Hyppää pääsisältöön

Nämä viisi live-esitystä tiivistivät Suomen suosikit vuonna 1994

Kapellimestari Olli Ahvenlahden luotsaaman Suomen suosikit -musiikkisarjan toisella puoliskolla toivottiin suosikkikappaleita niin iskelmän, popin, dancen kuin rockinkin saralta. Mukaan mahtui erikoisuuksia ja harvemmin tallennettuja helmiä. Kyllä, nämäkin kappaleet koettiin musiikkisarjan keväässä 1994.

Koko Suomen suosikit -sarja pysyvästi Yle Areenassa

Euroviisuedustajanakin tiedetty Timo Kojo levytti vuonna 1993 albumin nimeltä Kojo and the Great Boogie Band. Levylle kääntyi muiden muassa kappale Five Months Two Weeks Two Days käännettynä suomalaisittain muotoon Voi ei. Kojon esitys nähtiin Suomen suosikkien kevään 1994 toisessa jaksossa.

Kultakurkku Riki Sorsa oli ollut vuonna 1993 mukana Elämä lapselle -hyväntekeväisyysalbumilla. Pääasiassa lastenlauluja uusilla sovituksilla sisältäneellä levyllä Sorsan esitettäväksi valikoitui todellinen klassikkolastenlaulu Teddykarhujen huviretki. Alkuperäinen versio kappaleesta on jo vuodelta 1907 nimellä Teddy Bears' Picnic. Sorsan sovituksessa kappaleeseen lisättiin aimo kierros groovea ja reggae-vaikuttimia.

Äärimmäisen harvinainen live-instrumentaali koettiin kevään kuudennessa jaksossa. Finnairin musisoivat lentokapteenit, nelihenkinen The Captains, nousi studion lauteille kitaroimaan Geronimon.

Sinatrakin äsken soitti, penikseni änkee koitti, olin kooli, sanoit 'sä olet out'!― Rockrockjyrä kappaleella Rockrock

Mitä Euro-Sepi syksyllä 1993, sitä Rockrockjyrä keväällä 1994. Varsin eriskummallisenkin projektin takaa löytyi koomikko Juha Laitila, jonka esitykseen valikoitui yhdysvaltalaisen Bobby Freemanin klassikko Do You Wanna Dance. Suomennettuna kappale kantaa nimeä Rockrock ja sen suomennoksesta vastasivat Ile Vainio ja Alpo I. Piippo.

Suosikkilaulaja Kikka palasi vuoden 1994 jaksoissa Suomen suosikkien lavalle. Kevään esitykseksi laulajatar oli valikoinut hittikappaleensa Zoomaile mua, joka julkaistiin ensi kerran osana Kikan ensimmäistä kokoelmalevyä Parhaat puoleni vuonna 1992.

Kommentit
 • Möttönen ja Vehtaaja ratkovat Tehtäviä isolla T:llä

  Raija Orasen lastenkuunnelmasarja nyt pysyvästi Areenassa.

  Raija Oranen on urallaan kirjoittanut niin romaaneja, lastenkirjoja, novelleja kuin elokuva- ja televisokäsikirjoituksia. Hänen esikoislastenkirjansa Möttönen ja vehtaaja ilmestyi vuonna 1979 ja siitä tehtiin samaisena vuonna Ylelle radiokuunnelma. Lukijoina toimivat Jyrki Kovaleff, Aune Lind, Seppo Kolehmainen sekä Lea Pennanen-Mattila.

 • Pullantuoksuinen Hannes vaiko bensankatkuinen Sulo? Testaa, kuka tv-sarjojemme isähahmoista olet!

  Elävän arkiston leikkimielinen isyystesti.

  Oletko isänä Kotikadun Hannes vaiko Rintamäkeläisten Antti? Tai vaikkapa Kyllä isä osaa -sarjan isä? Se selviää tekemällä Elävän arkiston leikkimielisen isyystestin: valitse vastauksista vaihtoehto, joka kuvaa itseäsi parhaiten. Halutessasi voit toki myös selvittää, ketä suomalaista draamaisää oma isäsi muistuttaa. Onnea matkaan!

 • Venäläisen kirjanpitäjän traaginen kuolema käynnisti pitkän ketjun – Likaisen rahan liikkeitä etsitään eurooppalaisista pankeista

  Rahanpesuepäilyjä myös Suomessa toimivissa pankeissa.

  Eurooppalaiset pankit ovat joutuneet viime vuosina useiden rahanpesuepäilyjen kohteeksi. Viimeksi esillä on ollut Danske Bankin sekä Nordean epäillyt yhteydet rikollisen venäläisen rahan pesuoperaatioihin. Yksi epäilty rikollisen rahan lähde liittyy Sergei Magnitskin traagiseen tapaukseen. Ulkolinja kertoi tutkintavankeudessa epäselvissä oloissa kuolleen moskovalaisen kirjanpitäjän kohtalosta ohjelmassa Kuollut mies tuomiolla vuonna 2013.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto