Hyppää pääsisältöön

Nämä viisi live-esitystä tiivistivät Suomen suosikit vuonna 1994

Kapellimestari Olli Ahvenlahden luotsaaman Suomen suosikit -musiikkisarjan toisella puoliskolla toivottiin suosikkikappaleita niin iskelmän, popin, dancen kuin rockinkin saralta. Mukaan mahtui erikoisuuksia ja harvemmin tallennettuja helmiä. Kyllä, nämäkin kappaleet koettiin musiikkisarjan keväässä 1994.

Koko Suomen suosikit -sarja pysyvästi Yle Areenassa

Euroviisuedustajanakin tiedetty Timo Kojo levytti vuonna 1993 albumin nimeltä Kojo and the Great Boogie Band. Levylle kääntyi muiden muassa kappale Five Months Two Weeks Two Days käännettynä suomalaisittain muotoon Voi ei. Kojon esitys nähtiin Suomen suosikkien kevään 1994 toisessa jaksossa.

Kultakurkku Riki Sorsa oli ollut vuonna 1993 mukana Elämä lapselle -hyväntekeväisyysalbumilla. Pääasiassa lastenlauluja uusilla sovituksilla sisältäneellä levyllä Sorsan esitettäväksi valikoitui todellinen klassikkolastenlaulu Teddykarhujen huviretki. Alkuperäinen versio kappaleesta on jo vuodelta 1907 nimellä Teddy Bears' Picnic. Sorsan sovituksessa kappaleeseen lisättiin aimo kierros groovea ja reggae-vaikuttimia.

Äärimmäisen harvinainen live-instrumentaali koettiin kevään kuudennessa jaksossa. Finnairin musisoivat lentokapteenit, nelihenkinen The Captains, nousi studion lauteille kitaroimaan Geronimon.

Sinatrakin äsken soitti, penikseni änkee koitti, olin kooli, sanoit 'sä olet out'!― Rockrockjyrä kappaleella Rockrock

Mitä Euro-Sepi syksyllä 1993, sitä Rockrockjyrä keväällä 1994. Varsin eriskummallisenkin projektin takaa löytyi koomikko Juha Laitila, jonka esitykseen valikoitui yhdysvaltalaisen Bobby Freemanin klassikko Do You Wanna Dance. Suomennettuna kappale kantaa nimeä Rockrock ja sen suomennoksesta vastasivat Ile Vainio ja Alpo I. Piippo.

Suosikkilaulaja Kikka palasi vuoden 1994 jaksoissa Suomen suosikkien lavalle. Kevään esitykseksi laulajatar oli valikoinut hittikappaleensa Zoomaile mua, joka julkaistiin ensi kerran osana Kikan ensimmäistä kokoelmalevyä Parhaat puoleni vuonna 1992.

Kommentit
 • ”Nyt sattu muuten Juhaa leukaan” – Kummelin Koistisen kootut kikkailut

  Legendaarinen ja hyväleukainen hätähousu vauhdissa.

  Juha Koistinen jos kuka on syntynyt muurahaisia housuissaan. Mies käyttää käytännössä kaiken vapaa-aikansakin holtittomaan kikkailuun ja heilumiseen. Maskuliinisella leukaluustolla varustettu veikkonen pitää kuitenkin koheltamisellaan työpaikkansa ilmapiirin keveänä. Timo Kahilaisen esittämän Koistisen kikkoja nähtiin Kummelissa vuosina 1993 sekä 1994.

 • Formulaliukua ja rokkia – Luisteluleikit Laura Lepistön, Valtter Virtasen ja muiden taitoluistelutähtien opastuksella

  Taitoluistelijat opettavat lapsille luistelua ja leikkejä.

  Miten sopii yhteen pingviinikävely ja luistelu? Taitoluistelijatähdet opettavat lapsille luistelua ja hauskoja leikkejä Pikku Kakkosen ja Suomen Taitoluisteluliiton ohjelmasarjassa vuodelta 2008. Luistimilla voi kokeilla vaikka formulaliukua, kisarokkia, merikotkahyppyjä tai rallijarrutusta. Luisteluoppaina ovat mm. Kiira Korpi, Laura Lepistö, Susanna Pöykiö ja Valtter Virtanen. Katsomisen jälkeen näitä temppuja voi lähteä jäälle testaamaan!

 • "Lennä Nykäsen Matti, lennä" – Sleepy Sleepers livenä Tulilinjalla

  Lahtelainen huumoripumppu provosoi Tampereella 1990.

  Lahtelainen huumorirock-yhtye Sleepy Sleepers esiintyi helmikuusssa 1990 Tampereen Tullikamarilla. Suorana lähetyksenä esitetyn Tulilinja-ohjelman konsertin päätöskappaleena kuultiin oodi maailman parhaalle mäkihyppääjälle: Nykäsen Matille.

 • Matti Nykänen voitti mäkihypyssä kaiken – katso videoita urheilu- ja viihdetähden elämän varrelta

  Mäkihyppylegendan esiintymisiä vuosien varrelta.

  Mäkihyppääjä Matti Nykänen (1963–2019) oli nelinkertainen olympiakultamitalisti ja kuusinkertainen maailmanmestari. Vaikka Nykänen urheilu-uransa jälkeen ajelehti kohusta toiseen alkoholinkäyttönsä ja myrskyisten parisuhteidensa ristiaallokossa, ovat miehen urheilumeriitit kuitenkin vertaansa vailla maailmassa. Artikkeliin on koottu 55-vuotiaana menehtyneen Nykäsen saavutuksia ja esiintymisiä vuosien varrelta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto