Hyppää pääsisältöön

Hulttiomies ja nörttilapsi tekevät diilin Uncle-sarjassa

Mies ja poika seisovat seinää vasten ja katsovat kameraan.
Uncle, pääosia näyttelevät Nick Helm ja Elliot Speller-Gillott. Mies ja poika seisovat seinää vasten ja katsovat kameraan. Kuva: Yle Kuvapalvelu Uncle,Brittikomedia

Komedian aiheena hulttioaikuisen ja yksinäisen pojan kohtaaminen on nähty monesti ennenkin. BBC:n komediasarja lähtee käyntiin kuitenkin kovemmilla kierroksilla kuin ennen on nähty. Sarjaa esitetään TV2:ssa tiistai-iltaisin ja jaksot ovat katsottavissa Yle Areenassa 14 vrk:n ajan.

Sarjan alussa elämässään omasta mielestään epäonnistunut eno, Andy, on yrittämässä itsemurhaa. Epätoivoisen yrityksen estää viime hetkellä siskon puhelinsoitto. Liitostaan eronnut sisko tarvitsee kipeästi varhaisteini-iässä olevalle lapselleen hoitoapua.

Andy ryhtyy vastahakoisesti toimeen ja suoltaa suustaan siskonpojalleen Errolille kaikki turhautumansa. Tykitys on sen verran ilkeää, että aluksi katsoja saattaa miettiä, haluanko katsella tätä.

Andy on jätetty, epäterveelliset elintavat omaava työtön muusikko, joka on oppinut luovimaan elämässään valehtelemalla sekä itselleen että muille. Mutta yllättäen nörtti veljenpoika osaa antaa Andylle takaisin kirpeää repliikkiä.

Andy ja Errol hierovat aluksi vastenmielistä ”ystävyyttään” toisiaan kiristämällä. Tosielämä kuitenkin havahduttaa heidät kohtaamaan toisensa aidosti.

Pystyykö Andy ottamaan vastuuta itsestään ja huolehtimaan uudesta ystävästään? Luultavasti ei ainakaan helposti, sillä sarjaa on tulossa nähtäväksi kolme tuotantokautta.

Andy-enoa näyttelee koomikko Nick Hjelm, jonka yhtyeen musiikkia kuullaan myös sarjassa.

Sarjaa esitetään TV2:ssa tiistai-iltaisin ja jaksot ovat katsottavissa Yle Areenassa 14 vrk:n ajan.

Lisää ohjelmasta

Lue myös - yle.fi:stä poimittua