Hyppää pääsisältöön

Kioski FOOD: Hyvän mielen herkkusienirisotto

Herkkusienirisottoa kukikkaalla lautasella.
Herkkusienirisottoa kukikkaalla lautasella. Kuva: Fanni Parma / Yle Risotto,viljelyherkkusieni

Kioski FOOD on uusi ruokakanava Youtubessa ja Instagramissa.
Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo.17.00!

Hyvän mielen herkkusienirisotto (kahdelle)

  • 2 ½ dl risottoriisiä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 pieni sipuli (tai pari shalottisipulia)
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ dl alkoholitonta valkoviiniä
  • 3 dl kana- tai kasvislientä
  • 30-50 g parmesaaniraastetta
  • 200 g herkkusieniä
  • ½ dl ruokakermaa
  • (mustapippuria ja suolaa)

Herkkusienet:
Puhdista kostealla talouspaperilla sienet ja pilko ne siivuiksi.

Paista sieniä pannulla tilkassa öljyä niin, että niistä poistuu neste. Mausta ruskistetut sienet suolalla ja pippurilla.

Risotto:
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Lisää toisen kattilan pohjalle sipulit ja kunnon loraus öljyä. Anna hetken aikaa kuullottua.

Lisää riisi sipulien sekaan ja sekoita, kunnes riisi on kiiltävää. Sekoita joukkoon pienissä erissä kuumaa kana- tai kasvislientä ja alkoholitonta viiniä, kunnes neste on imeytynyt. Risoton salaisuus on se, että sitä valvotaan ja sekoitetaan koko valmistuksen ajan.

Sekoita joukkoon lopuksi ruokakerma, parmesanraaste ja ripaus mustapippuria.

Risotto on sopivan kypsää, kun se tuntuu maistettaessa pureskeltavan napakalta. Viimeistele lisäämällä joukkoon paistetut herkkusienet ja tarjoile mahdollisimman pian.

  • Ankea suomalainen ruokakulttuuri jäi menneille vuosikymmenille

    Makumaisemamme kansainvälistynyt viime vuosina.

    Suomalainen ruokaperinne on muuttunut vaurastumisen ja yhteiskunnallisen kehityksen myötä. Kansainvälistyminen ja uudet raaka-aineet muokkaavat makutottumuksiamme. Yhä useampi myös ilmentää identiteettiään ja arvojaan ruuan kautta. Voidaanko enää edes puhua käsitteestä "suomalainen ruokakulttuuri"?

  • Kioski FOOD: helpot linssiburritot

    Tässä ohje nopeisiin ja helppoihin linssiburritoihin.

    Kioski FOOD on uusi ruokakanavaYouTubessa ja Instagramissa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo 17.00! Nopeat linssiburritot: 2,5 dl vettä 1dl kuivia, punaisia linssejä 1/2 dl tummaa soijarouhetta puolikas tölkki tomaattimurskaa 3 rkl rypsiöljyä 1 kasvisliemikuutio 2 kynttä valkosipulia 1 sipuli pippuria voit la

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Ruoka