Hyppää pääsisältöön

Pii ja Poju rakentavat ja keksivät Pikku Kakkosessa

Pikku Kakkonen: Pii ja Poju
Pikku Kakkonen: Pii ja Poju Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,pii ja poju

Sarjan sankarit ovat kaksi sisarusta, Pii ja Poju, jotka nauttivat rakentelusta ja keksimisestä, sekä päätyvät monenlaisiin vauhdikkaisiin seikkailuihin rakentamillaan laitteilla ja ajoneuvoilla.

Pii on isosisko, kahdeksanvuotias innokas keksijä, joka tekee hienoja rakennelmia kaikenlaisista löytämistään tavaroista.

Poju taas on Piin energinen pikkuveli, joka pääsee mukaan kaikkiin siskonsa leikkeihin.

Molla, Jiiri, Poppi ja Zippi ovat Piin ja Pojun leluja ja nekin pääsevät mukaan mielikuvitusmaailmaan seikkailemaan. Molla on Piin mollamaija ja Jiiri Pojun sankarihahmolelu. Poppi ja Zippi taasen ovat hassunkurinen parivaljakko, he puhuvat ihan omaa kieltään, touhuten ja kommeltaen muiden matkassa.

Leikkien tiimellyksessä esiin tulevien ongelmien selvittämiseksi tarvitaan yleensä Piin tuumatuokio. Silloin Pii löytää kekseliäät ratkaisut omaan tapaansa päättelyn ja kokeilun kautta.

Sarjaan kuuluu 42 noin 11 minuutin pituista osaa. Se on suunnattu alle kouluikäisille ja se pyrkii innostamaan lapsia kiinnostumaan luonnontieteistä, matematiikasta ja teknologiasta.

Pii ja Poju tavataan Pikku Kakkosessa sunnuntaiaamuisin 9.9. lähtien. Ohjelma on katsottavissa myös Areenassa 30 päivää ensilähetyksestä.

Lisää ohjelmasta

 • Tellustajat Pikku Kakkosessa

  Metsäneläimet perustavat oman uutistoimiston.

  Metsäneläimet perustavat oman uutistoimiston, koska kaikilla heillä on sama tavoite: saada maailmasta parempi paikka!

 • Hilkka Hämähäkin verkkosanomat: Roskien kerääjät

  Roskien kerääminen on hauskaa, helppoa ja ilmaista.

  Roskien kerääminen on hauskaa, helppoa ja ilmaista. Sitä voi harrastaa yksin tai porukalla niin, että kerää yhden roskan päivässä tai järjestää vaikka roskankeruukisat! Tellustajat-verkkosanomien toimittaja Hilkka Hämähäkki raportoi!

 • Muistatko Syrhämän?

  Veikko Paasi teki dokumentin Syrhämästä.

  Veikko Paasi halusi tutustua pelottavaan, mutta samalla kiehtovaan Syrhämään uudestaan, ja teki sarjan synnystä ja tuotannosta dokumentin media-alan oppityönä.