Hyppää pääsisältöön

Kaisa ja Olli janoavat tietoa Pikku Kakkosessa

Pikku Kakkonen: Kaisa ja Olli
Pikku Kakkonen: Kaisa ja Olli Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,kaisa ja olli

Kaisa ja Olli ovat ystävykset, jotka asuvat naapuritaloissa. He ovat molemmat nelivuotiaita ja heillä on loputtomasti kysyttävää.

Kaisa ja Olli kysyvät Kaisan isältä joka päivä uuden kysymyksen. Yhdessä Ollin lelu-robotin, Tieturin, ja Kaisan leluapinan, Buun, kanssa he ryhtyvät itse etsimään vastauksia kysymyksiinsä. Tietoa kaivataan kissanviiksistä, hampaista, varjoista ja dinosauruksista, sekä monesta muusta lasten mieltä askarruttavasta asiasta.

Kaisa on utelias ja eloisa, eikä hänen tiedonhalullaan ole rajoja. Hän haluaa aina selvittää miksi asiat ovat niin kuin ne ovat. Mitä vaikeampi tai kiehtovampi kysymys, sitä innokkaammin hän haluaa tietää vastauksen.

Olli viettää päivät naapurintyttö Kaisan kanssa, koska hänen omat vanhempansa ovat päivisin töissä. Olli on ystävällinen ja ajattelevainen, mutta innostuu myös helposti. Häntä kiinnostaa uusissa asioissa erityisesti se miten ne toimivat.

Kaisan iskä on muusikko ja hänen läsnäolonsa kuuluu usein taustalla, musiikkina tai nikkaroinnin ääninä. Hän on vitsiniekka, jolla on kuiva huumorintaju, ja hänellä on taipumusta liioitteluun innostuessaan lasten kysymyksistä. Hänen kekseliäät ajatuksensa ohjaavat lapsia oikeiden vastausten äärelle.

Tieturi on Ollin lempilelu, pieni robotti ja Buu Kaisan energinen ja ketterä leluapina. Molemmat ovat erityisiä leluja, koska ne osaavat puhua ja liikkua. Ne ovat aina lasten löytöretkillä mukana, leikkimässä, aiheuttamassa sotkuja ja ratkaisemassa ongelmia.

Sarja on 2D-animaatio ja suunnattu alle kouluikäisille. Sen tavoitteena on rohkaista lapsia (entisestään!) uteliaisuuteen ja kyselemään kaikenlaista ympäröivästä maailmasta, ovat kysymykset sitten käytännönläheisiä tai ihan hupsulta kuulostavia.

Sarjan ensimmäiseen kauteen kuuluu 26 jaksoa, jotka ovat noin 7-minuuttisia.

Asiasana: oppiminen
Asiasana: oppiminen Pikku Kakkonen,asiasanat
Asiasana: lämminhenkinen
Asiasana: lämminhenkinen asiasanat,Pikku Kakkonen
Asiasana: tutkiminen
Asiasana: tutkiminen Pikku Kakkonen,asiasanat

Lisää ohjelmasta