Hyppää pääsisältöön

Teeman syksyn 2018 elokuvat ja Teemalauantait

Kollaasi Teeman syksyn 2018 elokuvista: Seitsemän samuraita, Tallinnan pimeys, Kolme väriä: Sininen, Älkää koskeko, Kyykynen oksalla istui olevaista pohtien, Operaatio Avalanche
Kollaasi Teeman syksyn 2018 elokuvista: Seitsemän samuraita, Tallinnan pimeys, Kolme väriä: Sininen, Älkää koskeko, Kyykynen oksalla istui olevaista pohtien, Operaatio Avalanche Yle Teema,teeman elokuvat

Kino Klassikossa vietetään ranskalaisen elokuvan syksyä. Loppusyksystä nähdään Akira Kurosawan samuraielokuvia. Ensi-illoissa mm. salaisuuksia kuulennoista ja uutta elokuvaa Ranskasta. Teeman elokuvafestivaali valtaa kanavan 28.12.–2.12.

tiistai 4.9. klo 21.55 Hysteria Areenassa 30 päivää
(Suomi 1993) Rosa Liksomin ja Kari Pullisen aiheeseen perustuva komedia suomalaisesta Samista ja hänen absurdeista seikkailuistaan ympäri juuri itsenäistynyttä Baltiaa. N: Sam Huber, Carmen Mikiver. O: Pekka Karjalainen.

keskiviikko 5.9. klo 21.45 Ensimmäinen kuunkävijä (7) Areenassa 90 päivää
(Pervyje na lune, Venäjä 2005) Onnistuttiinko jo vuonna 1938 lähettämään raketilla miehitetty satelliitti kuuhun? Ryhmä toimittajia selvittävät huippusalaista asiakirjaa, jonka mukaan Neuvostoliitossa olisi onnistuttu lähettämään mies onnistuneesti avaruuteen. Aleksei Fedortšenkon mukadokumentti vuodelta 2005 kertoo vaietusta salaliitosta.

torstai 6.9. klo 21.00 Matka ranskalaiseen elokuvaan Areenassa 30 päivää
(Voyage à travers le cinéma français, Ranska 2016) Ranskalaisen elokuvantekijän Bertrand Tavernierin matka Ranskan elokuvan halki – ohjaajan henkilökohtainen esitys klassisesta ranskalaiselokuvasta 1930-luvulta 1970-luvulle, Jean Gabinista Eddie Constantineen, Renoirista Melvilleen.

perjantai 7.9. klo 21.00 '71 (16) Areenassa 14 päivää
(Britannia 2014) Useilla festivaaleilla palkittu jännitysdraama räjähdysherkästä Belfastista vuonna 1971. Nuori brittisotilas joutuu eroon kumppaneistaan ja asemiesten jahtaamaksi. Yrittäessään yöllä päästä sisällissotaa käyvän kaupungin läpi turvaan hän kohtaa yllättäviä liittolaisia ja vihollisia konfliktin molemmilta puolilta. Ohjaus Yann Demange.

Juoksijoita öisellä kadulla. Kuva elokuvasta '71.
'71. Juoksijoita öisellä kadulla. Kuva elokuvasta '71. elokuvat,Belfast,Yann Demange,'71

sunnuntai 9.9. klo 12.00 Matka ranskalaiseen elokuvaan Areenassa 30 päivää
Uusinta torstailta 6.9.

tiistai 11.9. klo 12.00 Laulu tulipunaisesta kukasta (12) Areenassa vain suorana
(Suomi 1938) Ohjaajalegendan varhaisin säilynyt elokuva on sovitus Johannes Linnankosken romaanista, maaseudun hurmurin vaellusvuosista. O: Teuvo Tulio. N: Kaarlo Oksanen, Rakel Linnanheimo, Mirjami Kuosmanen. Mv.

tiistai 11.9. klo 21.55 Marraskuun harmaa valo (16) Areenassa 30 päivää
(Suomi 1993) Suomalainen liikemies pelaa kissa- ja hiirileikkiä Tallinnassa paikallisen rikostarkastajan ja mafian kanssa. N: Esko Salminen, Jelena Kostina, Madis Kalmet. Ohjaus: Anssi Mänttäri.

keskiviikko 12.9. klo 21.45 Operaatio Avalanche (12) Areenassa 14 päivää
(Operation Avalanche, USA 2016) Kylmän sodan huipentuessa CIA epäilee neuvostovakoojan sabotoivan Nasan Apollo-ohjelmaa. Kaksi salaista agenttia, jotka ovat tekevinään dokumenttia avaruuskilvasta etsivät myyrää. He havaitsevat kuitenkin vielä järkyttävämmän asian, joka pidetään salassa kaikin keinoin. Matt Johnsonin ohjaama konspiraatiotrilleri.

torstai 13.9. klo 21.00 Rakastajatar (12) Areenassa 7 päivää
(Casque d'or, Ranska 1952) Yksi elokuvahistorian suurista rakkaustarinoista on myös nostalginen, huolella koottu ajankuva 1890-luvun Pariisin alamaailmasta ja työläiskulttuurista tanssipaikkoineen, jokiretkineen ja laitakatuineen. Ohjaus: Jacques Becker. Pääosissa Simone Signoret, Serge Reggiani. Mv.

perjantai 14.9. klo 21.00 Suljettu piiri (12) Areenassa vain suorana
(Closed Circuit, Britannia 2013) Lontoossa oikeusjuttu terroristia vastaan tuo kaksi puolustusasianajajaa yhteen tunteiden, paranoian ja salaliittojen merkeissä. Ohjaus John Crowley. Pääosissa Eric Bana, Rebecca Hall, Ciaran Hinds.

lauantai 15.9. klo 21.00 Teemalauantai: Agnès Varda
Illan tähti, vastikään elämäntyöstään Oscarilla palkittu, samaan aikaan uudella Kasvot, kylät -elokuvallaan Oscar-ehdokkaana ollut Agnès Varda on eurooppalaisen elokuvan suuria mestareita, oman tiensä kulkija ja edelläkävijä, jonka visiota ei ikä ole hämärtänyt.
Klo 21.00 Kasvot, kylät Areenassa 90 päivää
(Visages, villages, Ranska 2017) Kolmekymppinen katutaiteilija ja yhdeksänkymppinen elokuvaohjaaja lähtevät kameroineen tien päälle. Yhteinen yhteisötaiteellinen valokuvaprojekti vie heidät ja tämän hurmaavan dokumenttielokuvan katsojat tapaamaan ja kuvaamaan oman elämänsä sankareita ympäri Ranskan maaseutua. Ohjaus Agnès Varda ja JR. Tv-ensi-ilta.
Klo 22.30 Onnen hetket Areenassa 30 päivää
(Le bonheur, Ranska 1965) Ranskan uuden aallon turhan vähän tunnettu merkkiteos, kolmiodraamasta kasvava perhetragedia, jonka ohjaaja Agnès Varda kertoo omaan tyyliinsä, hehkuvan värikkäänä ja romanttisena idyllinä. Pääosissa Jean-Claude Drouot, Marie-France Boyer ja Claire Drouot.

Claire Drouot ja Jean-Claude Drouot elokuvassa Onnen hetket (Le bonheur)
Onnen hetket. Claire Drouot ja Jean-Claude Drouot elokuvassa Onnen hetket (Le bonheur) Teemalauantai,Agnès Varda,Happiness,Ranskalaisen elokuvan uusi aalto,Onnen hetket

sunnuntai 16.9. klo 12.00 L'Atalante (S) Areenassa 14 päivää
(Ranska 1934) Nuorena kuolleen suuren ohjaajalupauksen Jean Vigon ainoa pitkä elokuva on hivelevän kaunis rakkaustarina jokilaivan nuoresta kipparista ja hänen tyttöystävästään. Pääosissa Jean Dasté, Dita Parlo ja Michel Simon. Mv.

tiistai 18.9. klo 12.00 Vihtori ja Klaara (7) Areenassa vain suorana
(Suomi 1939) Teuvo Tulion ainoa komedia, suositun sarjakuvan pohjalta tehty farssi löylytyksillä ja esineiden viskomisilla täytetystä avioliitosta. O: Teuvo Tulio. N: Eino Jurkka, Verna Piponius. Mv.

tiistai 18.9. klo 21.55 Tallinnan pimeys Areenassa 30 päivää
(Suomi/Viro 1993) Juuri itsenäistyneessä Virossa kansa tanssii kaduilla ja maan kultavaranto on tulossa kotiin. Mutta kaikki ei ole kohdallaan. Gangstereilla on suunnitelma. N: Ivo Uukkivi, Milena Gulbe. O: Ilkka Järvi-Laturi.

keskiviikko 19.9. klo 13.20 L'Atalante (S) Areenassa 14 päivää
Uusinta sunnuntailta 16.9.

keskiviikko 19.9. klo 21.45 Kyyhkynen oksalla istui, olevaista pohtien (12) Areenassa 14 päivää
(Ruotsi, 2014) Kaksi kehäraakkia pilailutarvikekauppiasta kohtaa ihmiskohtaloiden kavalkadin. Venetsian elokuvajuhlilla palkittu Roy Anderssonin elokuva on muistutus elämän suurenmoisuudesta ja ihmisen haavoittuvuudesta.

keskiviikko 19.9. klo 23.20 Luokkajuhla (7) Areenassa 14 päivää
(Återträffen, Ruotsi 2013) Taiteilija Anna Odell jätetään ainoana kutsumatta koulun luokkajuhliin. Hän tekee juhlista fiktiivisen lyhytelokuvan ja pyytää luokkakavereitaan katsomaan sen. O: Anna Odell.

torstai 20.9. klo 21.00 Varjojen yö Areenassa 7 päivää
(Le jour se lève. Ranska 1939) Klassinen aikansa suurten tähtien ranskalainen melodraama vuosikymmenten takaa; rikoksen tehnyt mies odottaa aamunkoittoa yksinään, vain muistot seuranaan... Pääosissa Jean Gabin, Arletty. Ohjaus: Marcel Carné. Mv.

perjantai 21.9. klo 21.05 Night Moves (12) Areenassa 14 päivää
(USA 2013) Nuoret ympäristöaktivistit päättävät siirtyä suoraan toimintaan räjäyttämällä padon mutta teolla on seurauksia myös heidän keskinäiselle luottamukselleen. Pääosissa Jesse Eisenberg, Dakota Fanning. Ohjaus Kelly Reichardt.

Nainen ja mies istuvat autossa ja katsovat omista ikkunoistaan ulos.
Night Moves. Nainen ja mies istuvat autossa ja katsovat omista ikkunoistaan ulos. Kuva: The Match Factory GmbH / Yle Kuvapalvelu elokuvat,Night Moves

lauantai 22.9. klo 20.00 Teemalauantai: Back to Black: Amy Winehouse
Uusi dokumentti 2000-luvun parhaisiin albumeihin kuuluvasta Back to Black -levystä avaa Amy Winehouse -teemaillan. Illan muut ohjelmat ovat Oscar-palkittu dokumenttielokuva Amy sekä konserttitaltio Lontoosta vuodelta 2007.
Klo 20.00 Rockin klassikkolevyt: Amy Winehouse Areenassa 30 päivää
(Classic Albums: Amy Winehouse: Back to Black, Britannia 2018) Uusin jakso suositussa Classic Albums -sarjassa käsittelee Amy Winehousen vuonna 2006 ilmestynyttä studioalbumia Back to Black. Ensi-ilta.
Klo 21.00 Amy Areenassa 7 päivää
(Britannia 2015) Arkistomateriaaleista taitavasti koottu, pysähdyttävä dokumenttielokuva alkoholimyrkytykseen 27-vuotiaana kuolleesta lahjakkaasta laulajasta Amy Winehousesta. Oscar-voittaja 2016. Ohjaus Asif Kapadia. (U)
Klo 23.00 Amy Winehouse: Live at Porchester Hall Areenassa 30 päivää
Alkuvuonna 2007 Amy Winehouse (1983–2011) valittiin Britannian parhaaksi naisartistiksi. Toukokuussa 2007 hän esiintyi nyt nähtävässä konsertissa Lontoon Porchester Hallissa. Mukana mm. Rehab, You Know I'm No Good, Valerie ja Back to Black. (U)

sunnuntai 23.9. klo 12.00 Yöperhonen Areenassa 30 päivää
(La chienne, Ranska 1931) Jean Renoirin varhainen klassikko naisesta, joka ryhtyy hissukkamaisen miehen rakastajattareksi vain hankkiakseen rahaa parittajalleen. Pääosissa Michel Simon, Janie Marèse, Georges Flamand. Mv.

tiistai 25.9. klo 12.00 Unelma karjamajalla (7) Areenassa vain suorana
(Suomi 1940) Hehkuva maalaisdraama viattomasta piikatytöstä, joka joutuu puijarien ja tragedioiden, juorujen ja vainojen uhriksi. O: Teuvo Tulio. N: Sirkka Salonen, Olga Tainio, Kille Oksanen. Mv.

tiistai 25.9. klo 21.55 Yöjuna (12) Areenassa 7 päivää
(Suomi 1996) Junaonnettomuutta selvittävän lautakunnan sihteerin oma-aloitteiset tutkimukset johtavat vaarallisille sivuraiteille. N: Santeri Kinnunen, Vera Kiiskinen, Åke Lindman. O: Arto Lehkamo.

keskiviikko 26.9. klo 13.25 Amy Areenassa 7 päivää
Uusinta lauantailta 22.9.

keskiviikko 26.9. klo 22.00 Menneisyys (7) Areenassa 14 päivää
(Le passé, Ranska 2013) Monisyinen ihmissuhdedraama eroprosessista. Kun Ahmad palaa vuosien jälkeen Iranista Pariisiin, ex-vaimolla on uusi mies. Kaikilla on salattavaa ja epäilyksiä toistensa suhteen. Ohjaus Asghar Farhadi.

Bérénice Bejo ja Tahar Rahim elokuvassa Menneisyys.
Menneisyys. Bérénice Bejo ja Tahar Rahim elokuvassa Menneisyys. Asghar Farhadi,elokuvat,Bérénice Bejo,Menneisyys,Tahar Rahim

torstai 27.9. klo 21.00 Älkää koskeko (12) Areenassa 7 päivää
(Touchez pas au grisbi, Ranska/Italia 1954) Jacques Beckerin ohjaama rikosklassikko ikääntyneenä gangsterina, jonka on palattava eläkkeeltä kun vanhan kultasaaliin tavoittelijat sieppaavat hänen entisen rikoskumppaninsa ja parhaan ystävän. Pääosissa Jean Gabin, Lino Ventura ja Jeanne Moreau. Mv.

perjantai 28.9. klo 21.00 Bélierin perhe (S) Areenassa 14 päivää
(La famille Bélier, Ranska 2014) Draamakomediassa teini-ikäinen Paula auttelee kuuroja vanhempiaan maatilalla ja torilla mutta liityttyään koulunsa kuoroon Paula huomaa olevansa lahjakas laulaja ja kuunnella pariisilaisen musiikkikoulun kutsua. Ohjaus Eric Lartigau.

lauantai 29.9. klo 21.05 Teemalauantai: Taiteen rakastajia
Tahtonaisten, taiteen ja erinomaisten dokumenttielokuvien illassa kerrotaan kahden mesenaatin ja museon perustajan, Peggy Guggenheimin ja Sara Hildénin tarinat.
Klo 21.05 Peggy Guggenheim, taiteen rakastaja Areenassa 90 päivää
(Peggy Guggenheim: Art Addict, USA 2015) Miljonäärisuvun outo lintu, boheemi oman tiensä kulkija Peggy Guggenheim (1898–1979) rakasti taidetta ja taiteilijoita. Uusi dokumenttielokuva kertoo, miten hänestä tuli yksi 1900-luvun merkittävimmistä modernin taiteen kerääjistä ja mesenaateista. Värikästä elämää täynnä taidetta, surrealismia ja suhteita kommentoi myös Peggy itse ennen kuulumattomalla ääninauhalla. Ohjaus Lisa Immordino Vreeland. Tv-ensi-ilta.
Klo 22.40 Mesenaatti Areenassa 30 päivää
(Suomi 2013) Kuka oli Sara Hildén (1905–1993)? Pia Andellin dokumenttielokuva kertoo tamperelaisesta taiteenkeräilijästä ja piinkovasta liikenaisesta muodin ja modernin taiteen maailmassa, eräästä avioliitosta, sen onnellisista hetkistä, mutta myös alkoholismista, erosta ja eron seurauksista. "Hieno pala suomalaista kulttuurihistoriaa." (HS) (U)

sunnuntai 30.9. klo 12.00 Murhaaja asuu numerossa 21 (7) Areenassa 14 päivää
(L'assassin habite au 21, Ranska 1942) Tunnelmallinen noir-jännäri, jossa komisario asettuu salanimellä pariisilaiseen täysihoitolaan löytääkseen sarjamurhaajan sen asukkaiden joukosta. O: Henri-Georges Clouzot.

tiistai 2.10. klo 12.00 Sellaisena kuin sinä minut halusit (12) Areenassa vain suorana
(Suomi 1944) Melodramaattinen kertomus saariston tytöstä, joka lähtee kaupunkiin, joutuu vietellyksi ja turmion tielle. O: Teuvo Tulio. N: Marie-Louise Fock, Ture Ara, Kunto Karapää, Lauri Korpela. Mv.

tiistai 2.10. klo 21.55 Insiders (16) Areenassa 14 päivää
(Suomi 1989) Elokuva 1980-luvun juppikulttuurista, eli nuorista, jotka itkevät mieluummin Alfa Romeossa kuin Ladassa. Pääosissa Mikko Reitala, Ilkka Heiskanen, Niina Nurminen ja Markku Mustonen. Ohjaus Lauri Törhönen.

keskiviikko 3.10. klo 22.00 Elämän tanssi (16) Areenassa 14 päivää
(La danza de la realidad, Chile 2013) Ohjaaja Alejandro Jodorowskyn omaelämäkerrallinen kasvutarina, joka alkaa 1930-luvun Chilessä. Vahvasti surrealistinen teos avaa Jodorowskyn elokuvien maailmaa.

Jeremías Herskovits on nuori Alejandro elokuvassa Elämän tanssi
Elämän tanssi. Jeremías Herskovits on nuori Alejandro elokuvassa Elämän tanssi teeman elokuvat

torstai 4.10. klo 21.05 Kiusaus (S) Areenassa 7 päivää
(Léon Morin, prêtre, Ranska/Italia 1961) Jean-Paul Belmondo ja Emmanuelle Riva näyttelevät Jean-Pierre Melvillen klassikossa nuorta pappia ja häneen vetoa tuntevaa ateistista naista, joka päättää kastaa puolijuutalaisen tyttärensä katoliseksi pelastaakseen hänet karkotukselta miehitetyssä Ranskassa. Mv.

perjantai 5.10. klo 21.05 Vanha rouva Pariisissa (S) Areenassa 14 päivää
(My Old Lady, Englanti 2014) Sympaattisessa komediassa amerikkalainen tyhjätasku perii Pariisista asunnon, jonka mukana tulee kuitenkin sen iäkäs asukas. Pääosissa: Kevin Kline, Maggie Smith, Kristin Scott Thomas.

lauantai 6.10. klo 21.20 Teemalauantai: Kissoja ja koiria
Kissojen, koirien, ihmisten, elämän, Istanbulin ja Laurie Andersonin ystävien toiveilta: DocPoint-festivaalilla ihastuttanut dokumenttielokuva Istanbulin kissoista sekä haikea ja viisas essee-elokuva kuolemasta, surusta ja koirasta nimeltä Lolabelle.
Klo 21.20 Istanbulin kissat Areenassa 30 päivää
(Kedi, USA/Saksa/Turkki 2016) Istanbulin kaduilla kulkee täysin vapaasti satojatuhansia kissoja. Tämä on heidän tarinansa. Ohjaus Ceyda Torun. "Dokumenttielokuva täynnä hiljaista taikaa – syvästi vaikuttava, yhtä aikaa unenomainen ja tarkka pohdinta luonnonvoimien selviämisestä ja menestymisestä teollistuneessa maailmassa." (Variety) Tv-ensi-ilta.
Klo 22.40 Koiran sydän Areenassa 24 päivää
(Heart of a Dog, USA 2015) Muusikko-taiteilija Laurie Andersonin kaunis, hauska, haikea ja lohduttava elokuva kuolemasta ja surusta. Essee-elokuva on omistettu Lou Reedille, pääosassa on pariskunnan koira Lolabelle. (U)

sunnuntai 7.10. klo 12.00 Riemuloma Rivieralla (S) Areenassa 14 päivää
(Les vacances de M. Hulot, Ranska 1953) Jacques Tatin parhaimpiin kuuluva komedia ihmisten ja ympäristönsä kanssa alati törmäilevän herra Hulot'n kommelluksista rannikon lomakeskuksessa.

tiistai 9.10. klo 12.00 Rakkauden risti (12) Areenassa vain suorana
(Suomi 1946) Aleksandr Pushkinin novelliin perustuva traaginen rakkaustarina majakanvartijan tyttärestä ja kaupunkilaismiehestä. O: Teuvo Tulio. N: Regina Linnanheimo, Oscar Tengström, Ville Salminen.

tiistai 9.10. klo 21.55 Il Capitano (16) Areenassa 30 päivää
(Ruotsi 1991) Jan Troellin elokuva suomalaisnuorten päämäärättömästä ryöstömatkasta, joka päättyy järkyttyttävään kolmoissurmaan Pohjois-Ruotsissa. Perustuu tositapahtumiin. Päärooleissa Antti Reini ja Maria Heiskanen.

Antti Reini ja Maria Heiskanen nuorisorikollisina elokuvassa Il Capitano (1991).
Il Capitano. Antti Reini ja Maria Heiskanen nuorisorikollisina elokuvassa Il Capitano (1991). Antti Reini,Il Capitano (Elokuva),Maria Heiskanen,Jan Troell

keskiviikko 10.10. klo 22.00 Pasolini Areenassa 14 päivää
(Italia 2014) Abel Ferraran kollaasi kirjailija ja ohjaaja Pier Paolo Pasolinin elämän viimeisistä päivistä ja keskeneräisistä töistä. Pasolinia yhteiskuntakriitikkona ja elokuvataiteen rajojen rikkojana esittää Willem Dafoe. Muissa rooleissa Maria de Medeiros, Riccardo Scamarcio.

torstai 11.10. klo 21.00 Saint-Paulin kelloseppä (S) Areenassa 7 päivää
(L'horloger de Saint-Paul, Ranska 1974) Georges Simenonin aiheeseen perustuva elokuva hiljaista elämää viettävästä lyonilaisesta kellosepästä, jonka aikuistuva poika joutuu poliisin etsimäksi tehtaanomistajan murhasta epäiltynä. Bertrand Tavernierin läpimurto-ohjaus palkittiin Berliinin elokuvafestivaalilla.

perjantai 12.10. klo 21.00 A Most Wanted Man (12) Areenassa 14 päivää
(USA 2014) John LeCarrén romaaniin perustuva trilleri, jossa Hampuriin saapuva tshetsheenimuslimi herättää tiedustelupalvelujen mielenkiinnon. Pääosissa Philip Seymour Hoffman, Rachel McAdams, Willem Dafoe. Ohjaus Anton Corbijn.

lauantai 13.10. klo 21.00 Teemalauantai: Ryhmiksen puoli vuosisataa
Teatteri-ilta vietetään legendaarisen Ryhmäteatterin seurassa.
Klo 21.00 Ryhmäteatteri Areenassa 6 kk
(Suomi 2018) Mika Kaurismäen dokumenttielokuva 50 vuotta vastikään täyttäneestä helsinkiläisteatterista. Teatterin vaiheita ja sattumuksia esiripun molemmin puolin ovat muistelemassa mm. Kari Heiskanen, Pirkka-Pekka Petelius, Martti Suosalo, Ulla Tapaninen, Vesa Vierikko, Mika Myllyaho ja Susanna Kuparinen.
Klo 22.30 Älä itke Iines Areenassa 30 päivää
(Suomi 1987) Ryhmäteatterin ja ohjaaja Janne Kuusen yhteistyönä syntynyt anarkistinen elokuvailottelu kertoo kerrostalon vintillä kommuunissa asuvasta sopeutumattomasta nelikosta. Mukana Eija Vilpas, Sari Mällinen, Pirkka-Pekka Petelius, Kari Väänänen, Kari Heiskanen, Vesa Vierikko, Maija Leino ja Pertti Sveholm.

Eija Vilpas ja luuranko elokuvassa Älä itke Iines
Älä itke Iines. Eija Vilpas ja luuranko elokuvassa Älä itke Iines Ryhmäteatteri,Teemalauantai,Älä itke Iines,Eija Vilpas,teeman elokuvat

sunnuntai 14.10. klo 12.00 Puhdasta jälkeä Areenassa 30 päivää
(Lucky Jo, Ranska 1964) Eddie Constantinen tähdittämä rikoskomedia murtovarkaista, jotka alkavat syyttää epämiellyttävän säännöllisestä huono-onnisuudestaan yhtä joukkion jäsenistä. Ohjaus Michel Deville. Mv.

tiistai 16.10. klo 12.00 Levoton veri (12) Areenassa vain suorana
(Suomi 1946) Kolmiodraama kahdesta sisaruksesta, jotka kamppailevat samasta miehestä hulluuteen asti. Pääosissa Jussi-palkittu Regina Linnaheimo sekä Eino Katajavuori ja Toini Vartiainen. O: Teuvo Tulio. Mv.

tiistai 16.10. klo 22.00 Paperitähti (16) Areenassa 14 päivää
(Suomi 1989) Tositapahtumiin pohjautuva elokuva alkoholisoituneesta missistä, kolmesta miehestä ja säälimättömästä hyväksikäytöstä. N: Pirkko Hämäläinen, Kari Väänänen ja Hannu Lauri. O: Mika Kaurismäki.

keskiviikko 17.10. klo 22.00 Valmistujaiset (12) Areenassa 30 päivää
(Bacalaureat, Romania 2016) Romanialaisen lääkäriperheen tyttärellä on mahdollisuus saada hyvä opiskelupaikka ulkomailla. Juuri ennen ylioppilaskirjoutuksia hän joutuu päällekarkauksen uhriksi. Muuten niin tiukkamoraalinen isä alkaa tässä tilanteessa tinkimään periaatteistaan. Ohjaus Cristian Mungiu.

torstai 18.10. klo 21.10 Rashomon – paholaisen temppeli (12) Areenassa 14 päivää
(Rashomon, Japani 1950) Akira Kurosawan samuraielokuvien sarjan käynnistää japanilaisen elokuvan kansainvälinen läpimurtoteos, joka kertoo metsässä tapahtuneesta murhasta - eri todistajien näkemänä aina erilaisin tuloksin. Pääosissa Toshiro Mifune, Machiko Kyo. Mv.

perjantai 19.10. klo 21.00 Valheiden labyrintti (12) Areenassa 14 päivää
(Im Labyrinth des Schweigens, Saksa 2014) Vuodesta 1958 käynnistyvä tosipohjainen elokuva nuoresta saksalaisesta syyttäjästä, joka yrittää saattaa entiset natsirikolliset oikeuteen mutta törmää kaikkialla vaikenemisen ja valheiden salaiittoon. O: Giulio Ricciarelli.

lauantai 20.10. klo 21.30 Teemalauantai: Samuel Fuller – shokkeja ja suudelmia
Teemalauantaissa kaksi Samuel Fullerin kuuluisinta ja hurjinta elokuvaa.
Klo 21.30 Alaston suudelma (16) Areenassa 30 päivää
(The Naked Kiss, USA 1964) Samuel Fullerin ohjaama hurja melodraama entisestä prostituoidusta, joka pakenee menneisyyttään perisuloiseen amerikkalaiseen pikkukaupunkiin ja yrittää aloittaa uuden elämän. Pääosissa Constance Towers, Anthony Eisley ja Michael Dante.
Klo 23.00 Shokkikäytävä (16) Areenassa 30 päivää
(Shock Corridor, USA 1963) Samuel Fullerin rankassa klassikkoelokuvassa Pulitzer-palkintoa jahtaava lehtimies etsii murhaajaa soluttautumalla mielisairaalaan mutta löytääkin koko kansakunnan hulluuden tilassa. Pääosissa Peter Breck, Constance Towers, Gene Evans, James Best, Hari Rhodes.

Kuva Samuel Fullerin elokuvasta Shokkikäytävä (1963).
Shokkikäytävä. Kuva Samuel Fullerin elokuvasta Shokkikäytävä (1963). Shokkikäytävä,Samuel Fuller,elokuvat,Teemalauantai

tiistai 23.10. klo 12.00 Intohimon vallassa (12) Areenassa vain suorana
(Suomi 1947) Hurja melodraama tukkilaisesta ja rikkaan talon tyttärestä, joiden rakkautta säätyrajat ja vanha kirous varjostavat. O: Teuvo Tulio. N: Regina Linnanheimo, Kullervo Kalske. Mv.

keskiviikko 24.10. klo 22.05 Kaksi päivää, yksi yö (12) Areenassa 7 päivää
(Deux jours, une nuit, Belgia 2014) Sandralla on viikonloppu aikaa taivuttaa työkaverinsa uhraamaan bonuksensa, jotta hän saisi pitää työpaikkansa. N: Marion Cotillard. O: J-P & Luc Dardenne.

torstai 25.10. klo 21.10 Seitsemän samuraita (12) Areenassa 14 päivää
(Shichinin no samurai, Japani 1954) Maailmankuulu seikkailuelokuva ja Akira Kurosawan pääteos kylästä, joka palkkaa muutaman samurain turvakseen kiertelevää rosvojoukkiota vastaan. Pääosissa Toshiro Mifune, Takashi Shimura.

perjantai 26.10. klo 21.00 Kolme väriä: Sininen (12) Areenassa 30 päivää
(Trois couleurs: Bleu, Ranska 1993) Krzysztof Kieslowskin ohjaaman Kolme väriä -trilogian avauselokuva on kertomus naisesta, joka menetettyään perheensä yrittää aloittaa elämäänsä uudelleen. N: Juliette Binoche.

lauantai 27.10. klo 20.00 Janis: Little Girl Blue Areenassa 30 päivää
(USA 2015) Dokumenttielokuva kertoo ainutlaatuisen rock- ja blueslaulajan Janis Joplinin (1943–1970) tarinan. Kertomuksen punaisena lankana toimivat Joplinin läheisilleen kirjoittamat kirjeet, joille äänen antaa muusikko Cat Power. Ohjaus Amy J. Berg. (U)

lauantai 27.10. klo 21.40 Teemalauantai: Ghiblin paluu
Toiveuusintana ilta unten, hulluuden ja lentävän sian seurassa.
Klo 21.40 Porco Rosso (7) Areenassa vain suorana
(Kurenai no buta, Japani 1992) Hayao Miyazakin palkittu animaatioelokuva on sankarillinen kertomus lentäjäveteraanista, joka siaksi muuttuneena taistelee ilmojen rosvoja vastaan. Alkuperäinen japaninkielinen versio. (U)
Klo 23.10 Unten ja hulluuden valtakunta Areenassa 4 päivää
(Yume to kyôki no ohkoku, Japani 2013) Dokumenttielokuva legendaarisesta japanilaisesta Ghibli-animaatiostudiosta ja sen kokoavasta voimasta, animaatiotaiteilija Hayao Miyazakista. Mukana myös Isao Takahata. Ohjaus Mami Sunada. (U)

tiistai 30.10. klo 12.00 Hornankoski (12) Areenassa vain suorana
(Suomi 1949) Koski pauhaa ja tunteet räiskyvät Teuvo Tulion melodraamassa, jossa veljekset rakastuvat samaan naiseen. O: Teuvo Tulio. N: Regina Linnanheimo, William Markus, Åke Lindman. Mv.

keskiviikko 31.10. klo 22.05 Rouva Hyde Areenassa 30 päivää
(Madame Hyde, Ranska 2017) Serge Bozonin ohjaama, farssimaisia piirteitä sisältävä elokuva kaikkien halveksimasta ujosta ammattikoulun fysiikan opettajasta, joka sattuman kautta kokee hetkillisiä voimaannuttavia muodonmuutoksia. N: Isabelle Huppert, Romain Duris, José Garcia.

Isabelle Huppert opettajana elokuvassa Rouva Hyde.
Rouva Hyde. Isabelle Huppert opettajana elokuvassa Rouva Hyde. Isabelle Huppert,Ranskalainen elokuva,Madame Hyde,Serge Bozon

torstai 1.11. klo 21.00 Seittien linna (12) Areenassa 14 päivää
(Kumonosu-jou, Japani 1957) Akira Kurosawan ohjaama samuraiversio Shakespearen Macbethistä, kunnianhimoisen ylimyksen yrityksestä kaapata valta itselleen. Pääosissa Toshiro Mifune, Isuzu Yamada, Takashi Shimura. Mv.

perjantai 2.11. klo 21.10 Kolme väriä: Valkoinen (12) Areenassa 30 päivää
(Trois couleurs: blanc, Ranska/Puola 1994) Väritrilogian toinen osa on musta komedia puolalaismiehestä, joka avioeron jälkeen palaa kotimaahansa ja yrittää voittaa takaisin vaimonsa rakkauden. O: Krzysztof Kieslowski.

lauantai 3.11. klo 20.00 Teemalauantai: Sting!
Pyhäinpäivän ilta vietetään Stingin seurassa. Pitkässä Teemalauantaissa uusi dokumentti, Pariisin-konsertti ja David Lynchin scifi-spektaakkeli, jossa nuori Sting näyttelee julmuria nimeltä Feyd-Rautha Harkonnen.
Klo 20.00 Sting, vapaa mies Areenassa 90 päivää
(Sting: A Free Man, Ranska 2017) Lähikuva Gordon Matthew Sumnerista eli laulaja-lauluntekijä Stingistä – vapaasta miehestä, joka on saavuttanut lähes kaiken mutta jolla on yhä levoton sydän. Takana on yli 40 vuotta musiikillista uraa Policesta The Last Ship -projektiin ja uusimpaan 57th & 9th -albumiin. Ohjaus Julie Veille. Ensiesitys.
Klo 21.00 Sting Pariisissa
(Sting: Live At The Olympia Paris, Ranska 2017) Taltiointi Stingin Suomeenkin ulottuneelta maailmankiertueelta 57th & 9th, mukana uusia biisejä ja Police-klassikkoja. Ensiesitys.
Klo 22.40 Dyyni (16) Areenassa 7 päivää
(Dune, USA 1984) David Lynchin kiistelty tulkinta Frank Herbertin klassisesta scifi-romaanista. Pääosissa Kyle MacLachlan, Francesca Annis, Richard Jordan, Brad Dourif, Sting ja Sean Young. (U)

Feyd-Rautha Harkonnen (Sting) elokuvassa Dyyni
Dyyni. Feyd-Rautha Harkonnen (Sting) elokuvassa Dyyni Teeman elokuvafestivaali,Dyyni,David Lynch,Sting,teeman elokuvafestivaali 2018

tiistai 6.11. klo 12.00 Rikollinen nainen (12) Areenassa vain suorana
(Suomi 1952) Regina Linnanheimon kirjoittama ja Teuvo Tulion ohjaama melodraama naisesta, miehestä ja mustasukkaisuudesta. N: Regina Linnanheimo, Eija Karipää, Tauno Majuri, Kurt Ingvall. Mv.

keskiviikko 7.11. klo 22.15 Mitä tuleman pitää Areenassa 30 päivää
(L'avenir, Ranska 2016) Nathalien, perheenäidin ja lukion filosofianopettajan elämä murenee, kun kaikki mikä on hänelle tärkeää katoaa. Mia Hansen-Löven ohjaama elokuva kertoo sinnikkäästä elämän tarkoituksen uudelleen etsimisestä. Pääosassa Isabelle Huppert.

torstai 8.11. klo 21.00 Kätketty linnake (12) Areenassa 14 päivää
(Kakushi toride no san akunin, Japani 1958) Seikkailuelokuvan klassikossa kaksi talonpoikaa todistaa sodassa tappiolle joutuneen prinsessan ja kenraalin pakomatkaa. Ohjaus Akira Kurosawa. Pääosissa Toshiro Mifune, Misa Uehara.

perjantai 9.11. klo 21.00 Kolme väriä: Punainen (12) Areenassa 30 päivää
(Trois couleurs: Rouge, Ranska/Sveitsi/Puola 1994) Krzysztof Kieslowskin väritrilogian päätöselokuva kertoo nuoresta mallista, joka huomaa uteliaisuuden kalvavan iäkästä naapuria. N: Irène Jacob, Jean-Louis Trintignant.

lauantai 10.11. klo 21.00 Teemalauantai: Iso D
Teemaillan tähti on Suomi-viihteen jättiläinen, Mr. Tähtitehdas Danny eli Ilkka Lipsanen. Uuden dokumenttielokuvan lisäksi kaivellaan Ylen arkistoja.
Klo 21.00 Ikimuistoinen: Danny Areenassa 30 päivää
Nuori laulajatähti Danny esiintyy televisiossa vuosina 1966–1971. Mukana kappaleet Work Song, For Your Love, The House of the Rising Sun, Kesäkatu, Hiljainen kitara, Sing Sing Sing, Ei ole kaikki miltä näyttää, Voit luottaa ystävään ja Vähän ennen kyyneleitä.
Klo 21.30 Danny Areenassa toistaiseksi
(Suomi 2016) Uusi dokumenttielokuva kertoo Ilkka Lipsasen tarinan lapsuudesta tähteyteen ja kypsään ikään, tanssilavojen takahuoneista kesähuvilalle. Mukana mm. Pepe Willberg, Fredi, Erika Vikman ja Diandra. Ohjaus Sakari Saksa. Tv-ensi-ilta.
23.10 Superdanny Areenassa 30 päivää
Hurja Danny 70 Systeemi -show on taltioitu Kalajoella elokuussa 1970. Keikan lomassa Iso-D kertoo ajatuksiaan musiikkibisneksestä ja showmaailmasta. Lavalla myös nouseva tähti Kisu.

tiistai 13.11. klo 12.00 Mustasukkaisuus (12) Areenassa vain suorana
(Suomi 1953) Teuvo Tulion kiihkeä draama sisaruksista, jotka kilpailevat samasta miehestä. Yhdistelmä tukkilaisromantiikkaa, kiihkeitä tunteita ja hulluutta. N: Regina Linnanheimo, Eero Paganus, Assi Raine. Mv.

keskiviikko 14.11. klo 22.00 Gomorra (16) Areenassa 30 päivää
(Italia 2008) Roberto Savianon romaaniin perustuva, Cannesissa palkittu elokuva kuvaa viittä napolilaisen mafian ytimessä tai sen välittömässä läheisyydessä vaikuttavaa ihmiskohtaloa. O: Matteo Garrone.

Kaksi nuorta rikollista uimahousuissa aseiden kanssa elokuvassa Gomorra.
Gomorra. Kaksi nuorta rikollista uimahousuissa aseiden kanssa elokuvassa Gomorra. Italialainen elokuva,Gomorra,Matteo Garrone

torstai 15.11. klo 21.00 Yojimbo – onnensoturi (12) Areenassa 14 päivää
(Yojimbo, Japani 1961) Akira Kurosawan tyylikäs samurai-klassikko toimi esikuvana Kouralliselle dollareita. Isännätön samurai alkaa juonikkaasti usuttaa kylän kilpailevia sotaherroja toisiaan vastaan. Pääosissa Toshiro Mifune, Tatsuya Nakadai, Isuzu Yamada.

lauantai 16.11. klo 20.00 Teatteri-ilta

tiistai 20.11. klo 12.00 Olet mennyt minun vereeni (12) Areenassa vain suorana
(Suomi 1956) Teuvo Tulion elokuva tehtaantytöstä, jonka syöksykierrettä vauhdittavat onneton rakkaus ja alkoholi. Pääosissa Regina Linnanheimo, Ami Runnas, Rauha Rentola, Åke Lindman.

keskiviikko 21.11. klo 22.00 4 kuukautta, 3 viikkoa, 2 päivää (16) Areenassa 30 päivää
(4 luni, 3 saptamâni si 2 zile, Romania 2007) Cannesin elokuvafestivaalin pääpalkinnon voittanut elokuva kertoo Ceausescun ajasta. Opiskelijatyttö auttaa ystäväänsä hankkimaan laittoman abortin. O: Cristian Mungiu. N: Anamaria Marinca.

torstai 22.11. klo 21.00 Samuraimiekka (12) Areenassa 14 päivää
(Tsubaki sanjuro, Japani 1962) Yojimbon itsenäisessä jatko-osassa kyyninen ja resuinen soturi pysähtyy auttamaan nuoria idealisteja kamppailussa klaanin korruptiota vastaan. Ohjaus Akira Kurosawa. Pääosissa Toshiro Mifune, Tatsuya Nakadai, Takashi Shimura. Mv.

perjantai 23.11. klo 21.00 The Double – kaksoisolento (12) Areenassa 14 päivää
(Englanti 2013) Ujo Simon kohtaa karismaattisen kaksoisolentonsa, joka on luonteeltaan täysi vastakohta, ja elämä alkaa käydä tosi oudoksi. Dannykö se siellä laulaa? N: Jesse Eisenberg, Mia Wasikowska, Wallace Shawn, Yasmin Paige ja James Fox. O: Richard Ayoade.

Aiemmin perjantaille sijoitettu elokuva Sils Marian pilvet on jäänyt pois syksyn ohjelmistosta ja esitetään myöhemmin!

lauantai 24.11. klo 20.00 Teemalauantai: Iggy Pop
Superpitkä ilta punkin kummisedän Iggy Popin eli James Osterbergin, 71, seurassa. Mukana kolme komeaa ja keskenään tyystin erilaista dokumenttiensi-iltaa sekä palkittu konserttitaltio.
Klo 20.00 American Valhalla Areenassa 60 päivää
(Britannia 2017) Punkin kummisetä Iggy Pop ja Queens of the Stone Age -yhtyeen johtaja Josh Homme, amerikkalaisen rockin kaksi jättiläistä, ryhtyivät yhteistyöhön. Dokumenttielokuvassa American Valhalla seurataan tätä projektia läheltä, alusta asti. Ohjaus Andreas Neumann ja Joshua Homme. Tv-ensi-ilta.
21.20 Iggy Pop Albert Hallissa
(Iggy Pop Live at the Royal Albert Hall, 2016) Toukokuussa 2016 kuvattu Post Pop Depression -kiertueen päätöskeikka Royal Albert Hallissa. Iggy Popin bändissä soittavat Queens of the Stone Agen Josh Homme, Dean Fertita ja Troy Van Leeuwen sekä Arctic Monkeysin Matt Helders. (U)
22.35 Gimme Danger Areenassa 90 päivää
(USA 2016) Jim Jarmuschin ohjaama dokumenttielokuva kertoo Iggy Popin The Stooges -yhtyeen tarinan, suurella rakkaudella. "He keksivät musiikin uudelleen." Tv-ensi-ilta.
Klo 0.25 In Praise of Nothing Areenassa 30 päivää
(Serbia/Kroatia/Ranska 2017) Iggy Pop antaa äänen Ei-millekään eli toimii kertojana Boris Miticin esseistis-runollisessa ja aivan omanlaisessaan dokumenttielokuvassa, joka käsittelee kaikkea eikä mitään. Uuden Kinon tv-ensi-ilta.

Teeman elokuvafestivaali keskiviikosta sunnuntaihin 28.11.–2.12. ja lyhytelokuvien yö 21.12. Festivaaliohjelma sekä vuoden lopun elokuvat julkaistaan myöhemmin. Muutokset ja lisäykset ovat mahdollisia!

 • Neljän kirjailijan herkät hetket kirjastossa – Millainen on sinun kirjastotarinasi?

  Jos rakastat kirjastoa, jaa #kirjastotarina!

  Kirjastoilla on suuri merkitys suomalaisten elämässä! Leena Lehtolainen, Koko Hubara, Juha Itkonen ja Aleksi Delikouras käynnistävät kirjastotarinoiden keräyksen. Jaa sinäkin oma tarinasi hastagillä #kirjastotarina tai artikkelin lopussa olevalla lomakkeella. Nyt on kultainen hetki pitää kirjastoista meteliä ja kerätä tarinoita.

 • Iso D toi show'n Suomeen

  Teemalauantaissa dokumenttielokuva ja arkistojen aarteita.

  Teemalauantain tähti on Iso D, Suomi-viihteen jättiläinen, Mr. Tähtitehdas Danny eli Ilkka Lipsanen – mies joka toi show’n Suomeen. Danny-dokumenttielokuvan ensiesityksen lisäksi kaivellaan arkistojen aarteita.

 • Musiikkilegenda Brian Pern kertoo rockin noususta ja tuhosta

  BBC:n parodiasarjassa tosi ja fiktio sekoittuvat.

  Musiikkilegenda Brian Pern on nähnyt progen nousun ja rockin tuhon. Nyt hän kertoo, miten kaikki tapahtui. Teema esittää kaikki kolme tuotantokautta BBC:n komediasarjasta, jossa tosi ja fiktio sekoittuvat, yhteensä yhdeksän osaa. Teema tiistaisin 20.11.2018–22.1.2019 klo 20.30. Uusinnat perjantai-iltaisin.

Yle Teema

 • Sting! Pitkä ilta Gordon Sumnerin seurassa

  Uusi dokumentti ja konsertti sekä kulttielokuva Dyyni.

  Pyhäinpäivän ilta vietetään Teemalla Stingin eli Gordon Sumnerin, 67, seurassa. Pitkässä Teemalauantaissa nähdään uusi henkilökuva, viimeisimmältä kiertueelta taltioitu Pariisin-konsertti ja David Lynchin scifi-spektaakkeli Dyyni, jossa nuori Sting näyttelee julmuria nimeltä Feyd-Rautha Harkonnen.

 • Janis: Little Girl Blue

  Dokumenttielokuva ainutlaatuisesta Janis Joplinista

  Janis Joplin eli lyhyen, uhmakkaan ja säkenöivän elämän. Hän mursi rajoja niin esiintyjänä kuin naisena: rakasti täysillä, eli täysillä ja lauloi täysillä. Amy J. Bergin dokumenttielokuva kertoo hänen tarinansa.

 • Peggy Guggenheimilla oli paha addiktio – taiteeseen

  Dokumenttielokuva tahtonaisesta ja museon perustajasta.

  Dokumenttielokuva miljonäärisuvun oudosta linnusta, boheemista oman tiensä kulkijasta ja 1900-luvun tärkeimpiin modernin taiteen kerääjiin kuuluneesta Peggy Guggenheimista on täynnä taidetta ja rakkautta.

 • Eurooppalaisen elokuvan mestari Agnès Varda kulkee yhä omia teitään

  Teemalauantaissa kaksi Vardaa: Kasvot, kylät ja Onnen hetket

  Elokuvaohjaaja Agnès Varda on oman tiensä kulkija ja edelläkävijä, jonka visiota ei ikä ole hämärtänyt. Uusi Kasvot, kylät -elokuva seuraa Vardan ja nuoren katutaiteilijan JR:n kiehtovaa yhteisötaiteellista valokuvaprojektia ympäri Ranskaa. Lisäksi Teemalauantaissa esitetään Ranskan uuden aallon merkkiteos Onnen hetket, jonka Varda ohjasi hehkuvissa väreissä vuonna 1965.

 • Marianne Faithfullilla on ääni, jollaista kukaan ei saa ilmaiseksi

  Uusi dokumenttielokuva kertoo laulajan elämästä ja urasta.

  Marianne Faithfull on kokenut paljon, ja se kuuluu hänen äänessään. Dokumenttielokuvan upean laulajan tapahtumarikkaasta elämästä ja hienosta musiikillisesta urasta on ohjannut näyttelijä Sandrine Bonnaire. Suomen-ensi-ilta Teemalla 29.9.

 • You're So Vain – Rockin klassikkolevyt: Carly Simon

  Laulaja-lauluntekijä kertoo levynteosta ja elämästään.

  No Secrets -albumin tarina, pääkertojana avomielinen Carly Simon itse. Albumi ja siltä lohkaistu single You're So Vain tekivät laulaja-lauluntekijä Carly Simonista maailmanlaajuisen tähden.

 • Musiikkia, elokuvaa, dokumentteja, kissoja: Teeman lauantai-illat syksyllä 2018

  Musiikkidokumenteissa on naisten vuoro.

  Teeman lauantai-illoissa tarjotaan syksyllä tuhti annos musiikkia. Musiikkidokumenteissa alkaa syyskuussa naisten vuoro: juhlimme omaperäisiä ääniä Marianne Faithfullista funkin kuningattareen Betty Davisiin ja grungepunkbändiin L7. Syksyn teemailtojen tähtiä ovat muun muassa Iggy Pop, Sting, Danny, Agnès Varda, Ryhmäteatterin väki, Peggy Guggenheim, Samuel Fuller ja Istanbulin kissat.

 • Teeman syksyn 2018 elokuvat ja Teemalauantait

  Ranskalaista elokuvaa, rikosta, kuulentoja, Kurosawaa...

  Teemalla vietetään ranskalaisen elokuvan syksyä, erityisesti Kino Klassikossa. Loppusyksystä nähdään Kurosawan samuraielokuvia. Ensi-illoissa muun muassa salaisuuksia kuulennoista ja uutta elokuvaa Ranskasta. Teeman elokuvafestivaali valtaa kanavan 28.12.–2.12.

 • Ryhmäteatterin puoli vuosisataa ja kolme kautta

  Mika Kaurismäen dokumentin ensiesitys Teemalla 13.10.

  ”Se oli perhe, se oli bändi, se oli yhteisö. Koskaan ei keskusteltu rahasta.” Mika Kaurismäen dokumenttielokuva kertoo legendaarisen Ryhmiksen tarinan. Ensiesitys Teemalauantaissa 13.10.

 • Klassinen musiikki Teemalla ja Areenassa lokakuussa 2018

  Kohokohtina Pikaparantola, Tosca ja Paulon sellokilpailu.

  Lokakuun klassisen musiikin kohokohtia Teeman ja Areenan ohjelmissa ovat mm. Kansallisoopperan Pikaparantola ja Tosca suorina sekä kansainvälinen Paulon sellokilpailu. Ohjelmassa myös mm. RSO:n ja HKO:n konsertteja, Brahmsia ja Bernsteiniä... Suorat Areena-lähetykset katsottavina Teeman Areena-kanavalla tiistai 2.10.

 • Koko maailman taiteen historia BBC:n uudessa suursarjassa

  Luovuuden katkeamaton ketju ulottuu vuosituhansien taakse

  Kulttuurien juurilla on BBC:n uusi yhdeksänosainen suursarja koko maailman kuvataiteen historiasta varhaisimmista luolamaalauksista nykypäivään – ja tulevaisuuteenkin. Teema tiistaisin 21.8. – 19.10.

 • Tilaa itsellesi Teeman Areena-poiminnat

  Näin tilaat itsellesi Teeman kirjeen ja muuta Areena-infoa

  Teeman kirje tuo sähköpostiisi säännöllisesti parhaita poimintoja Teeman tarjonnasta Areenassa, myös vain Areenassa katsottavia ohjelmia. Sen voit tilata helposti Yle Tunnuksen avulla. Tässä ohjeet!