Hyppää pääsisältöön

Nämä viisi live-esitystä tiivistivät Suomen suosikit vuonna 1994

Kapellimestari Olli Ahvenlahden luotsaaman Suomen suosikit -musiikkisarjan toisella puoliskolla toivottiin suosikkikappaleita niin iskelmän, popin, dancen kuin rockinkin saralta. Mukaan mahtui erikoisuuksia ja harvemmin tallennettuja helmiä. Kyllä, nämäkin kappaleet koettiin musiikkisarjan keväässä 1994.

Koko Suomen suosikit -sarja pysyvästi Yle Areenassa

Euroviisuedustajanakin tiedetty Timo Kojo levytti vuonna 1993 albumin nimeltä Kojo and the Great Boogie Band. Levylle kääntyi muiden muassa kappale Five Months Two Weeks Two Days käännettynä suomalaisittain muotoon Voi ei. Kojon esitys nähtiin Suomen suosikkien kevään 1994 toisessa jaksossa.

Kultakurkku Riki Sorsa oli ollut vuonna 1993 mukana Elämä lapselle -hyväntekeväisyysalbumilla. Pääasiassa lastenlauluja uusilla sovituksilla sisältäneellä levyllä Sorsan esitettäväksi valikoitui todellinen klassikkolastenlaulu Teddykarhujen huviretki. Alkuperäinen versio kappaleesta on jo vuodelta 1907 nimellä Teddy Bears' Picnic. Sorsan sovituksessa kappaleeseen lisättiin aimo kierros groovea ja reggae-vaikuttimia.

Äärimmäisen harvinainen live-instrumentaali koettiin kevään kuudennessa jaksossa. Finnairin musisoivat lentokapteenit, nelihenkinen The Captains, nousi studion lauteille kitaroimaan Geronimon.

Sinatrakin äsken soitti, penikseni änkee koitti, olin kooli, sanoit 'sä olet out'!― Rockrockjyrä kappaleella Rockrock

Mitä Euro-Sepi syksyllä 1993, sitä Rockrockjyrä keväällä 1994. Varsin eriskummallisenkin projektin takaa löytyi koomikko Juha Laitila, jonka esitykseen valikoitui yhdysvaltalaisen Bobby Freemanin klassikko Do You Wanna Dance. Suomennettuna kappale kantaa nimeä Rockrock ja sen suomennoksesta vastasivat Ile Vainio ja Alpo I. Piippo.

Suosikkilaulaja Kikka palasi vuoden 1994 jaksoissa Suomen suosikkien lavalle. Kevään esitykseksi laulajatar oli valikoinut hittikappaleensa Zoomaile mua, joka julkaistiin ensi kerran osana Kikan ensimmäistä kokoelmalevyä Parhaat puoleni vuonna 1992.

Kommentit
 • Luontoilta jakoi luontotietoutta leppoisasti ammattitaidolla

  Alkuperäistä Luontoiltaa esitettiin 32 vuotta.

  Suomalaisten kontaktiohjelmien pioneeri Luontoilta aloitti lähetyksensä radiossa 26.huhtikuuta 1975. Vuodesta 1982 lähtien ohjelmaa esitettiin myös television puolella. Yleisön rakastamaa luonto-ohjelmaa tehtiin 32 vuoden aikana 519 jaksoa.

 • Ehyesti säröinen tv-elokuva Hiljaiset laulut kuvasi paikkaansa etsiviä nuoria

  Tuomas Sallisen elokuva valmistui vuonna 1994

  Vuonna 1994 esitetty Tuomas Sallisen tv-elokuva Hiljaiset laulut on vahvasti ajassaan oleva voimakas kuvaus nuorista, jotka ystävyydestä huolimatta kärsivät erilaisista vieraantuneisuuden tunteista. Vaikka tarina on rikkonainen eikä helppoja vastauksia ole, pysyy kertomus erinomaisesti koossa. Keskeisellä sijalla elokuvassa on sen äänimaisema.

 • Hiljainen poika tahtoo auttaa

  Nuori Jarmo Mäkinen teki roolin vähäpuheisena hyväntekijänä

  Jarmo Mäkinen tunnetaan miehekkään ja vähäpuheisen suomalaismiehen rooleista. Jo vuonna 1992 ilmestyneessä Hiljainen poika -lyhytdraamassa Mäkinen esittää vakavaa ja hiljaista, joskin myös herkkää ja empaattista sivustakatsojaa. Empatiasta Kari Paukkusen lyhytelokuva pitkälti kertookin. Mäkisen hahmo seuraa keskellä yötä, kun joukko nuoria remuaa yökerhon edustalla.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto