Hyppää pääsisältöön

Stylisti Patisse A Lody ei ujostele tyylin kanssa: ”Haluan että ihmiset näkevät, että on otettu riski” – katso Ruskeiden Tyttöjen minidokumenttisarja nuorista tyylivaikuttajista

Stailauksella on suuri rooli mielikuvien ja tunnelman luomisessa.

– Eihän sulla oo yhtään epämukava olo?

Kuvaukset ovat käynnissä ja stylisti Patisse A Lody on juuri asettelemassa kokovalkoista asua mallin, vapaan kirjoittajan Maryan Abdulkarimin päälle. Vaikka tyylin on oltava tip top, tärkeintä A Lodyn mielestä on kuvattavan oma fiilis. Asun täytyy tuntua hyvältä – unohtamatta kuitenkaan pientä riskinottoa.

– Aina kun mä stailaan, haluan että ihmiset näkee, että on otettu riski. Että tässä on jotain uutta tai erilaista henkilölle, hän sanoo.

Rohkeus ja riskit eivät rajoitu ainoastaan A Lodyn työhön ja tyyliin, vaan se on osa hänen elämäntapaansa. Jo kymmenisen vuotta sitten mallin- ja myyntitöiden karaisemana hän lähti Pariisiin kokeilemaan onneaan vaatesuunnittelijana. Tie vei lopulta stylistiksi, ja samat hommat jatkuivat myös Suomeen paluun jälkeen.

A Lody on stailannut muun muassa isoa tv-spektaakkelia X Factor Suomea, jossa ”mitä sillä on päällä?” -kulttuuri on vahvaa. Oikeanlaisen tyylin ja tunnelman luominen onkin suuri osa tämänkaltaisten jättituotantojen kokonaiskuvaa ja imagoa. Stailauksesta vastaavat pääsevät kuitenkin harvoin salamavaloihin paistattelemaan, mikä luultavasti sopii introvertiksi itsensä kuvaavalle A Lodylle.

– Mä välillä mietin, miks valitsin tämän alan. Tää on jotenkin niin raskasta. Mutta samalla: jokainen päivä on erilainen, olet itsesi pomo, voit luoda jotain mitä ei ole tehty vielä, kokeilla uusia juttuja, hän sanoo.

Ruskeat Tytöt Media on tehnyt Yle Kioskille viisiosainen lyhytdokumenttisarjan Se tyyli, joka kertoo nuorista tyylivaikuttajista Suomessa. Sarjan kaikki jaksot ovat katsottavissa Yle Areenassa.

Keskustele

Lue myös - yle.fi:stä poimittua