa käyttämään sitä johdonmukaisesti Suomen Overwatch-maajoukkueen MM-taipaleesta uutisoidessa! Tai jos kaikki nimet ovat kamalia, niin unohdetaan koko homma.

Yle näyttää suorana kaikki Suomen pelit MM-karsinnoissa, sekä Taiwania vastaan käytävän päätösottelun TV2:ssa sunnuntaina 19. elokuuta.

Lue lisää:
Maailmanhuiput tähdittävät Suomen Overwatch-maajoukkuetta – Yle näyttää MM-karsintapelit suorana