Hyppää pääsisältöön

Luokkiin tarvitaan kovempaa kuria! Numerot takaisin oppilaiden todistuksiin! – Oletko samaa vai eri mieltä?

Kuvassa nuori tyttö soittaa sormella kuvassa olevaa tekstiä Koulukysely
Kuvassa nuori tyttö soittaa sormella kuvassa olevaa tekstiä Koulukysely Kuva: Yle / Shutterstock koulut,oppiminen,kyselyt (keruumenetelmät),mielipidekyselyt

Ilmiöoppimista, jättiluokkia, numeroarvioinnin vähenemistä. Koulu muuttuu. Vanhempien ja välillä opettajienkin voi olla vaikea pysyä muutoksessa mukana. Oletko samaa vai eri mieltä alla olevien väitteiden kanssa?

Olemme tekemässä koulusta kertovaa juttukokonaisuutta ja haluamme kuulla juuri sinun mielipiteesi aiheesta. Voit lähettää vastauksesi myös suoraan sähköpostitse anu.heikkinen@yle.fi ja kertoa omista kokemuksistasi tai havainnoistasi.

Kiitos kommenteistanne. Kysely on päättynyt 20.11.2018.

Lue kooste tuloksista täältä.

Kyselyssä oli yhdeksän väitettä: luokkiin tarvitaan kovempaa kuria, kovin erilaisia oppilaita ei voi panna samaan luokkaan, kännyköiden käyttö tunneilla pitää kieltää, jättiluokat eivät toimi, numerot takaisin pienten oppilaiden todistuksiin, koulujen sisäilmaongelmia vähätellään, tyttöjä ja poikia kohdellaan koulussa eri tavalla, kouluissa pitää tarjota enemmän kasvisruokaa ja kaunokirjoituksen opetus pitää palauttaa kouluihin.

Juttua on päivitetty 21.3.2019. Juttuun on lisätty juttulinkki ja kyselyssä olleet väitteet.

Keskustele
 • 4. osa: ¡Hogar, dulce hogar!

  Paikan ilmauksia, olla-verbejä, historiaa.

  Tässä osassa opit kysymään tietä ja paikan ilmauksia. Kieliopissa opiskellaan muun muassa olla-verbi merkityksessä "sijaita, olla jossakin": estar – hay. Lisäksi tutustutaan Espanjan historiaan 1500-luvulle saakka.

 • Vihdoinkin mä oon mä

  Joonatan on 28-vuotias transmies.

  Transmies Joonatan kertoo millaista on tulla vihdoin kohdatuksi sellaisena kuin on, miehenä

 • Mediataitoja kouluun

  Mediataitoja kouluun

  Mediakompassi-kokonaisuus koostuu kolmesta eri ohjelmasarjasta, joista ensimmäinen on tarkoitettu alkuopetukseen, toinen alakouluun ja kolmas yläkouluun ja lukioon.