Hyppää pääsisältöön

Alcántaran perheen elämää seurataan taas uusissa jaksoissa

Cuéntame como pasó -sarjan väkeä
Cuéntame como pasó -sarjan väkeä Francon aika – näin sen koimme,teeman sarjat

Espanjalainen suosikkisarja jatkuu 18. kauden jaksoilla Teemalla syksyllä 2018.
Lauantaisin noin klo 16, keskiviikkoisin klo 12.00. Jaksot Areenassa 90 päivää

Kiehtova aikamatka fiktiota ja todellisia historiallisia tapahtumia yhdistävän espanjalaisen suosikkisarjan parissa jatkuu jälleen uusien jaksojen myötä.

Nyt nähtävät jaksot ovat valmistuneet vuonna 2017, mutta itse tapahtumat sijoittuvat vuoteen 1985. Tuona vuonna ETA teki iskujaan useammin ja vahvemmin, mutta toisaalta Euroopan Unioni avasi ovensa Espanjalle. Yhdysvaltain presidenttinä oli tuolloin Ronald Reagan, jonka kiertomatka NATO-maiden parissa ylsi myös Espanjaan. Maan tavan mukaan mieltä osoitettiin kattilamarsseilla, joiden ääni kantoi kauas.

Muita päivänpolttavia kysymyksiä olivat abortin ja seksuaalivalistuksen oikeutus. Niiden moraali tai sen puuttuminen puhuttivat kansaa kovaäänisesti, ja monen muunkin asian tiimoilta noustiin barrikadeille.

San Genaron lähiössä pitkään asunut Alcántaran perhe päättää muuttaa paremmalle asuinalueelle, mutta kaikki perheenjäsenet eivät halua ottaa uutta isoa askelta. Perheen isoäiti jää mieluummin vanhoille kotinurkille, tosin yksinään hän ei pärjää, ja ennen pitkään isoäidin vointi herättää huolta, ja ihan aiheestakin.

Kaikkien maailmanhistoriallisten käänteiden lomaan kirjoitettuna moniääninen ja värikäs Alcántaran perhe elää omaa pientä elämäänsä aidon tuntuisesti, ja sarjalle on luvassa jatkoa tämän kauden jälkeenkin.

 • Francon jälkeen – Alcántaran perhe (Cuéntame como pasó), Kausi 18. Tuotanto: RTVE, Ganga Producciones, Espanja 2017.
 • Historia synnyttää musiikkia, musiikki tekee historiaa

  Sarja historiallisista tapahtumista musiikin kautta.

  Millaista musiikkia soi viime vuosikymmenten historiallisten tapahtumien taustalla? Millaisiin lauluihin kuulennot, sodat ja mullistukset ovat innoittaneet lauluntekijöitä? Kahdeksanosainen sarja tarkastelee lähihistorian merkkihetkiä musiikin kautta, Vietnamista Berliinin muurille, Apollo-lennoista New Yorkin homojen Stonewall-mielenosoituksiin.

 • U2, The Clash ja Sting – Ruisrockista on tullut monelle osa oman elämän soundtrackiä

  Ruisrock – 50 kesää meren rannalla -dokumentti Areenassa.

  Kesästä 1970 asti järjestetyllä Ruisrockilla on pitkä ja värikäs historia. Viiden vuosikymmenenkin jälkeen siitä on muodostunut tapahtuma, johon sekä yleisö että artistit palaavat mielellään aina uudelleen. Ruisrock - 50 kesää meren rannalla on uusi Ylen dokumentti, joka kertaa festivaalin historiaa ja antaa äänen myös viidelle artisti-kertojalle, jotka tuovat dokumenttiin omat Ruisrock-kokemuksensa.

 • Gustav Mahlerin sinfoniasarja soi Yle Teemalla läpi kesän

  RSO ja yhdeksän sinfoniaa + yksi keskeneräinen.

  Radion sinfoniaorkesteri on esittänyt kaikki Gustav Mahlerin kymmenen sinfoniaa juuri päättyvällä kaudella 2018–2019. Teema lähettää kaikki Mahler x 10 -sarjan konserttitallenteet sunnuntai-iltapäivisin 9.6.–11.8.2019. Jokaisen konsertin aluksi Hannu Lintu esittelee soitettavan teoksen.

Yle Teema