Hyppää pääsisältöön

Viki huusi ja takelteli rallikuski Asunmaan kyydissä - suorassa radiolähetyksessä!

Köpi ja Viki ralliautossa
Köpi ja Viki ralliautossa Köpi ja Viki ralliautossa tiede

Yle X:n juontaja Viki sai puhelun Poikelukselta ja Hätöseltä suorasta radiolähetyksestä.

Puhelun aikana Viki istui Rallin kuninkuusluokan Suomen mestari Teemu Asunmaan kyydissä 150km/h vauhdissa mutkikkaalla metsätiellä.

Vikin aistit olivat rallikuskin kyydissä niin kovalla koetuksella, että vastaukset Poikeluksen ja Hätösen kysymyksiin jäivät lähinnä hämmentäviksi.

Oli hyvin selvästi kuultavissa, että Vikin keho sai liikaa aistiärsykkeitä ja aistit alkoivat häiritä toisiaan. Rallikuski Asunmaa toki oli koko ajan kartalla keskusteluista.

lähetyksessä kuultiin lähinnä huutoa

Kovassa vauhdissa Vikin tarkkaavaisuus herpaantu niin, että lähetyksessä kuultiin lähinnä huutoa.

Vikin kommentit Asunmaan kyydistä oli: Aivan hirvee!

Katso video:

 • Suomessa poltetaan päivittäin 800 rekallista jätettä – mutta tämäkään ei riitä. Jätettä kuskataan myös naapurimaihin poltettavaksi.

  Suomalaisten jätettä kuskataan naapurimaihin poltettavaksi

  Kaatopaikkojen sulkeuduttua jätevoimaloiden lastausporteilla on ruuhkaa. Jätettä poltetaan yötä päivää, mutta silti sekajätekuormia joudutaan lähettämään jatkuvasti myös naapurimaihin poltettavaksi. Suomeen tarvitaan lisää jäteuuneja ja myös lisää kierrätystä. Mutta olisiko jätteen määrää mahdollista vähentää?

 • Mitä tiedät kuulennoista - testaa tietosi!

  Kuulentotesti

  Tänä vuonna on 50 vuotta siitä, kun Apollo 11 laskeutui Kuuhun ja ensimmäinen ihminen astui Kuun pinnalle. Tuo lento tapahtui heinäkuussa, mutta Apollo-ohjelma, jolla kuulentoa harjoiteltiin, oli ollut käynnissä jo 1960-luvun alusta alkaen.

 • Avaruuden tilannekuva - avaruusjärjestöt panostavat taivaalta tulevien uhkien ennakoimiseen

  Maapallo on aina kosmisen hyökkäyksen uhkaamana

  Onneksi avaruus uhkaa meitä erittäin harvoin, mutta silti pahimmat maailmanlaajuiset katastrofit ovat peräisin maapallon ulkopuolelta. Kosmiset törmäykset ja aurinkomyrskyt ovat todellinen vaara meille, ja siksi avaruusjärjestöt ja tähtitieteilijät ovat panostaneet viime aikoina yhä enemmän resursseja niin sanottuun avaruuden tilannekuvaan

 • Euroopan tärkeimmän ravintokasvin, vehnän, ilmastokestävyys on heikentynyt

  Vehnän monimuotoiset lajikkeet - vastaus ilmastonmuutokseen.

  Juuri julkaistun tutkimuksen mukaan eurooppalaisen vehnän kyky sietää erilaisia ilmasto-olosuhteita on heikentynyt. Ravintokasvin ilmastokestävyys on tärkeä asia, koska ilmastonmuutos voimistaa sään vaihtelua ja ilmaston ääri-ilmiöitä. Vehnän pärjääminen ilmaston muutoksissa vaikuttaa mm. Euroopan ruokaturvaan sekä huoltovarmuuteen eri maissa. Mikä on suomalaisen vehnän kyky sietää erilaisia säitä?

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Tiede