Hyppää pääsisältöön

Lähetä unesi Uniraadin tulkittavaksi!

Uniraati-teksti Edward Landseerin Kesäyön unelmaa kuvaavan maalauksen päällä
Uniraati-teksti Edward Landseerin Kesäyön unelmaa kuvaavan maalauksen päällä unet,unien tulkinta,Uniraati

Muistatko kauheimman painajaisesi tai ihanimman haaveunesi? Oletko aina halunnut tietää, mitä toistuva unesi tarkoittaa? Kuuntele Uniraati-podcast, se on tämän päivän unikirja! Tällä sivulla kerättiin unia podcastia varten syksyllä 2018.

Uniraati on uudenlainen podcast, jossa kolmen hengen raati arvioi ja tulkitsee kuuliljoiden todellisia unia. Uniraadissa käsitellään konkreettisesti yleisöltä saatuja unia: mitä symboloi verinen halli, mikä tunne on päällimmäinen, kun koiraa haukutaan mulkuksi? Miksi kaverilta tippuivat hampaat? Uniraati juhlistaa uneksimisen jaloa taitoa etsimällä kaikkein erikoisimpia ja unohtumattomimpia unia kymmenessä unien genressä. Lue lisää Uniraadin tekemisestä täällä.

Raadin vakiojäseniä ovat psykologi Soila Lauronen ja kulttuurikriitikko Aleksis Salusjärvi. Raatia johtaa Suvi Tuuli Kataja. Joka jaksossa vierailee uusi kiinnostava raatilainen. Uniraadin kaikki jaksot voi kuunnella 14.12.2018 lähtien Yle Areenassa, Spotifyssa ja yleisimmissä podcast-sovelluksissa.

Unia kerättiin syksyllä 2018 avoimella nettilomakkeella, joka löytyy edelleen tältä sivulta. Lähetettyjen unien joukosta valittiin rajattu määrä unia, jotka pääsevät Uniraadin perinpohjaiseen käsittelyyn. Ohjelmaan valitut unet on elävöitetty podcastia varten, ja ne esitetään näyttelijän lukemana. Unet käsitellään anonyymisti.

Millaisia unia sitten etsittiin? Olimme kiinnostuneet kuulemaan syystä tai toisesta merkityksellisen tai unohtumattoman unesi, joka naurattaa, kummaksuttaa tai karmii edelleen.

Uniraadin verkko-lomake on edelleen avoinna, ja sinne voi jakaa oman kiinnostavan unensa tulevaisuudessa mahdollisesti käytettäväksi. Jos haluat kertoa meille unesi, tee se rohkeasti!

Eikö lomake näy oikein tai aukea? Pääset kertomaan unesi myös tästä.