Hyppää pääsisältöön

Ihanan kiihkon kirjoittaja neuvoo: "Sibelius on hyvää taustamusiikkia seksin aikana"

Salla Nazarenko loikoilee sohvalla
Salla Nazarenko kehuu Kutumusiikin illassa mm. Zen Cafen laulua Rakastele mua. Salla Nazarenko loikoilee sohvalla Kuva: Yle seksi,rakkaus

Musiikki on monelle oleellinen osa lemmenpuuhia. Hidas ja pehmeä sävelkulku tai lantiota liikuttava rokkaava tahti voivat nostattaa tunnelmaa tai vaikkapa peittää seksin ääniä, ähinää ja rytinää, joko omilta tai kumppanin korvilta - tai jopa viereisessä huoneessa istuvien vanhempien tuntosarvilta.

Seksuaalisuudesta kirjan toimittanut Salla Nazarenko suosii itse nykyään klassista taustamusiikkia. Hänestä Sibeliusta ja Mahlerin sinfonioita kannattaa kokeilla.

– Kumpikaan ei jää kuuntelemaan sanoja eikä ala nauraa jollekin hervottomuudelle.

– Korvanpuremismusaa, luonnehtii toimittaja Heidi Laaksonen musiikkia, jonka hän oli valinnut yhdessä Salla Nazarenkon kanssa.

Radio Suomen Kutumusiikin illan soittolistalla on parikymmentä biisiä, joilla heidän mukaansa luodaan sensuellia ilmapiiriä ja ilmaistaan kaipausta tai puhdasta halua. Joissakin lauluissa piehtaroidaan hikisinä piiskaa heilutellen ja joissakin nostatetaan tunnelmaa huumorin avulla.

Seksi on ihmisen voimakkain elossa olemisen kokemus

Mikä sitten on parasta kutumusiikkia v. 2016 Ihana kiihko -kirjan toimittajan mielestä?

– Vaikea kysymys, suorastaan mahdoton! Tässä, kuten seksissä yleensäkin, on koulukuntaeroja, sanoo Salla Nazarenko.

Hänen mielestään musiikilla ei kannata peittää seksin ääniä, sillä ne eivät ole noloja.

– Sehän kuuluu tilanteeseen, että rytkyy ja natisee ja että huonekalut särkyvät.

Monissa lauluissa lempimisestä puhutaan kiertoilmausten kautta. Yksi poikkeus on ainakin Zen Cafen Rakastele mua, ja se saakin Nazarenkolta kehuja.

– Hienot sanat, verbi rakastella on liian vähän käytetty.

Heidi Laaksonen ja Salla Nazarenko hymyilevät Radio Suomen studiossa.
Heidi Laaksonen ja Salla Nazarenko Kutumusiikin illassa. Heidi Laaksonen ja Salla Nazarenko hymyilevät Radio Suomen studiossa. seksi,rakkaus,Rakkauslaulut

Tilastot kertovat suomalaisten vähentyneestä seksin harrastamisesta. Nazarenkon mielestä rakastelukertojen määrän lasku on harmillinen, mutta korjattavissa oleva asia. Hän muistuttaa kosketuksen tuomasta mielihyvästä ja puhuu mielellään seksistä kuoleman vastakohtana.

– Seksi on ihmisen voimakkain elossa olemisen kokemus.

– En tunne yhtään huonoa parisuhdetta, jossa on paljon seksiä, mutta päinvastaisia tapauksia tiedän kyllä valitettavasti.

Pepe Willbergin laulunkin mukaan aamu on hyvää aikaa seksille

Monet rakkauslaulut sijoittavat suutelun ja hyväilyn ilta-aikaan. Muita kellonaikoja tarjoavat Pepe Willbergin Aamu ja Starland Vocal Bandin Afternoon delight .

Nazarenkon mukaan soveliaita aikoja voi etsiä oman biologisen kellonsa mukaan.

– Olemme biologisesti aamu- tai iltaihmisiä. Miehellä toimii biologia hyvin aamulla, sitä voi mukavasti edistää, tämä on vaatimaton kokemukseni. Jos päivällä pääsee vähän lempimään, niin mikäs sen mukavampaa sen jälkeen palata työpaikalle 'Oliks teillä hyvä palaveri, mulla ainakin oli'.

Yhden illan jutut aliarvostettuja

Kutumusiikin illassa löydettiin uusia ulottuvuuksia tutuista suomalaisralleista.

Markku Aron esittämä Keskiyön aikaan kertoo Heidi Laaksosen mukaan hetkestä, jossa tuntemattoman ihmisen vetovoima iskee välittömästi.

– Yhden illan jutut ja nopeat kohtaamiset ovat aliarvostettuja, sanoo Salla Nazarenko, jonka mielestä tilanne on laulussa hienosti ilmaistu. Toisaalta laulussa kuuluu hänen mukaansa sen ikä, sillä tätä nykyä tuollaiset kohtaamiset tapahtuisivat puoli viiden aikaan aamuyöllä, ravintoloiden sulkemisajan jälkeen.

Huumori mukaan petipuuhiin

Kikan esittämä Tartu tiukasti hanuriin saa Salla Nazarenkon korostamaan ilon ja naurun osuutta niin seksissä kuin kaikessa elämässä.

– Eivätkö seksin oheisäänet ole enemmänkin hauskoja kuin noloja? Iloa ja naurua enemmän mukaan touhuun, hän hehkuttaa.

Edesmennyt laulaja Kikka oli Nazarenkon mielestä sensuelli ja huumorintajuinen laulaja, joka korosti naisellisen erotiikan iloja.

– Muistakaa ihmiset lemmiskellä musiikilla tai ilman, Nazarenko tiivistää.

Lue Kutumusiikin illan biisilista ja kuuntele Nazarenkon ja Laaksosen valitsemat laulut ja heidän keskustelunsa Areenassa.

Uusimmat sisällöt - Yle Radio Suomi