Hyppää pääsisältöön

Kioski FOOD: Hyvän mielen herkkusienirisotto

Herkkusienirisottoa kukikkaalla lautasella.
Herkkusienirisottoa kukikkaalla lautasella. Kuva: Fanni Parma / Yle Risotto,viljelyherkkusieni

Kioski FOOD on uusi ruokakanava Youtubessa ja Instagramissa.
Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo.17.00!

Hyvän mielen herkkusienirisotto (kahdelle)

  • 2 ½ dl risottoriisiä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 pieni sipuli (tai pari shalottisipulia)
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ dl alkoholitonta valkoviiniä
  • 3 dl kana- tai kasvislientä
  • 30-50 g parmesaaniraastetta
  • 200 g herkkusieniä
  • ½ dl ruokakermaa
  • (mustapippuria ja suolaa)
  • Herkkusienet:
    Puhdista kostealla talouspaperilla sienet ja pilko ne siivuiksi.

    Paista sieniä pannulla tilkassa öljyä niin, että niistä poistuu neste. Mausta ruskistetut sienet suolalla ja pippurilla.

    Risotto:
    Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Lisää toisen kattilan pohjalle sipulit ja kunnon loraus öljyä. Anna hetken aikaa kuullottua.

    Lisää riisi sipulien sekaan ja sekoita, kunnes riisi on kiiltävää. Sekoita joukkoon pienissä erissä kuumaa kana- tai kasvislientä ja alkoholitonta viiniä, kunnes neste on imeytynyt. Risoton salaisuus on se, että sitä valvotaan ja sekoitetaan koko valmistuksen ajan.

    Sekoita joukkoon lopuksi ruokakerma, parmesanraaste ja ripaus mustapippuria.

    Risotto on sopivan kypsää, kun se tuntuu maistettaessa pureskeltavan napakalta. Viimeistele lisäämällä joukkoon paistetut herkkusienet ja tarjoile mahdollisimman pian.

    • Ankea suomalainen ruokakulttuuri jäi menneille vuosikymmenille

      Makumaisemamme kansainvälistynyt viime vuosina.

      Suomalainen ruokaperinne on muuttunut vaurastumisen ja yhteiskunnallisen kehityksen myötä. Kansainvälistyminen ja uudet raaka-aineet muokkaavat makutottumuksiamme. Yhä useampi myös ilmentää identiteettiään ja arvojaan ruuan kautta. Voidaanko enää edes puhua käsitteestä "suomalainen ruokakulttuuri"?

    • Kioski FOOD: helpot linssiburritot

      Tässä ohje nopeisiin ja helppoihin linssiburritoihin.

      Kioski FOOD on uusi ruokakanavaYouTubessa ja Instagramissa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo 17.00! Nopeat linssiburritot: 2,5 dl vettä 1dl kuivia, punaisia linssejä 1/2 dl tummaa soijarouhetta puolikas tölkki tomaattimurskaa 3 rkl rypsiöljyä 1 kasvisliemikuutio 2 kynttä valkosipulia 1 sipuli pippuria voit la

    Lue myös - yle.fi:stä poimittua

    Uusimmat sisällöt - Ruoka

    • Jos joku asia suomalaisia yhdistää, niin se on ehdottomasti kahvihetki

      Rakkaalla kahvihetkellä on monta erilaista nimeä.

      Ihmiset juovat tätä nykyä Suomessakin monia erilaisia, usein vieraskielisiä nimillä kutsuttavia kahveja, mutta itse kahvihetki on ainakin monille Aristoteleen kantapään facebook- ryhmän jäsenistä perisuomalainen. Päiväkahviseuraa kukaan enää lehti-ilmoituksella tuskin itselleen etsii, mutta päiväkahvit on kyllä selvästi monelle yhtä kuin päivän ykköshetki .

    • Ankea suomalainen ruokakulttuuri jäi menneille vuosikymmenille

      Makumaisemamme kansainvälistynyt viime vuosina.

      Suomalainen ruokaperinne on muuttunut vaurastumisen ja yhteiskunnallisen kehityksen myötä. Kansainvälistyminen ja uudet raaka-aineet muokkaavat makutottumuksiamme. Yhä useampi myös ilmentää identiteettiään ja arvojaan ruuan kautta. Voidaanko enää edes puhua käsitteestä "suomalainen ruokakulttuuri"?

    • Makupaloissa tehtiin ruokaa hauskasti ja helposti

      Janne Pekkala ja Timo Nykyri kokkasivat arkeen ja juhlaan.

      Makupalat-ohjelmassa ammattikokki Janne Pekkala ja toimittaja Timo Nykyri valmistivat konstailematonta kotiruokaa. Kansansuosioon nousseessa tv-ohjelmassa kokattiin myös juhlahetkiin Juhlamakupaloissa.

    • Kioski FOOD: helpot linssiburritot

      Tässä ohje nopeisiin ja helppoihin linssiburritoihin.

      Kioski FOOD on uusi ruokakanavaYouTubessa ja Instagramissa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo 17.00! Nopeat linssiburritot: 2,5 dl vettä 1dl kuivia, punaisia linssejä 1/2 dl tummaa soijarouhetta puolikas tölkki tomaattimurskaa 3 rkl rypsiöljyä 1 kasvisliemikuutio 2 kynttä valkosipulia 1 sipuli pippuria voit la

    • Kioski FOOD: Tofu bowl -resepti

      Kioskin uuden ruokakanavan FOODin ensimmäinen resepti.

      Kioski FOOD on uusi ruokakanava Youtubessa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo.17.00! Ensimmäisessä lähetyksessä valmistui herkullinen Tofu Bowl.

    • Alexandran kasvisopas

      Luonnon tarjoamat vitamiinit ja mineraalit.

      Alexandra kirjoittaa lyhyesti siitä, mitä vitamiineja ja mineraaleja tärkeimmät kasviksemme ja yrttimme sisältävät. Opimme myös, mitkä kasvit auttavat mihinkin vaivaan ja mitä tunnettuja ja yllättäviä vaikutuksia niillä voi olla meille ja ympäristöllemme.