Hyppää pääsisältöön

Emma Karasjoki: Ylessä panostetaan vahvasti tulevaisuuteen

“Paljon onnea vaan, paljon onnea vaan…!”

Lounaspöydässä kajahtaa spontaani onnittelulaulu, kun käy ilmi, että työkavereista yhdellä on nimipäivä. Yle Kioskin toimittajat ovat kokoontuneet isolla porukalla syömään, niin kuin he tekevät aina kun mahdollista.

“Kioskissa on ihan huippu työyhteisö. Tuntuu, ettei edes tekisi töitä, kun meillä on niin superporukka ja rautaisia ammattilaisia tiimissä. Meillä on joka päivä hauskaa, mutta töitä tehdään täysillä. Kaikkien ääni tulee kuuluviin ja yhteisö on tasa-arvoinen", kuvailee videotoimittajana työskentelevä Emma Karasjoki.

Meillä on joka päivä hauskaa, mutta töitä tehdään täysillä.

Videotoimittajan työhön kuuluu käsikirjoittamista, esiintymistä, kuvaamista, valaisua, äänityötä, leikkaamista, julkaisua ja some-alustojen tuntemista. Sisällöt kumpuavat nuorten elämästä.

“Me toimitaan nuorten suosimilla some-alustoilla ja on onnistuttu hyvin saamaan heitä Ylen sisältöjen pariin. Se on arvokasta, sillä Ylen on tarkoitus tavoittaa kaikki suomalaiset. Koen tekeväni tärkeää työtä, ja se merkitsee mulle paljon”, Emma sanoo.

“Täydellinen työpäivä on sellainen, että pääsee hyvällä sykkeellä tekemään asioita ja synnyttämään uusia hyviä ideoita.”

Kolme naista kävelee iloisena kadulla kesällä.
Kolme naista kävelee iloisena kadulla kesällä. Kuva: Jani Mattsson / Janin Paja Oy Yle Kioski

Koen tekeväni tärkeää työtä, ja se merkitsee mulle paljon.

Emma haki Yleen töihin, koska hän halusi kehittyä media-alalla. Pienet ennakkoluulot karisivat heti töiden aloittamisen jälkeen.

“Täytyy rehellisesti sanoa, että luulin Ylen olevan vanhanaikainen. Nopeasti kuitenkin huomasin, että täällä panostetaan vahvasti tulevaisuuteen ja otetaan kaikki yleisöt huomioon.”

“Yle on iso talo ja mahdollisuudet kehittymiseen ovat suuret. Ja apua saa aina, kun sitä tarvitsee.”

Emman mukaan työtä ja vapaa-aikaa on toisinaan vaikea erottaa.

“Teen työkseni somea, jota tulee selailtua myös vapaa-ajalla. Olen kuitenkin oppinut laittamaan puhelimen välillä myös syrjään. Rentoudun urheilemalla monipuolisesti ja viettämällä aikaa perheen kanssa. Parhaiten arjesta pääsee eroon, kun lähtee ulkomaille.”