Hyppää pääsisältöön

Tasavallan presidentin kyselytunti Radio 1:ssä 25.8. - lähetä oma kysymyksesi

Sauli Niinistö
Sauli Niinistö Kuva: Tiina Jutila / Yle Sauli Niinistö,Yle TV1 Ykkösaamu

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö viettää 70-vuotissyntymäpäiviään ensi viikon perjantaina 24. elokuuta. 70-vuotiaan presidentin ajatuksia kuullaan lauantaina 25. elokuuta Yle Radio 1:llä kello 13–14, kun Yle lähettää perinteisen Tasavallan presidentin kyselytunnin syntymäpäivän merkeissä jo elokuun lopulla.

Lähetyksen aiheina ovat ajankohtaiset, muun muassa ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan, liittyvät asiat. Kysymyksiä presidentille esittävät ainakin Ylen politiikan erikoistoimittaja Ari Hakahuhta, Iltalehden pääkirjoitustoimittaja Kreeta Karvala ja Helsingin Sanomien pääkirjoitustoimituksen esimies Matti Kalliokoski.

Yleisö voi lähettää ohjelmaan kysymyksiä alla olevalla lomakkeella, postitse tai sähköpostitse.
Sähköposti: kysypresidentilta@yle.fi.
Postiosoite: Tasavallan presidentin kyselytunti, PL 8, 00024 Yleisradio. (Huomaathan lähettää kysymyksesi riittävän ajoissa, että se ehtii perille ennen lähetystä!)

Lähetyksen juontaa vastaava tuottaja Petri Kejonen.

Tasavallan presidentin kyselytunti kuullaan Yle Radio 1:ssä lauantaina 25.8. klo 13-14. Myös Yle Areenassa.

 • Musiikkitoimittajalta: Klassisen musiikin ohjelmia ovat tehneet yli 90 vuoden ajan kaltaiseni henkilöt, ja asian on aika muuttua!

  Miten ja miksi syntyi ohjelmasarja Sinisen nuotin rapsodia?

  Yksikään ilmiö ei ole saari, sanotaan. Valitettavasti tuon filosofian todeksi eläminen ei tapahdu musiikkipuheessa. Ei ainakaan julkisessa puheessa, ei kovin onnistuneesti eikä siinä alati kiihtyvässä tahdissa, jollaista koko muu todellisuutemme velvoittaisi. Genre, jota nimitetään klassiseksi musiikiksi, on meriaiheisista metaforista pikemminkin yksi yhteinen vene.

 • Taiteilijoiden rohkeus rakentaa tilan poliittiselle vapaudelle

  Book Forum Mosul -radioessee Yle Areenassa 13.7.2019 alkaen

  Radioessee Book Forum Mosul kertoo taiteen vapauttavasta voimasta ja siitä, miten ihmisyys säilyy myös totalitarismin keskellä. Siinä kuuluvat Irakin Mosulissa Isis-hallintoa arjessaan vastustaneiden ihmisten äänet. Book Forum on taidekahvila, jollaiseen voisi törmätä minkä tahansa eurooppalaisen kaupungin boheemissa korttelissa.

 • Hartauspuhujat syyskuussa

  Yle Radio 1:n hartauspuhujat syyskuussa 2019

  Aamuhartaus ma-la klo 6.15 ja 7.15 (uusinta) Iltahartaus ma-pe klo 18.50, ehtookellot ja iltahartaus la klo 18.00. Iltahartauden uusinta ma-la klo 23.00.