Hyppää pääsisältöön

Nas Blockfesteille – Travis Scott ja Belly peruvat esiintymisensä Tampereella

Nas gör fin musik med Amys röst
Nas korvaa Travis Scotin Blockfesteillä. Nas gör fin musik med Amys röst Kuva: EPA/DOMINIC FAVRE

Kulttisuosioon nousseen Illmatic-albumin vuonna 1994 julkaissut Nas saapuu toistamiseen Blockfesteille lauantaina 18. elokuuta.

Viikonlopun odotetuimpiin artisteihin lukeutunut Travis Scott joutuu perumaan kaksi Euroopan keikkaansa MTV VMA -esiintymisen takia, eikä juuri Astroworld -levyn julkaissutta jenkkiräppäriä nähdä viikonloppuna Tampereella. Myös Kanadalainen Belly on joutunut perumaan koko Euroopan kiertueensa terveydellisistä syistä.

Travis Scott on ilmaissut pahoittelunsa suomalaisille faneille.

– Kyseessä on pöyristyttävä ja täysin Blockfestista riippumaton tilanne, joka sattui myös pari vuotta sitten Reading ja Leeds festivaaleille, ja on hyvin harmillinen kaikille osapuolille. Selvitämme mahdollisia jatkotoimenpiteitä, kommentoi keikan neuvotteluosapuolena toiminut Live Nationin Valter Filosof.

Blockfesteille yllättäen saapuva Nas on yksi kaikkien aikojen tunnetuimmista hip hop-artisteista. Nas julkaisi kesäkuussa 2018 uusimman albuminsa Nasir, jonka vastaavana tuottajana on toiminut Kanye West. Kanye West on tuottanut myöskin Blockfesteillä esiintyvän Pusha T:n uuden Daytona-albumin.

Suomihiphopin ystäville luvassa on muun muassa Fintelligensin ja Kapasiteettiyksikön yhteiskeikka, suomiräpin uutta aaltoa edustavat Cledos, Ibe sekä Versace Henrik yhdessä NCOn ja Mustan Hanhen kanssa.

Lisäksi seuraavana viikonloppuna jäähyväiskonserttinsa Lahdessa järjestävä Cheek päättää festivaalit lauantai-iltana neljättä vuotta putkeen.

Blockfest järjestetään Tampereen Ratinassa 17.-18. elokuuta. YleX on mukana festaritunnelmissa tapahtuman päämediakumppanina.