Hyppää pääsisältöön

"Viimeinen" mahdollisuus voittaa Grand Slam ja miljoona dollaria – FaZe Clanilla paljon pelissä Tukholman CS:GO-turnauksessa

FaZe Clan
FaZe Clanissa pelaavat Håvard "rain" Nygaard, Ladislav "GuardiaN" Kovács, Finn "karrigan" Andersen, Olof "olofmeister" Kajbjer sekä Nikola "NiKo" Kovač. FaZe Clan Kuva: AOP / Counter-Strike: Global Offensive,e-urheilu,FaZe Clan

FaZe Clan on Tukholmassa yhden turnausvoiton päässä miljoonan dollarin lisäpalkinnosta. Mikä tahansa muu tulos kuin mestaruus DreamHack Mastersissa tietää kuitenkin takapakkia "Grand Slam" -haaveille.

Virallisesti sponsorin mukaan nimetty "Intel Grand Slam" on maailman suurimmat Counter-Strike: Global Offensive -turnaukset toisiinsa sitova kilpailu. Jos yksi joukkue onnistuu voittamaan neljä IEM-, ESL One, ESL Pro League tai DreamHack Masters -sarjaan kuuluvaa turnausta, kuittaa se normaalien voittopottien lisäksi peräti 1 000 000 dollarin ekstrapalkkion.

Yhdysvaltalaisorganisaatio FaZe Clanin joukkueella on taskussaan jo kolme voittoa. Se on napannut kaudella mestaruudet New Yorkin ja Belo Horizonten ESL One -turnauksissa sekä Sydneyn Intel Extreme Mastersissa.

Jos joukkue juhlii sunnuntaina myös Globenin loppuottelun jälkeen, rapsahtaa tilille siis DreamHack Mastersin 100 000 dollarin pääpalkinnon lisäksi miljoonan dollarin Grand Slam -lisä.

Seuraa suorana: DreamHack Masters Stockholm 2018 -turnaus Yle Areenassa

Eurooppalaisista huippunimistä kootun FaZe Clanin ote jymypotista voi kuitenkin myös livetä kauemmas. Miljoonaan dollariin vaadittava neljä turnausvoittoa on kilpailusääntöjen mukaan kerättävä nimittäin kymmenen turnauksen aikana.

Tämä tarkoittaa sitä, että FaZe Clanin "kausi" on lopussa – Tukholman DreamHack Masters on joukkueen viimeinen mahdollisuus kuitata milli tilille, ennen kuin syyskuussa 2017 otettu New Yorkin mestaruus "vanhenee".

DreamHackin Twitter-kuvasta näkee joukkueiden Grand Slam -tilanteen.
Skip Twitter post

Kansainvälisen CS:GO-rankingin ykkönen Astralis haluaa varmasti heittää kapuloita kilpakumppaninsa rattaisiin. Tanskalaisjoukkueella on itsellään kasassa kaksi turnausvoittoa. Jos FaZe Clan voittaisi DreamHack Mastersin, alkaa koko Grand Slam -kisa alusta, eli kaikkien joukkueiden voittorekordi nollataan.

Astraliksen lisäksi myös muut Tukholmassa kisaavat jengit haluavat FaZen päänahan. Joukkue, joka onnistuu torppaamaan yhden voiton päässä Grand Slamista olevan tiimin, kuittaa 100 000 dollarin erikoispalkinnon. Heinäkuussa Kölnin ESL One -turnauksessa tässä tempussa onnistui saksalainen BIG, kun se pudotti FaZe Clanin jatkosta välierissä.

Onnistuuko FaZe Clan nappaamaan Tukholmassa Grand Slamin ja miljoona dollaria? Vai estävätkö kilpakumppanit eurooppalaistiimin aikeet? Seuraa DreamHack Mastersia Yle Areenassa 29.8–2.9..

Lue lisää:

DreamHack Masters ensi kertaa Tukholmassa ja Ylen kanavilla – Suomen Miikka "suNny" Kemppi mukana taistelemassa 250 000 dollarista.

Uusimmat sisällöt - E-urheilu