Hyppää pääsisältöön

Pii ja Poju rakentavat ja keksivät Pikku Kakkosessa

Pikku Kakkonen: Pii ja Poju
Pikku Kakkonen: Pii ja Poju Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,pii ja poju

Sarjan sankarit ovat kaksi sisarusta, Pii ja Poju, jotka nauttivat rakentelusta ja keksimisestä, sekä päätyvät monenlaisiin vauhdikkaisiin seikkailuihin rakentamillaan laitteilla ja ajoneuvoilla.

Pii on isosisko, kahdeksanvuotias innokas keksijä, joka tekee hienoja rakennelmia kaikenlaisista löytämistään tavaroista.

Poju taas on Piin energinen pikkuveli, joka pääsee mukaan kaikkiin siskonsa leikkeihin.

Molla, Jiiri, Poppi ja Zippi ovat Piin ja Pojun leluja ja nekin pääsevät mukaan mielikuvitusmaailmaan seikkailemaan. Molla on Piin mollamaija ja Jiiri Pojun sankarihahmolelu. Poppi ja Zippi taasen ovat hassunkurinen parivaljakko, he puhuvat ihan omaa kieltään, touhuten ja kommeltaen muiden matkassa.

Leikkien tiimellyksessä esiin tulevien ongelmien selvittämiseksi tarvitaan yleensä Piin tuumatuokio. Silloin Pii löytää kekseliäät ratkaisut omaan tapaansa päättelyn ja kokeilun kautta.

Sarjaan kuuluu 42 noin 11 minuutin pituista osaa. Se on suunnattu alle kouluikäisille ja se pyrkii innostamaan lapsia kiinnostumaan luonnontieteistä, matematiikasta ja teknologiasta.

Pii ja Poju tavataan Pikku Kakkosessa sunnuntaiaamuisin 9.9. lähtien. Ohjelma on katsottavissa myös Areenassa 30 päivää ensilähetyksestä.

Lisää ohjelmasta

 • Pikku Kakkosen kierrätysmuoviaskartelut

  Askartele kotiin kertyneistä kierrätysmuoveista monenmoista.

  Askartele itsellesi mahtava aikakone, hauskat aikamatkaajan lasit tai vaikkapa lennokas nappaa pallo kuppiin -peli.

 • Näin teet Tiedonjyvän kokeet kotona

  Näin teet Tiedonjyvän kokeet kotona

  Tiedonjyvä on luonnontieteellisiä ilmiöitä tutkiva ohjelmasarja, jossa opitaan tekemällä. Tiedonjyvän kokeita voit tehdä myös kotona. Katso jaksot ja ohjeet alta.

 • Leikki on tehty sovellettavaksi

  Leikki on lapsen tapa jäsentää ympäröivää maailmaa.

  Usein sanotaan, että ”leikki on lasten työtä.” Joillekin lapsille leikki saattaakin olla työläämpää kuin muille. Silloin me vanhemmat voimme tulla avuksi asenteillamme ja toiminnallamme.

 • Leikkihetki - lasten lempileikkejä Pikku Kakkosessa

  Leikkihetki-sarjassa leikitään lasten omia lempileikkejä.

  Leikkihetki-sarjassa leikitään lasten omia lempileikkejä yhdessä Susannan kanssa. Leikkihetken leikeissä on mukana liikuntarajoitteisia lapsia ja muulla kuin puheella kommunikoivia lapsia. Ohjelmassa käytetään mm. tukiviittomia, tablettia sekä katseella ohjattavaa tietokonetta kommunikoinnin tukena.