Hyppää pääsisältöön

Alcántaran perheen elämää seurataan taas uusissa jaksoissa

Cuéntame como pasó -sarjan väkeä
Cuéntame como pasó -sarjan väkeä Francon aika – näin sen koimme,teeman sarjat

Espanjalainen suosikkisarja jatkuu 18. kauden jaksoilla Teemalla syksyllä 2018.
Lauantaisin noin klo 16, keskiviikkoisin klo 12.00. Jaksot Areenassa 90 päivää

Kiehtova aikamatka fiktiota ja todellisia historiallisia tapahtumia yhdistävän espanjalaisen suosikkisarjan parissa jatkuu jälleen uusien jaksojen myötä.

Nyt nähtävät jaksot ovat valmistuneet vuonna 2017, mutta itse tapahtumat sijoittuvat vuoteen 1985. Tuona vuonna ETA teki iskujaan useammin ja vahvemmin, mutta toisaalta Euroopan Unioni avasi ovensa Espanjalle. Yhdysvaltain presidenttinä oli tuolloin Ronald Reagan, jonka kiertomatka NATO-maiden parissa ylsi myös Espanjaan. Maan tavan mukaan mieltä osoitettiin kattilamarsseilla, joiden ääni kantoi kauas.

Muita päivänpolttavia kysymyksiä olivat abortin ja seksuaalivalistuksen oikeutus. Niiden moraali tai sen puuttuminen puhuttivat kansaa kovaäänisesti, ja monen muunkin asian tiimoilta noustiin barrikadeille.

San Genaron lähiössä pitkään asunut Alcántaran perhe päättää muuttaa paremmalle asuinalueelle, mutta kaikki perheenjäsenet eivät halua ottaa uutta isoa askelta. Perheen isoäiti jää mieluummin vanhoille kotinurkille, tosin yksinään hän ei pärjää, ja ennen pitkään isoäidin vointi herättää huolta, ja ihan aiheestakin.

Kaikkien maailmanhistoriallisten käänteiden lomaan kirjoitettuna moniääninen ja värikäs Alcántaran perhe elää omaa pientä elämäänsä aidon tuntuisesti, ja sarjalle on luvassa jatkoa tämän kauden jälkeenkin.

  • Francon jälkeen – Alcántaran perhe (Cuéntame como pasó), Kausi 18. Tuotanto: RTVE, Ganga Producciones, Espanja 2017.

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa