Hyppää pääsisältöön

Uusi videokilpailu on täällä – Shortland palkitsee alan parhaimmistoa

Shortland-lyhytvideogaalan logo
Shortland-lyhytvideogaalan logo Kuva: Yle / Niko Sveins video

Lyhytvideoiden on aika saada ansaitsemansa arvostus ja näkyvyys. Yle lanseeraa uuden vuosittaisen Shortland-lyhytvideokilpailun, jossa ammattilaiset palkitsevat videoita seitsemässä eri kategoriassa.

Shortland-lyhytvideogaalassa lokakuussa palkitaan kotimaisia lyhytvideon tekijöitä laajalla skaalalla huumoripätkistä ja taidevideoista yhteiskunnallisiin ja dokumentäärisiin videoihin. Lyhytvideot ovat verkkoa varten tehtyjä julkaisuja.

“Lyhytvideoita tehdään hyvin ammattimaisesti ja monipuolisesti, mutta niiden arvostus on vielä kovin vähäistä. Kilpailun tarkoituksena on nostaa esille helmet verkon lukuisilta alustoilta”, kertoo tapahtuman vastaava tuottaja Tanja Iikkanen Ylestä.

Lyhytvideoilla on iso merkitys erityisesti nuorten keskuudessa. Kaiken kaikkiaan videoiden merkitys suomalaisten mediankulutuksessa ja vapaa-ajanvietossa on kasvanut huomattavasti. Yle haluaa olla vahvasti mukana tukemassa media-alan kehitystä yhä monimuotoisempaan suuntaan.

“Pyrkimyksenämme on myös tuoda perinteisen median ja uuden short formin ammattilaiset yhteen. Haluamme nostaa tekijöitä esiin ja lisätä ymmärrystä puolin ja toisin”, Tanja Iikkanen painottaa.

Shortland-gaalassa palkitaan sekä ammattilaisia että nousevia kykyjä seitsemässä eri kategoriassa. Esiraati seuloo kilpailuun pääsevät videot, ja voittajat valitsee pääraati, johon on tulossa eturivin ammattilaisia.

Kilpailun säännöt ja ilmoittautumislomake löytyvät shortland.fi-verkkosivuilta. Ilmoittautumisaikaa on 31.8. saakka. Kilpailun järjestäjiin voi ottaa yhteyttä sähköpostilla: shortland@yle.fi.

Yle järjestää Shortland-gaalan Helsingissä Kaapelitehtaalla keskiviikkona 17.10.2018. Gaala on osa median, taiteen ja kulttuurin LIFT-tapahtumaa.