Hyppää pääsisältöön

Urpalainen aloitti The Internationalin voitolla – Vainikka ja Taavitsainen tositoimiin tiistai-iltana

Lasse "MATUMBAMAN" Urpalaisen edustama Team Liquid aloitti The Internationalin playoff-vaiheen voitolla. Tiistai-iltana jatkopelinsä aloittavat puolestaan suomalaiset Jesse "JerAx" Vainikka ja Topias "Topson" Taavitsainen.

Hallitsevana mestarina Kanadan Vancouverissa pelattavaan suurturnaukseen lähtenyt Team Liquid jatkoi maanantai-iltana Suomen aikaa väkeviä otteitaan ja osoitti, miksi se on yksi The Internationalin voittajasuosikeista jälleen tänä vuonna. Joukkue kaatoi ylemmän jatkokaavion avauskierroksella suoraan OpTic Gamingin suoraan 2-0.

Molemmat erät olivat ohi puolessa tunnissa, Urpalaisen esittäessä vakuuttavia otteita Wraith Kingillä ja Brood Motherilla.

- Välipäivänä aiomme ottaa rauhassa, mutta myös valmistautua tulevaan. Katsomme nauhalta muiden otteluja ja mitä muut joukkueet tekevät. On oltava valmis, kun seuraava vastustajamme selviää, Team Liquidin kapteeni Kuro "KuroKy" Salehi Takhasomi kertoi ottelun jälkeen kansainvälisessä haastattelussa.

Toisessa ylemmän kaavion jatko-ottelussa LGD päihitti venäläistiimi Virtus.pron. Illan kovatasoisimmaksi povattu kohtaaminen alkoi Virtuksen hallinnalla, mutta LGD nousi kuilun partaalta ensimmäisen erän voittoon. Toinen erä meni kiinalaistähdille selvemmin lukemin.

Alemmassa jatkokaavion yhdestä-poikki-kuolonpeleissä suurimman yllätyksen järjesti Winstrike Team. Joukkue pudotti viime vuoden finalistin Newbeen tylysti jatkopeleistä.

The International päivä 1

Ylempi kaavio

Team Liquid – OpTic Gaming 2-0
Virtus.pro – LGD 0-2

Alempi kaavio

Fnatic – Team Serenity 0-1
TNC Predator – Mineski 0-1
Newbee – Winstrike Team 0-1
VGJ.Thunder – Vici Gaming 0-1

Miten käy JerAxin ja Topsonin?

Tiistai-iltana kotimaisten dotafanien katseet kääntyvät jälleen päivän avausotteluun, kun vastakkain ovat VGJ Storm ja OG. Eurooppalaistiimi OG:n riveissä pelaa peräti kaksi suomalaista: Jesse "JerAx" Vainikka ja Topias "Topson" Taavitsainen.

Joukkueen tie Vancouveriin ei ole ollut helppo. Maaliskuussa ukrainalaispelaaja Roman "Resolut1on" Fominok jätti OG:n miehistön. Toukokuussa putosi vielä suurempi pommi, kun ruotsalainen Gustav "s4" Magnusson ja israelilaiskapteeni Tal "Fly" Aizik siirtyivät yllättäen maineikkaan Evil Geniuses -joukkueen riveihin.

- Vuosia sitten olimme toistemme vastustajia, joten periaatteessa palaamme vain tuohon aikaan. Kummankaan pelaajan kanssa ei ole sen suurempaa skismaa, Vainikka pohti mahdollista kohtaamista OG:n tiedotteessa.

- Ja kunhan Ruotsi ei voita, niin minä ja Topson olemme tehneet tehtävämme siniristilipun alla!

Lähtijöiden tilalle rekrytoitiin pikaisesti uusia pelaajia, joista yksi on vielä toistaiseksi suhteellisen tuntematon suomalainen Topias "Topson" Taavitsainen. Kiinnitykset kuitenkin toimivat, sillä OG voitti The Internationalin Euroopan karsintaturnauksen näytöstyyliin.

TI:n lohkovaiheessa OG hävisi kahdesti, pelasi kolmesti tasan ja voitti kolme ottelua yhteistuloksella 9-7. Vainikan mukaan hienosti ylempään jatkokaavioon selviytynyt OG pelaa miljoonaturnauksessa kuitenkin paineitta.

- Lähdimme turnaukseen haastajina. Taistelemme joka ottelussa täysillä, aivan kuten ennenkin. Suhtaudun myös jokaiseen vastustajaan täysin samalla lailla.

Vainikan ja Taavitsaisen OG kohtaa tiistai-iltana Suomen aikaa VGJ Stormin. Kaikki illan ja yön pelit esitetään suorana Yle Areenassa.

The International päivä 2

Ylempi kaavio 21.8.

VJG.Storm – OG 0-2
Evil Geniuses – Team Secret 2-0

Alempi kaavio 22.8.

OpTic Gaming – Team Serenity 2-0
Virtus.pro – Mineski 2-0

Lue lisää:

Pesis vaihtui Dotaan ja vuokrarästit miljoonavoittoihin: Nyt MATUMBAMAN puolustaa The Internationalin mestaruutta