Hyppää pääsisältöön

Katso uskomaton comeback! Jesse Vainikka ja Topias Taavitsainen taistelivat The Internationalin loppuotteluun

Jesse "JerAx" Vainikan ja Topias "Topson" Taavitsaisen OG pelasi itsensä kuin ihmeen kaupalla Dota 2 -suurturnauksen finaaliin. Lasse "MATUMBAMAN" Urpalaisen Team Liquid karsiutui puolestaan jatkosta.

OG:n voitto tulee jäämään paitsi The International -turnausten myös varmasti koko Dota 2 -pelin historiaan – niin älytön se oli. Suomalaispelaajien edustama OG oli jo ahdistettu oman tukikohtansa nurkkaan, kun PSG.LGD:n kiinalaistähdet lähtivät viimeiseen, pelin lopettamiseen tähtäävään hyökkäykseen.

Eurooppalaisjoukkue päätti laittaa kaikki munat yhteen koriin ja lähteä "kaikki-tai-ei-mitään" -tyyppiseen viimeiseen vastahyökkäykseen. JerAxin ohjastaman Earthshaker mäjähti samaan suppuun ahtautuneiden LGD-pelaajien keskelle, ja kaikkien aikojen kääntö alkoi.

Katso kaikki The Internationalin viitospäivän ottelut Yle Areenassa.

Tätä seurasi vastustajien lakoaminen, ja armoton takaa-ajo. JerAx ja Topson jahtasivat vastustajan pelaajia pitkin metsää, ja lopulta LGD:n joukkueesta peräti neljä sankaria makasi kuolleena.

OG oli tilanteessa silti niin paljon tappiolla, että kapteeni Johan "N0tail" Sundstein määräsi tiiminsä viimeiseen hyökkäykseen suoraan LGD:n tukikohtaan.

LGD oli jo tehnyt ratkaisevan virheen. Sen pelaajilla ei ollut rahaa buybackeihin eli takaisinostoihin – LGD ei voinut puolustaa omaa päätään epätoivoisen OG:n vastahyökkäykseltä!

OG haistoi vastustajan ahdingon ja puski niin sanotusti päätyyn asti. Se tuhosi keskitornin ja siirtyi moukaroimaan LGD:n päämajaa. Alkoi kisa aikaa vastaan, sillä voiton tuova päärakennus oli tuhottava ennen kuin LGD:n kuolleet sankarit virkoaisivat.

Riskin – tai ainoan jäljellä olevan oljenkorren – otto kannatti. OG ehti kuin ehtikin räjäyttää LGD:n päärakennuksen mäsäksi ja nousta 2-1-voittoon. Tulos toi paikan lauantain ja sunnuntain välisen yön loppuotteluun. Finaalilähetys alkaa TV2:ssa kello 22.40.

MATUMBAMANIN Team Liquid karsiutui

Lasse "MATUMBAMAN" Urpalaisen taival The Internationalissa päättyi toiseksi viimeisenä kisapäivänä. Vuosi sitten Dota 2 -suurturnauksen mestaruutta juhlinut Team Liquid voitti päivän avausottelunsa, kun Team Secret kaatui suoraan 0-2.

Seuraavaksi tiellä odottanut Evil Geniuses osoittautui kuitenkin liian pahaksi vastukseksi. Ensimmäinen kartta venyi 64:lle minuutille, mutta toisen EG vei reilussa puolessa tunnissa. MATUMBAMANin ja hallitsevan mestarin Team Liquidin TI päättyi näin nelossijaan. Palkintorahaa joukkue kuittasi reilut 1,7 miljoonaa dollaria.

EG pelaa loppuottelupaikasta lauantai-iltana LGD:tä vastaan. Ottelulähetys näkyy suorana Yle Areenassa kello 20.15 alkaen.

Dota 2: The Internationalin päätöspäivä

Lauantai 25.8.

20.15 PSG.LGD - Evil Geniuses, Yle Areena

00.00 OG - LGD / EG, lähetys Yle TV2:ssa alkaa kello 22.40