Hyppää pääsisältöön

Kuinka käy Suomen Dota-ammattilaisten? Mestaruutta puolustavan Lasse "MATUMBAMAN" Urpalaisen joukkue tiukassa paikassa – seuraa suorana

Jesse "JerAx" Vainikan ja Topias "Topson" Taavitsaisen edustama OG pelaa The Internationalissa paikasta loppuotteluun. Lasse "MATUMBAMAN" Urpalaisen Team Liquidilla on edessään puolestaan kuoleman ottelu.

Urpalaisen ottelu aloittaa Kanadan Vancouverissa pelattavan turnauksen perjantai-illan. Vuonna 2017 maailman suurimman Dota 2 -turnauksen voittoa juhlinut Team Liquid saa vastaansa toisen kovan joukkueen Team Secretin. Molemmat jengit luettiin ennen turnauksen alkua mestarisuosikkien joukkoon.

Nyt The Internationalissa on enää jäljellä vain viisi parasta joukkuetta. Liquid ja Secret ovat kuitenkin molemmat pudonneet alempaan jatkokaavioon. Se tarkoittaa sitä, että voitolla turnaus jatkuu vielä yöllä toisessa pudotuspelissä – tappiolla pudotaan kokonaan jatkosta.

- Olemme käyneet keskusteluja joukkueen kesken. Olen myös vähän meditoinut huoneessani itsekseni; pohtinut elämää, pelaamista ylipäätään ja tätä TI-turnausta. Olen käynyt asiat selväksi, Urpalainen pohti tulevaa koitosta Team Liquidin Twitteriin lataamalla videolla.

Tappio alemman kaavion neloskierroksen ottelussa toisi joukkueen tilille reilun 1,1 miljoonaa dollaria. Koko turnauksessa on palkintorahaa jaossa yhteensä yli 25 miljoonaa dollaria, ja mestarille lohkeaa siitä yli 11 miljoonaa dollaria eli lähes 9,5 miljoonaa euroa.

Vainikka ja Taavitsainen kahden voiton päässä finaalista

Perjantai-illan toinen ottelu on PSG.LGD:n ja OG:n välinen ylemmän kaavion finaali: voittaja etenee The Internationalin loppuotteluun, kun taas häviäjä saa vielä toisen mahdollisuuden alemman kaavion päätösottelussa.

Suomalaisittain jännitys on kova, sillä OG:n riveissä pelaavat suomalaiset Jesse "JerAx" Vainikka ja Topias "Topson" Taavitsainen. Vastustajat ovat kuitenkin kovia, sillä esimerkiksi Urpalaisen Team Liquid taipui LGD:lle suoraan 0-2.

The Internationalin ottelulähetys alkaa Yle Areenassa kello 19.30. Team Liquidin ja Team Secretin välinen ottelu alkaa kello 20 jälkeen. Illan ja yön ottelut selostavat Benjamin "NotAHax" Läärä ja Arttu "Olvari" Hämäläinen. Kisastudiossa asiantuntijoina toimivat puolestaan Kalle "Trixi" Saarinen sekä Jesse "Rmape" Lehosmaa.

The International päivä 5

Perjantai 24.8.

20.00 Team Liquid - Team Secret

23.00 PSG.LGD - OG

Lauantai 25.8.

02.00 Evil Geniuses - Team Liquid / Team Secret