Hyppää pääsisältöön

Huh, mikä paluu! Vainikan ja Taavitsaisen OG:lle dramaattinen voitto ja takuuvarma TOP3-sijoitus

The Internationalin kolmospäivä oli suomalaisille kaksijakoinen. Lasse Urpalaisen Team Liquid hävisi, mutta Jesse Vainikan ja Topias Taavitsaisen OG juhli voittoa.

Vuosi sitten The Internationalin mestaruutta juhlinut Lasse "MATUMBAMAN" Urpalainen sai joukkueensa kanssa vastaansa kovatasoisen kiinalaisjengin PSG.LGD:n. Liquid ei päässyt kertaakaan kunnolla vauhtiin, kun LGD sekä draftasi että pelasi erinomaisesti.

Ottelu oli ohi kahden kartan jälkeen, ja 0-2-tuloksen myötä Urpalainen joutuu hakemaan vauhtia alemmasta kaaviosta. Siellä vastaan tulee joko VGJ Storm tai Team Secret, joista kumpikin pelasi turnauksen lohkovaiheen eri puolella kuin Liquid.

- Tämä vuonna on onneksi helpompaa kuin viime vuonna. Putosimme silloinkin alempaan kaavioon. Meillä oli myös paljon tiukkoja ottelusarjoja. Olimme jo etukäteen joukkueen kesken puhuneet, että jos vaikka putoaisimme alempaan sarjaan, meillä on silti aina mahdollisuus voittaa, Team Liquidin valmentaja Lee "Heen" Seung Gon kertoi ottelun jälkeisessä haastattelussa.

- Tappion ei pidä antaa häiritä. Pelaamme loput pelimme aivan kuten tähänkin asti.

Katso kaikki The Internationalin 3. päivän ottelut Yle Areenasta.

Illan eittämättä jännittävin taistelu käytiin toisessa ylemmän kaavion ottelussa, kun vastakkain olivat ikoninen Evil Geniuses ja turnauksen "suomalaisjoukkue" OG. Jesse "JerAx" Vainikan ja Topias "Topson" Taavitsaisen edustama OG oli heti pelipäällä ja vei ensimmäisen kartan nimiinsä reilussa puolessa tunnissa.

Kakkoseräkin oli pitkään OG:n hallinnassa, mutta rohkea pelityyli koitui kohtaloksi. Varovainen EG rokotti virheistä ja kuroi 25 minuutin kohdalla kultaeron kiinni. Erä ratkesi OG-kippari Johan "N0tail" Sundstenin jäädessä kiinni väärässä paikassa, ja EG tasoitti pelin 1-1:een.

OG:n ja EG:n pelaajat kättelevät.
OG:n ja EG:n pelaajat kättelemässä. OG:n ja EG:n pelaajat kättelevät. Kuva: Valve Dota 2,e-urheilu,The International

Ratkaisevassa kolmannessa pelissä EG ampaisi alussa johtoon. Syed Sumail "SumaiL" Hassanin Tiny nappasi keskellä Topsonin Zeuksen pari kertaa peräkkäin ja alkoi vyöryä lumipallon lailla. Peli näytti selvältä jo puolen tunnin kohdalla, kun OG:lla oli enää vain yhden linjan barracks-rakennukset pystyssä. Mutta joukkueella oli kaikkea muuta kuin luovutus mielessään.

OG latasi kaiken toivonsa aussi-carry Anathan "ana" Phamin harteille, ja tämähän farmasi Spectrellään menemään. 38 minuutin kohdalla käyty hurja tiimitaistelu käänsi ottelun kulun, kun EG:n pelaajat hävitettiin kartalta viimeistä heroa myöten. OG käytti momentumin hyväkseen ja pian myös EG:n tukikohdassa oli vain enää yhdet "racksit" pystyssä.

Lopussa Spectren tuhovoima oli EG:lle yksinkertaisesti liikaa. OG oli roikkunut menossa mukana niin kauan, että Phamin ohjastama hard-carry oli päässyt pullistumaan lähes pysäyttämättömään kuntoon. 2-1-voitto sinetöityi EG:n tukikohdan sortuessa – ja samalla varmistui OG:n sijoitus The Internationalin kolmen parhaan joukossa!

- Tuntui tietenkin uskomattoman hyvältä voittaa lopulta. Mutta vaikka olisimme hävinneetkin, olisi varmaan silti tuntunut hyvältä, sillä joukkueemme on niin täynnä energiaa, iloitsi OG:n ranskalaispelaaja Sébastien "ceb" Debs ottelun jälkeen.

- Meistä tuntuu, ettei ottelu ole koskaan ohi. Me löydämme aina tapoja, joilla yrittää vielä voittaa. Tuntuu mahtavalta sellaisessa tunteessa, että on voittamaton!

The International jatkuu jälleen torstai-iltana ja perjantain vastaisena yönä. Kaikki ottelut suorana Yle Areenassa kello 20 alkaen.

The International päivä 4

Alempi kaavio 23.8.

20.00 OpTic Gaming - Virtus.pro

23.00 VGJ Storm - Team Secret

Alempi kaavio 24.8.

02.00 Evil Geniuses - OpTic Gaming / Virtus.pro

Lue lisää:

Suomalaisten voitonmarssi jatkuu! Vainikka ja Taavitsainen jatkoon The Internationalin kakkospäivänä
Urpalainen aloitti The Internationalin voitolla – Vainikka ja Taavitsainen tositoimiin tiistai-iltana

Pesis vaihtui Dotaan ja vuokrarästit miljoonavoittoihin: Nyt MATUMBAMAN puolustaa The Internationalin mestaruutta