Hyppää pääsisältöön

Pii ja Poju rakentavat ja keksivät Pikku Kakkosessa

Pikku Kakkonen: Pii ja Poju
Pikku Kakkonen: Pii ja Poju Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,pii ja poju

Sarjan sankarit ovat kaksi sisarusta, Pii ja Poju, jotka nauttivat rakentelusta ja keksimisestä, sekä päätyvät monenlaisiin vauhdikkaisiin seikkailuihin rakentamillaan laitteilla ja ajoneuvoilla.

Pii on isosisko, kahdeksanvuotias innokas keksijä, joka tekee hienoja rakennelmia kaikenlaisista löytämistään tavaroista.

Poju taas on Piin energinen pikkuveli, joka pääsee mukaan kaikkiin siskonsa leikkeihin.

Molla, Jiiri, Poppi ja Zippi ovat Piin ja Pojun leluja ja nekin pääsevät mukaan mielikuvitusmaailmaan seikkailemaan. Molla on Piin mollamaija ja Jiiri Pojun sankarihahmolelu. Poppi ja Zippi taasen ovat hassunkurinen parivaljakko, he puhuvat ihan omaa kieltään, touhuten ja kommeltaen muiden matkassa.

Leikkien tiimellyksessä esiin tulevien ongelmien selvittämiseksi tarvitaan yleensä Piin tuumatuokio. Silloin Pii löytää kekseliäät ratkaisut omaan tapaansa päättelyn ja kokeilun kautta.

Sarjaan kuuluu 42 noin 11 minuutin pituista osaa. Se on suunnattu alle kouluikäisille ja se pyrkii innostamaan lapsia kiinnostumaan luonnontieteistä, matematiikasta ja teknologiasta.

Pii ja Poju tavataan Pikku Kakkosessa sunnuntaiaamuisin 9.9. lähtien. Ohjelma on katsottavissa myös Areenassa 30 päivää ensilähetyksestä.

Lisää ohjelmasta

 • Ruskean pikkukarhun maailmassa pienet asiat tuovat suurta iloa

  Ruskea pikkukarhu seikkailee kodin lähipiirissä.

  Ruskea pikkukarhu seikkailee serkkunsa, punaisen karhun kanssa kodin lähipiirissä. Parhaiden kaverusten leikkejä ja kommelluksia ympäröivä maailma on värikäs ja naivistinen. Ruskea pikkukarhu nähdään Areenassa 20.12. alkaen ja Pikku Kakkosessa sunnuntaiaamuissa 20.1. alkaen.

 • Joulupukin Kuuma linja herättää jouluun

  Jouluaaton perinteinen ohjelma alkaa aina klo 8:00.

  Jos aattoaamuna jouluvalmistelut ovatkin kesken, Joulupukin Kuuma linja luo jouluisen tunnelman ja matkan joulun taikaan. Ohjelma on perinne, johon tehdään uudistuksia harkiten.

 • Pikku Kakkosen metsäneläinten jouluisat askartelut

  Pikku Kakkosen joulun riemukkaita askarteluideoita.

  Pikku Kakkosen askarteluideoihin on tänä vuonna haettu inspiraatiota Pikku Kakkosen sovelluksen eläinten leikkisästä maailmasta. Askarteluissa on käytetty kierrätysmateriaaleja, jokaisesta kodista löytyviä tai helposti hankittavia askartelutarvikkeita. Puuhakasta joulunodotusta Pikku Kakkosen parissa!