Hyppää pääsisältöön

YleX Nosteessa: Esittelyssä Sorry Babe, joka on kuin The Cardigansin moderni serkku

Sorry Babe -promokuva, vaaleahiuksinen nainen vaaleanpunaisella taustalla.
Sorry Babe -promokuva, vaaleahiuksinen nainen vaaleanpunaisella taustalla. Kuva: Sorry Babe Nosteessa (YleX),SORRY BABE - STUPID GIRL

Uuden musiikin X -ohjelman Anne Lainto ja Ida Karimaa valitsevat viikoittain soittoon yhden bändin tai artistin, jolla ei ole vielä levytyssopimusta – tai jonka on sopimus pienen levy-yhtiön tai julkaisijan kanssa. Tällä viikolla vuorossa on Sorry Babe.

Sorry Babe on helsinkiläinen tuottaja-/laulajaduo, joka tekee sielukasta poppia.

Uuden musiikin ohjelmien toimittajat Ida Karimaa & Anne Lainto kommentoivat:
– Laulaja Kira Siuruaisen ja tuottaja Michael Bleun muodostama Sorry Babe kuulostaa The Cardigansin modernilta serkulta. Stupid Girl on kesäisissä haavemaailmoissa leijaileva biisi, joka ihastuttaa sielukkuudellaan. Perinteinen kitararock ja urbaani, sielukas synapop yhdistyvät täydellisesti duon ensimmäisellä sinkulla, jonka kertsi jää herkästi päähän soimaan. Biisi voisi soida Amelie-elokuvan modernin realistisessa suomalaisversiossa, jossa perinteisen onnellisen lopun sijaan päähenkilö nousee pettymyksen jälkeen sisukkaasti jaloilleen ja jatkaa rakkauden etsimistä epätoivoisin keinoin.

Missä bändin perustamisesta sovittiin, Sorry Baben laulaja Kira Siuruainen?
– Itseasiassa mun ja Mikon piti tehdä musaa yhdessä jo vuosia sitten, ja meillä piti olla meidät yhdistänyt kolmaskin osapuoli mukana kokoonpanossa. Lopulta kolmas osapuoli ei lähtenytkään juttuun mukaan ja huomattiin, että meillä kahdella oli todella samanlainen musamaku ja kemiat klikkasivat hyvin. Sorry Babe syntyi Pengerkadulla Kalliossa, missä varmaan aika moni muukin bändi tai artisti on saanut alkunsa.

Mistä bändin nimi tulee?
– Myönnettäköön, olen Lion Baben suuri fani ja myös halusin mun artisinimeksi jotain todella feminiinistä. Sorry Babe on leikittelyä itseironialla: viittaako nimi siihen, että artisti on aina pahoillaan jostain, vai onko nimi vain olankohautus nuoruuden virheiden jälkeen? Se selviää, kun lisää biisejä tulee ulos.

Miten kuvailisit Sorry Baben musiikkia?
– Sorry Babe on poppia, R’n’B:tä ja syntikoilla leikittelyä. Jotain uutta ja jotain vanhaa, yhdistettynä nuoren vahvan naisen kokemuksiin lyriikoissa. Biisit ovat hyvällä maulla ja pilke silmäkulmassa tuotettuja, joiden sanoja ja tarinaa jää miettimään ja haluamaan lisää.

Oletteko jo keikkailleet? Jos olette, mitä keikkaa jännititte eniten?
– Ei olla vielä keikkailtu. Ensimmäinen single tuli ulos vasta huhtikuussa. Sen verran voin sanoa, että livejä on jo suunniteltu ja taiteellisia visioita lähdetty kehittämään eteenpäin. Ensimmäinen keikka jännittää aina eniten.

Mitä bändiä tai artistia haluaisit päästä lämppäämään? Miksi?
– Suomalaisista poppareista mun ikuinen lemppari on Ronya, jonka pussypower tekee siitä ultimaattisen bossladyn. Ronyan kanssa jaetaan samantyyppinen tyylisuunta, asenne ja feministiset arvot. Ulkomaisista artisteista taas varmaan Sevdaliza, St. Vincent ja Jorja Smith. Nämä uskomattomat naiset inspiroivat mua tekemään musiikkia joka päivä.

Jos Stupid Girl soisi elokuvassa, mitä kohtauksessa tapahtuisi?
– Haluaisin hirveästi, että Stupid Girl päätyisi johonkin Perks of Being a Wallflower -tyyppiseen leffaan, ja siinä tyttöporukka lähtisi yöhön autolla ja villiintyisi täysin. Stupid Girl pauhaisi auton stereoista ja ne tytöt eivät olisi ikinä tunteneet olevansa niin vapaita.

Miten biisi syntyi?
– Biisi syntyi Mikon pohjasta, johon me aloimme kirjoittaa sanoja. Olin juuri eronnut mun ensirakkaudesta, ja se biisi kertoo kaiken, mitä tunsin silloin – varsinkin pahimman surun jälkeen. Kun ei tiedä mitä haluaa, muttei kuitenkaan ikinä ole ollut niin varma mistään kuin siitä, että on löydettävä oma itsensä.

Mitä tulevaisuuden haaveita ja suunnitelmia teillä on?
– Tänä syksynä julkaistaan kaksi uutta singleä, minkä jälkeen työstämme tulevaa EP:tä. Ensi keväänä ja kesänä tehdään keikkaa. Haaveena ja suunnitelmana on saada Sorry Babe launchattua ulkomaille, esittää sairaan mageita keikkoja yleisölle ja tehdä lisää musiikkia.

Onko sinusta Nosteessa-artistiksi? Lähetä demo musatoimittajille täältä!